Home » , » Παρωχημένα παραμύθια για το καλάθι των αχρήστων!

Παρωχημένα παραμύθια για το καλάθι των αχρήστων!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 | 9:43 π.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

"Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέταξε το νέο Ποινικό Κώδικα" μαζί με ".. τους επιστήμονες ενός ευρύτερου πολιτικού φάσματος". Κι όλα αυτά τα πολιτικά και επιστημονικά διαμάντια μαζί ήθελαν και θέλουν  "...- σε αντίθεση με τους αρμόδιους υπουργούς της ΝΔ - να γίνει και η Ελλάδα ένα  ευρωπαϊκό κράτος δικαίου με σύγχρονο και αποτελεσματικό ποινικό σύστημα.".    

Με την υπογραφή Α.Ψ.,  η φυλλάδα "των Συντακτών" εύχεται σε όλα τα παιδάκια καληνύχτα, ύπνο ελαφρύ και όνειρα γλυκά σαν καραμέλες... Oι ΣΥΡΙΖΑίοι πολιτικάντηδες και προπαγανδιστές θα απομείνουν τελικά οι μόνοι που θα εξακολουθήσουν, έως ότου εκλείψουν ολότελα ως είδος, να διαλαλούν το παλιό παραμύθι της εξαπάτησης των μαζών σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη του "ευρωπαϊκού κράτους δικαίου" και τα ρέστα! 

Όπως φαίνεται και από το κείμενο "των Συντακτών" φερεφώνων του γνωστού Τσίπρα, οι ψευτοαριστεροι βραχίονες του καθεστώτος εξακολουθούν να μας παραμυθιάζουν με τον ίδιο "ρετρό χαβά", τη στιγμή που ο ίδιος ο εντελώς σάπιος κι αντιδραστικός καπιταλισμός κατέστησε το χαβά αυτό εντελώς ανούσιο κι ανιαρό. Τη στιγμή που ο ίδιος ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός κι η εγχώρια παραλλαγή του αποδεικνύουν στην πράξη, καθημερινά, ότι δεν υπάρχει πουθενά κανένα, απολύτως κανένα, "ευρωπαϊκό κράτος δικαίου" και καμιά, απολύτως καμιά, "δημοκρατία" για τον εργαζόμενο κόσμο στα πλαίσια αυτού του καθεστώτος. Οτι στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξαν και ποτέ δεν θα υπάρξουν. Ούτε ίχνος δικαίου και δημοκρατίας δεν επιτρέπει πλέον η εποχή στο σύστημα! Μόνο βία και μαστίγιο, καθώς το καρότο τελείωσε ή τελειώνει παντού, για να μην τελειώσει το κεφάλαιο ως καθεστώς...

Κούνια που το κουνάγε το κεφάλαιο, φυσικά! Τη στιγμή που ζούμε, η καθημερινή πρακτική του καπιταλιστικού συστήματος στο σύνολό του, μέσα στην τερατώδη πλέον αλαζονεία των κεφαλαιοκρατικών πιράνχας και των πολιτικών τους λακέδων (των ανόητων αυτών πολιτικών νάνων που φαντασιώνονται ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας) κραυγάζει σε όλες τις εκφάνσεις της, μέσα από όλη την αντιλαϊκή δράση όλων των κυβερνήσεων, ότι το "ευρωπαϊκό κράτος δικαίου" είναι -πέρα ως πέρα- ένα παλιό, μουχλιασμένο κι ανούσιο παραμύθι του ευρωπαϊκού καπιταλισμού.

Ούτε καν ένα άταφο πτώμα, όπως γράφουν μερικοί. Απλώς ένα σκέτο παραμύθι! Ένα παραμύθι που σε λίγο θα περιλαμβάνεται πια στις συλλογές των άλλων γνωστών αρχαίων και μεσαιωνικών παραμυθιών για τους δράκους, τα στοιχειά, τον Κοντορεβυθούλη, τον Αλαντίν και τον ... παπουτσωμένο Γάτο! 

Χτες ήταν ο Τσίπρας που έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι τη "λαϊκή εντολή", ήταν ο Τσακαλώτος κι ο Ψαλιδοχέρης που αφαίμαξαν μισθωτούς και συνταξιούχους... 
Σήμερα είναι ο Κούλης, ο Χατζηθάφτης, ο Χρυσοχουντίδης,που "θύουσιν και απολλύουσιν". 

Χτες και σήμερα είναι και παραμένουν οι ίδιοι νόμοι κι αστυνόμοι, οι ίδιοι συνήθεις πραιτωριανοί και οι ίδιοι πολυχρονεμένοι καδή-εφέντηδες, από τα πρωτοδικεία Πειραιώς και Κολοπετεινίτσης ίσαμε τον Άρειο πάγο και το ΣΤΕ. Και υπεράνω όλων είναι πάντα τα ίδια ντόπια και ξένα "τζάκια". Η ίδια ΕΟΚ, το ίδιο ΝΑΤΟ. Σε ακόμη πιο κτηνώδη μορφή. Χωρίς προσωπεία!... 

Όταν λοιπόν πέφτει οριστικά κάθε προσωπείο. Όταν η κεφαλαιοκρατία διαλαλεί την "οριστική νίκη" και την "αιωνιότητα" του ...ρημαδιού της. Όταν διαλαλεί με απίστευτο κι απύθμενο θράσος στα παιδιά της εργατικής τάξης τη νίκη του σκότους, μεταφέροντας τις σχετικές ανοησίες των "ψιττακών" της από την αηδιαστική φυλλάδα των Αλαφούζου - Παπαχελά κατευθείαν στην κόλλα των πανελληνίων εξετάσεων, ότι δήθεν τελείωσε η έννοια της προόδου και τις παρόμοιες σαβούρες των ανεγκέφαλων δημοσιολόγων- λιβανιστήρων του καπιταλισμού και της υποτέλειας... 

Όταν "όλα τα κυπαρίσσια δείχνουνε μεσάνυχτα", όταν τα γεγονότα δείχνουν πως φτάνουμε ήδη στο πιο βαθύ σκοτάδι... 

Ε, λοιπόν ταυτόχρονα, την ίδια τούτη ώρα όλα δείχνουν ότι φτάνουμε ...λίγο πριν από τη στιγμή που θα ανατείλει ξανά το φως μιας καινούργιας μέρας!
(Μάνα φύση, ω εσύ Ποίημα της Διαλεκτικής! Ω, εσύ πανδαισία των αντιθέσεων που η ενότητα και η αδιάκοπη πάλη τους συνθέτει την ίδια τη ζωή, την αδιάκοπη κίνηση κι εξέλιξη της υλικής πραγματικότητας!) 

Πλάι στα καπιταλιστικά τέρατα που τούτη την ώρα ωρύονται και βρυχώνται, εσύ ετοιμάζεις ήδη τους νέους προλετάριους Προμηθείς που θα τα υποτάξουν και μαζί θα εξολοθρεύσουν την ίδια αιτία που παράγει και θρέφει τέτοια τέρατα.. 

Την ώρα που η τυραννία θριαμβεύει, η επανάσταση κι η λευτεριά ήδη ετοιμάζουν τα καινούργια τους τ' άρματα! Τις καινούργιες τους στρατιές... Μέσα στη συγκυρία της πιο μαύρης μαυρίλας, μέσα στο όργιο της πιο άγριας αντιλαϊκής ρεβάνς του κεφαλαίου, η διαλεκτική της Ιστορίας (από την οποία βεβαίως "έχουν μεσάνυχτα" τα αφεντικά-πιράνχας και οι θατσερο-χουντικοί Κούληδες, μπούληδες και λοιποί Χατζηθάφτηδες του νυν υπηρετικού προσωπικού) βοά με σαρδόνειο γέλωτα, από μίλια μακριά, πως ο "θριαμβευτής" καπιταλισμός κάνει πλέον άλματα στο δρόμο προς το ...λάκκο του. Και ότι το λεπίδι της επαναστατικής γκιλοτίνας ήδη τροχίζεται ξανά για τους γδάρτηδες. 

Αφουγκραστείτε τον υπόκωφο ήχο του μετάλλου αυτού που σφυρηλατείται στο εργαστήρι του νέου Ηφαίστου! Πιο σκληρό, ακόμη πιο αποτελεσματικό για κάθε Λερναία Ύδρα!... 

Μέταλλο καθάριο, χωρίς νόθες προσμίξεις!! Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αφού σε λίγο και τα πιο μικρά παιδιά θα καγχάζουν από περιφρόνηση μπροστά στα εκμεταλλευτικά παραμύθια του παλιού καιρού, για κάποιο "ευρωπαϊκό κράτος δικαίου"! Για κάποια δήθεν υπερταξική "δημοκρατία" που εξασφάλιζε "κοινωνικά δικαιώματα" σε καθεστώς αγοραίας κυριαρχίας... 

Μια ματιά στα συνήθη εργασιακά κάτεργα και στα αντίστοιχα νεόκοπα κάτεργα τηλε-εργασίας επί δώδεκα και δεκαπέντε ώρες τη μέρα, επί εφτά μέρες τη βδομάδα, και αμέσως τα ευρω-παραμύθια τελειώνουν μια για πάντα! Χωρίς συλλογικές συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Με τον πιο στοιχειώδη μισθό για καμιά σαρανταριά- πενήντα χρόνια. Για ένα κομμάτι ψωμί.. 

Και μόνον η φυλλάδα "των Συντακτών" και το απολιθωμένο συντακτικό προσωπικό της θα εξακολουθεί να διαδίδει τέτοια παραμύθια για ευρωπαϊκό "κράτος δικαίου" μεσούσης της κεφαλαιοκρατικής σκλαβιάς, προς παρηγορίαν των σκλάβων... Δυστυχής και άχαρη παρηγοριά! 

Τη στιγμή που οι ίδιοι οι σκλάβοι με όλο και πιο επιταχυνόμενους ρυθμούς το νιώθουν καθημερινά πως εδώ δεν χωράνε παρηγοριάς αυταπάτες, παρά μόνο ...γερά τροχισμένο και καλά κοφτερό λεπίδι!! 

Καλά ξυπνητούρια, λοιπόν, Α.Ψ. της "Συντακτών" και λοιπά αριστερούτσικα άλλοθι της ευρω-κόλασης. Κοινό θα είναι και για σας το μέλλον μαζί με όλο το καθεστώς που υπηρετείτε και που "φιλολογικώς" εξωραΐζετε τα τελευταία εκατό χρόνια! Κοινός θα είναι και για την Ψευτοαριστερά ο λάκκος της υγειονομικής ταφής που ήδη ξανασκάβει, για τους τυράννους και για τους απατεώνες κάθε μάρκας, η αδέκαστη Ιστορία με την αδάμαστη διαλεκτική της! Να φροντίσουμε μόνο, τούτη τη φορά, να είναι πολύ πιο βαθύς και καλά σκεπασμένος... Έτσι πρέπει να γίνει- έτσι θα γίνει.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Ιουνίου 2021 στις 1:20 μ.μ.

Επιτέλους ένα καλό άρθρο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger