Home » , , » Προπάντων ..."δικαιοσύνη και δημοκρατία"! Αλλιώς: ω δικαστικοί Φαρισαίοι υποκριτές...!

Προπάντων ..."δικαιοσύνη και δημοκρατία"! Αλλιώς: ω δικαστικοί Φαρισαίοι υποκριτές...!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 | 12:33 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Πιο πρόσφατη, μόλις χτεσινή, - χτεσινοβραδινή, επιβεβαίωση όλων των επισημάνσεων του πιο πρόσφατου άρθρου που δημοσιεύτηκε στο Βαθύ Κόκκινο, για την ουσία της αστικής ψευτοδημοκρατίας είναι βέβαια η απόφαση, για πολλοστή φορά, της αστικής ψευτοδικαιοσύνης αυτής της "δημοκρατίας" να κηρύξει -με "φαστ τρακ" διαδικασίες- "παράνομη" τη σημερινή γενική απεργία των ναυτεργατικών σωματείων. 

Απόφαση που πάρθηκε, επειδή αυτό ακριβώς απαίτησαν τα διαβόητα εφοπλιστικά σκυλόψαρα. Οι πολυχρονεμένοι μας θεράποντες της Θέμιδος (π' ανάθεμα την τύφλα της τη μαύρη!) οι σοφολογιότατοι "καδή-εφέντηδες" του Πειραιώς, "ερμηνεύοντας" για πολλοστή φορά το "κοράνι τους" (δηλαδή τόσο τη θεσμοθετημένη κρατική αδικία σε βάρος του εργάτη, που ονομάζεται "νομοθεσία" του κεφαλαιοκρατικού καθεστώτος, όσο βέβαια και την -επίσης εκπεφρασμένη πολλάκις- και διακαή επιθυμία των σκυλόψαρων- ιδιοκτητών των πλοίων και στυγνών εκμεταλλευτών ναυτεργατικής δύναμης), έλαβαν ξανά την ίδια απόφαση. Ούτε παπαγάλοι να ήταν! 

Απόφαση-καρμπον! Παράνομη, λέει, η απεργία, και σε χρόνο ρεκόρ για τον συνήθως αραχνιασμένο, σκουριασμένο και δυσκίνητο αποκρουστικό κατασταλτικό μηχανισμό που οι δικαστικές αφεντιές τους υπηρετούν. 
Προανάκρουσμα και πρόκριμα για όλες τις αυριανές αποφάσεις τους που θα αφορούν πλέον κάθε απεργιακή κινητοποίηση, με βάση και το έκτρωμα εκείνων των άχρηστων για το λαό πολιτικάντικων υποκειμένων που δυναστεύουν τον τόπο για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. 

Για να εφαρμόσουμε λοιπόν τώρα τη γνωστή έννοια- καραμέλα όλων των κυρίαρχων κοινωνικοπολιτικών παράσιτων περί "αξιολόγησης" στην περίπτωση των καδήδων του Πειραιά:
1. Αξιολόγηση αυτών των κύριων καδήδων από τα αφεντικά του συστήματος: Παίρνουν άριστα και με τόνο.
2. Αξιολόγηση από την εργατική τάξη, μόλις φυσικά καταλάβει κατά πλειοψηφίαν το ταξικό της συμφέρον και το διεκδικήσει ζωσμένη τα άρματα της κοινωνικής λευτεριάς: Πρόκειται για σάπιο αστικό εξουσιαστικό μηχανισμό. Συνεπώς, άμεση διάλυση, με ένα και μόνο απλό επαναστατικό διάταγμα, της αστικής ψευτοδικαιοσύνης στο σύνολό της, από τη νικηφόρα εργατική-λαϊκή εξουσία, άμεση απόλυση όλων ανεξαιρέτως των δικαστικών υπηρετών της κεφαλαιοκρατίας, άνευ ουδεμίας αποζημίωσης.
Και ειδικά για όσους καταγράφτηκαν στα κιτάπια της ιστορίας ως οι πρόθυμοι στραγγαλιστές του εργατικού δίκιου, κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας που αυτοί συσσώρευσαν από τα θεσμικά εγκλήματά τους και παραπομπή τους με συνοπτικές διαδικασίες για να λογοδοτήσουν σε ένα ...επαναστατικό εργατικό - λαϊκό δικαστήριο!
Όχι πλέον καθισμένοι εκεί ψηλά, πάνω στην έδρα, αλλά εδώ κάτω στο εδώλιο και υπό φρούρηση από τη λαϊκή πολιτοφυλακή! 

Βάση των σημερινών αντεργατικών νόμων και αποφάσεων της αστικής δικαστικής κλίκας είναι και παραμένει το κυρίαρχο καθεστώς: η δικτατορία του κεφαλαίου
Βάση των αυριανών γρήγορων και ριζικών αποφάσεων της νικηφόρας εργατικής τάξης, για διάλυση εκ θεμελίων της αστικής ψευτοδικαιοσύνης κι όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της αστικής τάξης θα είναι σαφέστατα τούτη: η επανάσταση, το τσάκισμα του αστικού κράτους και η δικτατορία του προλεταριάτου. 

Αυτή είναι η αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για να ανοίξει ο δρόμος προς την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από κάθε εκμετάλλευση και καταπίεση. 

Ας τρέμουν οι εκμεταλλευτές και τα κατασταλτικά τους όργανα μπροστά στην επερχόμενη προλεταριακή επανάσταση! Όσο κι αν ακόμα αργεί, όσο κι αν "κόλλησε στη λάσπη το άρμα του Ήλιου", που θα έλεγε κι ο Ποιητής, ας νιώθουν όμως από σήμερα όλοι οι σταυρωτήδες- δήμιοι καυτή πάνω από το σβέρκο τους την καθημερινή κατάρα και το βουητό του πονεμένου κι αδικημένου λαού μας, που βλέποντας τη δράση τους σφίγγει τη γροθιά, σφίγγει τα δόντια και ωριμάζει μες στη συνείδησή του τις ιστορικές αποφάσεις του

Αυτές που θα γίνουν σίγουρα ηφαίστειο εκρηκτικό πάνω στους δυνάστες. Δηλαδή, ας βλέπουν μαζί με τους άλλους και οι δικαστικοί δήμιοι γραπτές, επίσημα διακηρυγμένες και δεσμευτικές τις αποφάσεις των εργατικών επαναστατικών πολιτικών φορέων όλου του κόσμου για το μέλλον της αστικής ψευτοδικαιοσύνης. 
Ας διαβάζουν από τώρα ότι δεν θα υπάρξει τέτοιο μέλλον. 

Ευνόητο είναι ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε καν "αριστερός" με τη γενική έννοια του όρου όποιος πολιτικός ηγέτης ή πολιτικός φορέας έχει αναγάγει σε μέρος της πολιτικής του απατεωνιάς, συν τοις άλλοις, και την υποστήριξη των "δικαίων αιτημάτων" της "συμπαθούς τάξεως" των... δικαστών, των εισαγγελέων και των "μπάτσων" της κεφαλαιοκρατίας.
Κι ας επικαλείται όποιον τίτλο γουστάρει ο φορέας αυτός! Πολιτικός υπηρέτης των ίδιων αφεντάδων με τους "συμπαθείς" δήμιους πρέπει να λογίζεται κι αυτός και μάλιστα ύπουλος κι επικίνδυνος
Àlter ego κι άλλοθι της ίδιας ακριβώς αγιάτρευτης σήψης ενός γέρικου, κακορίζικου, "πολλά αδίκου" κόσμου... 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Ιουνίου 2021 στις 4:13 μ.μ.

Αυτοί που περιμένουν να δικαιωθούν οι εργατικοί αγώνες από τα αστικά δικαστήρια είναι οι ίδιοι που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι εργαζόμενοι θα σωθούν με αριστερές κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού, με αριστερές πολιτικές συμμαχίες και με μέτρα ανακούφισης που θα μείνουν αιώνια στον καπιταλισμό.

10 Ιουνίου 2021 στις 6:04 μ.μ.

Έτσι γίνεται η περιφρούρηση μιας απεργίας με το ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger