Home » , » Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα. - Ο ΜΟΛ και το ψέλλισμα μιας συγνώμης από έναν κατάπτυστο πολιτικό γενίτσαρο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα. - Ο ΜΟΛ και το ψέλλισμα μιας συγνώμης από έναν κατάπτυστο πολιτικό γενίτσαρο.

Από giorgis , Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 | 5:45 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Η ρήση του Καρλ Μάρξ "η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα" πέρασε απ' το μυαλό μου, καθώς διάβαζα την σπασμωδική συγνώμη που ζήτησε η διεύθυνση του ομίλου της Alter Ego, για ένα εμετικό δημοσίευμα των "Νέων" που αφορούσε την γυναικοκτονία στην Φολέγανδρο. 
(Παρενθετικά και επειδή άνοιξε πάλι η συζήτηση κατά πόσο είναι ορθός ο όρος "γυναικοκτονία", δείτε αυτή μας την ανάρτηση). 

Κι αυτό γιατί τα "ΝΕΑ", είναι μια φυλλάδα με μακρόχρονη ιστορία. Για τους ρέκτες της ιστορίας μάλιστα, θα τους πρότεινα να διαβάσουν την ιστορική έρευνα που έχει κάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς και την τιτλοφορεί: «1922 -2016. Συγκρότημα Λαμπράκη»
Εδώ απλώς να προσθέσουμε ότι μετά την Απελευθέρωση της χώρας μας από τα ναζιστικά στρατεύματα  τα "Αθηναϊκά Νέα" και το "Ελεύθερον Βήμα" έκλεισαν βάση σχετικού Νόμου για τα έντυπα που συνεργάστηκαν με τις Κατοχικές Αρχές και μάλιστα κατασχέθηκαν ως ανήκοντες σε γερμανικά συμφέροντα!

Τελικά μέσα την δίνη του Εμφυλίου πολέμου παίρνουν άδεια να επανακυκλοφορήσουν, αλλά ως ΝΕΑ -σκέτο- και ως ΒΗΜΑ- σκέτο.

Αυτές, λοιπόν οι φυλλάδες μπορεί να άλλαξαν ιδιοκτήτες, παρέμειναν όμως αταλάντευτα σταθερές στην αποστολή τους σαν προπαγανδιστικά όργανα του αστικού καθεστώτος και της ντόπιας ολιγαρχίας.

Η διαφορά είναι ότι τότε οι ιδιοκτήτες και οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ δεν τολμούσαν να εμφανιστούν πουθενά δημόσια και υπήρξαν περιπτώσεις με μαζικές αντιδράσεις και κάψιμο αυτών των εντύπων, όπως έγινε την περίοδο της αποστασίας το '65. Σήμερα σαν ΔΟΜ, (στα χέρια του Μαρινάκη δηλαδή), οι δημοσιοκάφροι αυτών των εντύπων, έχουν γίνει πάμπλουτοι και κρατούν μόνιμο στασίδι στα σαλόνια της εξουσίας.  

Και για να επανέλθουμε στο θέμα. Σήμερα, που το "διαδικτυακό φτύσιμο" κόντεψε να "πνίξει" τους γραφιάδες του ΜΟΛ για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον δολοφόνο και το έγκλημα της Φολέγανδρου, αναγκάστηκαν δημοσίως να ψελλίσουν μια συγνώμη. Και αυτό όμως το έκαναν με εντελώς υποκριτικό τρόπο. 

"Μια εντελώς λανθασμένη φράση, ένα λεκτικό ατόπημα που δεν εκφράζει όχι μόνο τα «ΝΕΑ» αλλά και κανέναν δημοσιογράφο του ομίλου της Alter Ego, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση σε κείμενο για την υπόθεση της δολοφονίας στην Φολέγανδρο", ισχυρίζονται στην ανακοίνωσή τους.

Και εδώ πάλι υποτιμούν την νοημοσύνη του αναγνωστικού τους κοινού. Οποιος διαβάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα διαπιστώνει ότι δεν πρόκειται απλώς για μια "λανθασμένη φράση, ένα λεκτικό ατόπημα". Είναι μια ολόκληρη παράγραφος όπου παρουσιάζεται το εμετικό σκεπτικό του συντάκτη του δημοσιεύματος, γι' αυτό το φρικτό έγκλημα.

Και κάτι άλλο βασικό. Αφού, υποτίθεται ότι αναγνωρίζουν αυτό το απίστευτο ξεφτιλίκι και ζητούν συγνώμη, στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία δεν επιτάσσει να κατονομάσουν τον συντάκτη του κειμένου αφού "σε καμιά περίπτωση δεν ενστερνίζονται τα «ΝΕΑ» και ο όμιλος της Alter Ego τέτοιες απόψεις και αναφορές";.

Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Η ανακοίνωση της "συγνώμης" φέρει την υπογραφή "Η διεύθυνση Ψηφιακών Μέσων του ομίλου της Alter Ego".  Και ξέρετε γιατί το υπογραμμίζουμε αυτό; Γιατί αυτή την ¨διεύθυνση" της επιχείρησής του, ο Μαρινάκης, την έχει αναθέσει σε έναν κατάπτυστο πολιτικό γενίτσαρο. Τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο
Ετσι για να μην ξεχνάμε που μπορεί να καταντήσουν ορισμένοι, οι οποίοι κάποτε εμφανιζόταν σαν "μαχητικοί αντιεξουσιαστές". 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

19 Ιουλίου 2021 στις 7:37 μ.μ.

Σύντροφοι, αν έχετε όρεξη διαβάστε την δήλωση του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα στον 902.gr....Α ρε Μητσάρα για αυτό σε παραδέχομαι και ψηφίζω Κ.Κ.Ε., γιατί λές τα πράγματα με τις ΣΩΣΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΛΕΞΕΙΣ και όπως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ...και όχι όπως μερικοί και μερικές θέλουν να είναι...

20 Ιουλίου 2021 στις 8:08 μ.μ.

Ναι δικιο εχει και εγω ψηφιζω καπραβελο! 😂

21 Ιουλίου 2021 στις 11:14 π.μ.

Φωτεινό Μονοπάτι του στύλ: Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλλα. Έχεις φωτιά; Ευχαριστώ δεν καπνίζω...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger