Home » , , » Το δικαστήριο κάλυψε το όργιο βίας κατά των δικαζόμενων τούρκων και κούρδων αγωνιστών

Το δικαστήριο κάλυψε το όργιο βίας κατά των δικαζόμενων τούρκων και κούρδων αγωνιστών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 | 11:17 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Το δικαστήριο δεν μπορεί να συνεχίσει τη διαδικασία γιατί οι περισσότεροι των κατηγορουμένων δεν φορούν μάσκα! Αυτό ήταν το μόνο που βρήκε να πει η πρόεδρος του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ιωάννα Λάμπρου-Βελήσαρη, όταν το δικαστήριο επανήλθε στην έδρα, μετά το όργιο βίας που άσκησαν ενάντια στους τούρκους και κούρδους αγωνιστές οι κουκουλοφόροι της ΕΟΜ (Ειδική Ομάδα Μεταγωγών).

Οι κατηγορούμενοι αγωνιστές διαμαρτυρήθηκαν και επεσήμαναν στην πρόεδρο ότι οι μάσκες τους χάθηκαν όταν οι μπρατσαράδες της ΕΟΜ τους έσερναν σαν τσουβάλια στο πάτωμα, αλλά η πρόεδρος δεν έδωσε σημασία. Ούτε κάλεσε τον επικεφαλής της φρουράς για να του ζητήσει εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα. Και βέβαια, όπως επισημάναμε σε προηγούμενο σημείωμά μας, δεν διέκοψε το διάλειμμά του προκειμένου να σταματήσει το όργιο βίας που εκτυλισσόταν μέσα στη δικαστική αίθουσα. Με τη στάση του το δικαστήριο κάλυψε πλήρως το όργιο βίας από την ειδική κατασταλτική μονάδα, γεγονός που εγείρει γενικότερο ζήτημα για την αντιμετώπιση που θα έχουν οι δικαζόμενοι αγωνιστές.

Ξεσαλωμένοι οι ΕΟΜίτες προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να φωτογραφίσουμε τον ηλικιωμένο αγωνιστή που αισθάνθηκε πόνο στο στήθος και αδιαθεσία, επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα του (πρώτα τον ξυλοκόπησαν, όπως και τους συντρόφους του, και μετά «θυμήθηκαν» τα προσωπικά του δεδομένα, για να μη φανούν τα αποτελέσματα των τραμπουκισμών τους). Τους αγνοήσαμε, γιατί είχαμε ήδη πάρει τη συναίνεσή του. Ο αγωνιστής μας δήλωσε πως όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά θέλει να τον φωτογραφίσουμε και να δημοσιεύσουμε τη φωτογραφία, για να θαυμάσει ο Χρυσοχοΐδης τα αποτελέσματα της δράσης των κουκουλοφόρων του.

Χρειάστηκε να το απαιτήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης από αξιωματικό, για να κληθεί ασθενοφόρο και να παραλάβει τον αγωνιστή για να τον μεταφέρει στο «Θριάσιο» της Ελευσίνας. Αυτό έγινε στις 4 το απόγευμα.

Το όργιο βίας μέσα στη δικαστική αίθουσα κατήγγειλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Αλέκα Ζορμπαλά, Ιωάννα Κούρτοβικ, Δημήτρης Σαραφανιός και Πατρίκιος Πατρικουνάκος. Παραθέτουμε τη δήλωσή τους:

Δείτε επίσης:

Καταγγελία – Δήλωση Δικηγόρων Υπεράσπισης στη Δίκη των 11 Τούρκων και Κούρδων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Κορυδαλλό

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger