Home » , » Ορθογραφία πρωτοτύπου

Ορθογραφία πρωτοτύπου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 14 Αυγούστου 2021 | 6:28 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Παπαδογιάννης - newsletter, Documento

Το κακό με τον Οικονόμου τον τρίτο, που νομίζω ονομάζεται Γιάννης, είναι ότι έχει και αυτός ποινικό μητρώο παρόμοιο με την Πελώνη. Τα ξεφτέρια του Twitter ξεσκόνισαν τον λογαριασμό του («ακάου», όπως τους λένε καλαμπουρίζοντας) και βρήκαν τουλάχιστον δύο αντιπολιτευτικά διαμαντάκια, βγαλμένη από την εποχή όχι του ΣυΡιζΑ, αλλά από τις αρχές του 2012, όταν είχαμε …Παπαδήμο:

11 Φεβρουαρίου 2012: «Απο τις μεγαλύτερες ατυχίες αυτής της χώρας είναι ότι τα τελευταία 2 χρονια έπεσε στα χέρια του ΓΑΠ και του Σαμαρά…αφήνω τον αλλον»

8 Μαρτίου 2012: «Στα αλήθεια τώρα, τι πλάκα που έχει αυτός ο τύπος που ξαναεγινε υπουργός προστασίας του πολιτη»

Πριν με περάσετε για αγράμματο ΔΑΠίτη, σας διευκρινίζω ότι τήρησα το συντακτικό, τον τονισμό και την ορθογραφία του πρωτοτύπου. Και αν νομίζετε ότι η ατσούμπαλη χρήση των ελληνικών είναι ακίνδυνο σπορ, διαβάστε αυτό το ξεκαρδιστικό τουί του ανωτέρω Κουρτάκη: «Μάλλον είσαι σε άλλη χώρα. Αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο πρωθυπουργός είναι ότι είναι τουρίστας».

Μισό λεπτό, έχει κι άλλο γέλιο στα άπαντα του Γιάννη Οικονόμου (πάντοτε με την ορθογραφία του πρωτοτύπου):

12 Ιουνίου 2013: «Πάλι βρέχει κι άδεια είναι πια αργά..Ιούνιος δηλαδη»

8 Μαΐου 2013: «Μετά από τις λαμπερες λιακάδες συννεφιά σημερα..γκρίζα μουντή συννεφιά..»

28 Μαρτίου 2013: «Πολύ βροχή και φέτος..»

7 Μαρτίου 2013: «Τσικνοπέμπτη και βροχή…ωραία!!!»

Και επειδή πατρίς και οικογένεια δίχως θρησκεία δεν γίνεται, 3 Μαΐου 2013: «”Οίμοι, φως του κόσμου οιμοί φως το εμόν! Ιησού μου, ποθεινότατε, έκραζεν η Παρθένος θρηνωδούσα γοερώς”..»

Δεν ξέρω πόση είναι η απόσταση από το «οίμοι» στο «οιμοί», ξέρω όμως ότι, ωιμέ, η χώρα έχει πέσει στα χέρια ανθρώπων που, στην καλύτερη περίπτωση, είναι Τσίρκο Μεντράνο. Υπάρχει δυστυχώς και το worst case scenario, να πρόκειται για δράκα κακοποιών, που λυμαίνονται τον τόπο.

Αλλά ας μη βιαστούμε να εντάξουμε τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο στην παραπάνω κατηγορία. Μπορεί να γελάμε μαζί του και με τα καμώματα των πολιτικών προϊσταμένων του, μπορεί οι κορώνες και οι οιμωγές του να θυμίζουν την ποίηση Μπογδάνου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος πρέπει να καθίσει σε κάποιο σκαμνί.

Θα σχηματιστεί ουρά προς τα δικαστήρια εάν και εφ’ όσον η τυφλή κυρία με το γουνάκι και τη ζυγαριά αποφασίσει να αφυπνιστεί, οπότε η πελατεία της είναι εξασφαλισμένη. Ο Οικονόμου ας μείνει πίσω, να βγάζει τις ανακοινώσεις και το δελτίο καιρού, σαν τον Καλλιάνο.

Το hashtag «Οικονόμου_σβήνε» εμφανίστηκε σε χρόνο μηδέν μετά την αναγγελία του κωμικοτραγικού ανασχηματισμού και ο ίδιος ο Οικονόμου έσπευσε να αποδείξει ότι είναι διαφορετική πάστα από την Πελώνη. Εκείνη άφησε τα παλιά «τιτιβίσματα» να καμαρώνουν στο σκρίνιο του Twitter εξηγώντας ότι ο άνθρωπος αλλάζει ή κάτι τέτοιο, ενώ εκείνος βάλθηκε να σβήνει.

Τα μετεωρολογικά τα άφησε, αλλά εκείνο με τον Σαμαρά και το άλλο με τον υπουργό Προ-Πο που «έχει πλάκα» τα διέγραψε, μέσα σε καταιγισμό από χαχανητά. Ο έχων πλάκα είναι φυσικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξίσου φυσικά έμεινε αμετακίνητος στη θέση του, αφού το χουντικό modus operandi του είναι της απολύτου αρεσκείας (1) των νοικοκυραίων και (2) της ίδιας της πρωθυπουργάντζας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger