Home » , » Επιγραμματικά και καίρια

Επιγραμματικά και καίρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 | 12:07 π.μ.


Μείναμε τρία άτομα στη γειτονιά και σώσαμε τα σπίτια. Τα πυροσβεστικά ήταν παραταγμένα δεξιά και αριστερά και ήρθαν όταν πήραν φωτιά τα σπίτια. Αεροπλάνα δεν είχε καθόλου. 

Ευτυχώς που μείναμε. 

O πατέρας μου έσωσε γύρω στα 20 σπίτια με κλαριά, με τα πόδια και με τα χέρια. Εκοψε 2.000 πεύκα με το αλυσοπρίονο για να φτιάξει ζώνη και κάθονταν και τον κοίταζαν. Αν δεν έπαιρνε το τρακτέρ μισή ώρα πριν έρθει η φωτιά να οργώσει ό,τι χωράφι υπήρχε γύρω από τα σπίτια μας, θα είχε γίνει καταστροφή. 

Εκατό μέτρα πιο πάνω κάηκαν δέκα σπίτια

Ανδρέας Καλλίτσης

Κάτοικος Ροβιών


Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε ο λαός να πιστέψει στις δυνάμεις του. Να του γίνει πιστεύω και συνείδηση ότι μόνο βασιζόμενος στις δυνάμεις του θα μπορέσει να μετριάσει τις καταστροφικές καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα που βιώνουμε.

Και κάτι άλλο για να μην περάσει η σπέκουλα που επιχειρούν οι δεξιοί θυμίζοντας τους νεκρούς και τις καταστροφές από την πυρκαγιά στο Μάτι. Το αστικό κράτος έχει συνέχεια άσχετα τι ταμπέλα θα έχει ο κυβερνητικός κοινοβουλευτικός θίασος.   


Να θυμίσουμε δηλαδή ότι οι  κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι είναι ο σημερινός αρχηγός της πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης και οι δύο κλαδάρχες υποστράτηγοι Χαράλαμπος Χιώνης και Χρηστός Λαμπρής, οι οποίοι διαχειρίστηκαν και τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν αποτέλεσμα να έχουν καεί μέχρι και την Παρασκευή πάνω από 500.000 στρέμματα. Πρόκειται για τρεις από τους έντεκα αξιωματικούς της πυροσβεστικής για τους οποίους, ο ανακριτής Θανάσης Μαρνέρης είχε ζητήσει τη συμπληρωματική δίωξή τους σε βαθμό κακουργήματος με τρία διαδοχικά αιτήματα, τα οποία όμως δεν είχαν γίνει δεκτά από τους εισαγγελείς. Πρόκειται για αξιωματικούς οι οποίοι προάχθηκαν σε ανώτατες θέσεις στην πυροσβεστική το 2020 και το 2021 από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και για το φινάλε τις ανάρτησης κρατήσαμε άλλο ένα αξιομνημόνευτο γεγονός. Τηρουμένων των αναλογιών όπως ακριβώς αντιμετώπιζαν τα συστημικά ΜΜΕ τις κινητοποιήσεις των αγωνιστών πυροσβεστών που απαιτούσαν τα αυτονόητα έτσι ακριβώς και σήμερα συσκοτίζουν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.


Πληροφορίες πήραμε από την εφημερίδα Documento
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

9 Αυγούστου 2021 στις 11:06 π.μ.

Μαλον δεν συμφερει την κυβέρνηση να συντηρει τα χωρια μας... ισως θελουν να εκμεταλλευτούν τα βουνα ανενοχλητοι και να υποχρεωσουν τους κατοικους των ορεινών χωριων να τα εγκαταλείψουν και να μαζευτουν στα αστικα κεντρα οπου το κοστος ανα κατοικο για το κρατος ειναι πολυ μικροτερο.... δεν μπορεί να αφησαν τοσα ορεινα χωρια στο ελεος της φωτιας τυχαια... εδω φαίνεται να υπαρχει καποιο σχεδιο. ..

9 Αυγούστου 2021 στις 4:06 μ.μ.

Πολύ σωστή τοποθέτηση και άποψη πιστεύω ότι συμφωνούν οι περισσότεροι.

10 Αυγούστου 2021 στις 4:01 μ.μ.

Παρακαλώ διαγράψτε το άρθρο καθώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και επίσης έχει χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία μου από την ώρα της κατάσβεσης της φωτιάς στην Στροφυλιά Ευβοίας.

10 Αυγούστου 2021 στις 8:16 μ.μ.

Argiris Evageliou Τι είναι αυτό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα; Και για ποια φωτογραφία μιλάς;. Αν εννοείς την αρχική, όπως γράφουμε και στην ανάρτησή μας, είναι από την εφημερίδα Documento και απλώς παριστάνει ένα διασώστη; Ποιο είναι το πρόβλημα;

11 Αυγούστου 2021 στις 7:53 μ.μ.

2000 πεύκα έκοψε με το αλυσοπρίονο.οκ.

14 Αυγούστου 2021 στις 5:20 π.μ.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν ντοκουμέντα για 2 Έλληνες πολιτικούς, που φιλοξενήθηκαν στο Αμερικάνικο Πεντάγωνο από 1/7/194 έως 7/7/1074, ήτοι μια εβδομάδα προ του πραξικοπήματος ενεντίον του Μακαρίου που έγινε στην Κύπρο την Δευτέρα 15/07/1974, ώρα 8.20. Βρέστε το βιβλίο που εξέδωσε ο έλληνας Στριγγάς πριν χρόνια, διεπιστευμένος Έλληνας πράκτορας στην CIA, τα γράφει χαρτί και καλαμάρι. Αν ο Στριγγας ζει πρέπει να είναι γύρω στα 94-95 χρόνια τώρα,.... μέσα εκείθα βρείτε πολλά, ακόμα και χρήματα που πήραν και τα συμφωνητικά που υπέγραψαν. Γιατί το έκανε ο Στριγγάς, μάλλον για να φύγει με την συνείδηση του πιό ανάλαφρη από τον μάταιο τούτο κόσμο,.... άντε ωρέ Έλληνες χαιβάνια, δεν ξέρετε τίποτε, απλά αναμασάτε το τι σας λένε τα κανάλια,.... Γι αυτό καταντήσανε την Πατρίδα μας έτσι,... Ελλάδα καληνύχτα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger