Home » , » Ενας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Δελαστίκ -14 βίντεο από παρεμβάσεις του στελέχους του ΝΑΡ

Ενας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Δελαστίκ -14 βίντεο από παρεμβάσεις του στελέχους του ΝΑΡ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 | 6:32 μ.μ.

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από την ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος - συγγραφέας Γιώργος Δελαστίκ

Αν και σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, αποκτώντας από νεαρή ηλικία ταξική συνείδηση, επέλεξε την συγγραφή βιβλίων και την δημοσιογραφία για να σταθεί ενεργά δίπλα στην εργατική τάξη. 
Υπήρξε ένας δημοσιογράφος – διανοούμενος με μεγάλη γλωσσομάθεια και διαισθητικές αναλύσεις ειδικά στα διεθνή θέματα. 

Πραγματοποίησε πολλές διεθνείς δημοσιογραφικές αποστολές και έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων - Αποκάλυψη τώρα. Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία: Μέση Ανατολή, πετρέλαια, Ισλάμ - Συνωμοσία στη Μεσόγειο - Η νέα Γιάλτα. ΕΟΚ, ΗΠΑ, Βαλκάνια – Αφγανιστάν), ενώ συμμετείχε με κείμενα του σε αρκετά ακόμα. 

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Ριζοσπάστη κι αργότερα στην Πρώτη, Το Παρόν, στην Καθημερινή, στην Ελευθερία Λάρισας και το Έθνος, καθώς και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα Δίαυλος 10, ΑΝΤ1 και MEGA, ενώ στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται και δυο απολύσει. Αρχικά από την Πρώτη και στην συνέχεια από την Καθημερινή το 2007.

Ο Γιώργος Δελαστίκ από φοιτητής εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα μέσα απ’ τις γραμμές της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ. Διαγράφτηκε, μαζί με πλήθος στελεχών και μελών του ΚΚΕ, το 1989, καθώς είχαν εκδηλώσει την διαφωνία τους στην αστική συναίνεση, όπως εκφράστηκε με την συγκυβέρνηση Τζαννετάκη. 

Τον Μάη του 1989 κυκλοφορεί το μηνιαίο περιοδικό "Πριν" το οποίο υπήρξε το πρόπλασμα στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Πριν", που πρωτοκυκλοφόρησε τον Μάρτη του 1990, και την οποία διεύθυνε για πάρα πολλά χρόνια.

Ο Γιώργος Δελαστίκ ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του ΝΑΡ και έλαβε μέρος σε όλες της εκλογικές μάχες συμμετέχοντας και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πέθανε σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, σε ηλικία 68 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια. και η πολιτική του κηδεία έγινε στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Στην μνήμη του αναρτούμε (χωρίς χρονολογική σειρά) τα βίντεο που έχουμε αναρτήσει στον ιστότοπό μας με την παρουσία του:














Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

16 Οκτωβρίου 2021 στις 6:08 π.μ.

Τον κατηγόρησαν για δεξιά απόκλιση!
Ποιοί; οι ΝΑΡίτες.
Και ξεράθηκαν στα γέλια μέχρι και οι κότες...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger