Home » , » Το οριστικό διαζύγιο μεταξύ του επιστήμονος και της επιστήμης...

Το οριστικό διαζύγιο μεταξύ του επιστήμονος και της επιστήμης...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 | 5:33 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

"Πέστε ναρθουν σεισμολόγοι, είναι σοβαροί οι λόγοι. Το κακό παραμονευει και τη χώρα υπονομεύει."  Αχ και να ζούσε ακόμη ο ένας και μοναδικός Μανόλης Ρασούλης, τι στίχους και τι τραγούδια που θα είχε σκαρώσει όταν θα άκουγε τις επιστημονικές δηλώσεις των ημερών μας, άλλοτε εκφερόμενες υπό λοιμωξιολόγων-οφφικιαλίων του Πατριαρχείου της  κυβερνώσας δεξιάς, άλλοτε δε υπό διαπρεπών σεισμολόγων

Δηλώσεις που να προκαλούν σεισμό δέκα Ρίχτερ! Πληροφορηθήκαμε λοιπόν σήμερα 23-10-2021 ότι ο διαπρεπής σεισμολόγος Πατρών και πάσης Ελλάδος, ο επίδοξος πολιτευτής της Ν.Δ εις τας  Ευρώπας, ο "προφεσσέρ ντε λ' ουνιβερσιτέ ντε Πατρών", και τηλεοπτικός αστήρ  Άκης Τσελέντης, κατόπιν μιας επίσκεψης του σε νοσοκομείο, απεφάνθη αρμοδίως ότι το πρόβλημα που πλέον κυριαρχεί εκεί μέσα είναι η ...έλλειψη θρησκευτικών εικόνων από τους τοίχους των θαλάμων νοσηλείας των ασθενών!!                

Ακούστε τον: "Με ενοχλεί αυτός ο δήθεν πολυπολιτισμός όπου το ανώμαλο γίνεται ομαλό και τα θρησκευτικά μας σύμβολα καταργούνται".                                                   

Κάτι "ενοχλήσεις" που έχει ο γαλάζιος πολιτευτής, παρατηρεί με το δίκιο του το  Βαθύ Κόκκινο.           

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Όταν η θρησκοληψία και γενικά η μεταφυσική σκέψη κυριαρχήσει στη φιλοσοφική κοσμοθεωρία ενός φυσικού επιστήμονα, στις αντιλήψεις του για τον κόσμο, τον άνθρωπο και την κοινωνία, τότε η όποια επιστημοσύνη αυτού του ανθρώπου δέχεται ένα ισχυρότατο πλήγμα και σκοντάφτει ήδη λαχανιασμένη πάνω στα εμπόδια που η μεταφυσική σκουριά ορθώνει μπροστά στην επιστήμη. 

Αν όμως ο άνθρωπος αυτός, με τις θρησκευτικές ανορθολογικές του προλήψεις και προκαταλήψεις, τύχει επιπλέον να είναι ως προς την πολιτική του τοποθέτηση ένας συντηρητικός δεξιός, δηλαδή ένας πολιτικός οπαδός της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αν θεωρεί την καπιταλιστική βαρβαρότητα ως αιώνιο φυσικό νόμο, κι αν μάλιστα ο "επιστήμονάς μας" τύχει να είναι οπαδός και πολιτευτής της δεξιάς στην ειδικότερη ελληνική της παραλλαγή, με σημαία του δηλ. την πολιτική των Μητσοτάκη, Άδωνη, Πλεύρη, Βορίδη, Κεραμέως, Θεοδωρικάκου και Σία, τότε πλέον η ίδια η έννοια της επιστήμης και της επιστημοσύνης είναι φανερό ότι έχει πάρει πλέον το διαζύγιό της από το άτομο αυτό. Οριστικό διαζύγιο! Τα πτυχία και τα ντοκτορά έχουν πλέον απομείνει κρεμασμένα στον τοίχο ενός γραφείου σαν σκέτα χαρτιά χωρίς αντίκρισμα για την ανθρωπότητα...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger