Home » , » Οι "γύφτοι" στην κατοχή πολεμούσαν τους Γερμανούς. Οι ιδεολογικοί απόγονοι που "χειροκροτούν" τους δολοφόνους μπάτσους ήταν ταγματασφαλίτες και δωσίλογοι.

Οι "γύφτοι" στην κατοχή πολεμούσαν τους Γερμανούς. Οι ιδεολογικοί απόγονοι που "χειροκροτούν" τους δολοφόνους μπάτσους ήταν ταγματασφαλίτες και δωσίλογοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 | 12:23 π.μ.

Τον ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου «τον έμαθαν σε λίγο τα χωριά της Εύβοιας, τον έμαθαν οι ταγματασφαλίτες, τον έμαθαν οι Γερμανοί. "Ερχεται ο Γύφτος" έλεγαν οι τσολιάδες και έτρεχαν να κρυφτούν. "Πέρασε ο Γύφτος" έλεγαν στις γειτονιές και έτρεχαν να τον γνωρίσουν. Απέραντη αγάπη από τους σκλαβωμένους, άσβεστο μίσος από τους Γερμανούς και τους προδότες».

Μέρα που είναι σήμερα μια σύντομη ιστορική αναφορά. Αυτοί που σήμερα εξαπολύουν έναν απίστευτο ρατσισμό εναντίον των Τσιγγάνων και επευφημούν του δολοφόνους μπάτσους του 18 Ρομά στο Πέραμα είναι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και δωσίλογων της κατοχής. Οπως ακριβώς και οι σημερινοί δολοφόνοι μπάτσοι, είναι ιδεολογικοί απόγονοι των καθαρμάτων της Ειδικής Ασφάλειας, των χωροφυλάκων που υπηρέτησαν με πάθος τις στρατιωτικές κατοχικές δυνάμεις των ναζί.

Την ίδια χρονική εποχή  μια σειρά Τσιγγάνοι υπήρξαν αγωνιστές της λευτεριάς έδωσαν τη ζωή τους στα δύσκολα χρόνια του πολέμου και της Κατοχής, μέσα απ' τις γραμμές του ΕΛΑΣ.

Για την συμμετοχή των Τσιγγάνων στην Εθνική Αντίσταση, διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger