Home » , , » 8 χρόνια χωρίς τον σύντροφο Παναγιώτη Βήχο

8 χρόνια χωρίς τον σύντροφο Παναγιώτη Βήχο

Από giorgis , Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 | 11:00 π.μ.

Του Γ.Γ.

«Με κυνηγούν γιατί είμαι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ και θα παραμείνω μέχρι να πεθάνω. Γιατί θα τους πολεμάω μέχρι να βγει η ψυχή μου. Με κυνηγούν ακριβώς γιατί δε τους μοιάζω, δεν ενσωματώθηκα στο βρώμικο σύστημά τους, δεν πλούτισα (ενώ θα μπορούσα) εκμεταλλευόμενος ευκαιρίες αλλά σε βάρος της αξιοπρέπειάς μου και της ηθικής μου.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πώς θα με τρομάξουν. Αντίθετα με έχουν εξαγριώσει και θυμώσει όσο δεν γίνεται. Οι πόρνοι της εξουσίας (πολιτικής, δικαστικής και αστυνομικής) δε μπορούν να με βρωμίσουν με την αντάξιά τους κατηγορία για πορνογραφία ανηλίκων! Το ακούτε; Πορνογραφία ανηλίκων και ποιος ξέρει τι άλλο αφού μου έχουν φορτώσει όλο τον ποινικό κώδικα περί κακουργημάτων».

Παναγιώτης Βήχος

Συμπληρώνονται σήμερα 8 χρόνια από την μέρα -3 Δεκέμβρη 2013- άφησε την τελευταία του πνοή ένας σεμνός, αταλάντευτος αγωνιστής, που για δεκαετίες δεν έλειψε από κανένα μετερίζι του εργατικού και επαναστατικού κινήματος.

Αυτή η δραστηριότητα του, τον έκανε κόκκινο πανί για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έστησαν σε βάρος του μια καραμπινάτη σκευωρία. (Η υπηρεσία του Σφακιανάκη το είχε βαφτίσει παιδόφιλο επειδή είχε καταγγείλει κύκλωμα μπάτσων μαστροπών στην Σαντορίνη. Διαβάστε την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε "Π. Βήχος: Ο Σφακιανάκης και η υπηρεσία του «μου έβγαλαν τον καρκίνο»").

Χρειάστηκαν 14 ολόκληρα χρόνια με απίστευτη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία για να αθωωθεί ΠΑΜΨΗΦΕΙ απ’ όλες τις κατηγορίες.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Αλέκου Αλαβάνου που του συμπαραστάθηκε μαζί με δεκάδες άλλους, ο οποίος καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε μεταξύ άλλων: «Αυτός ο άνθρωπος είναι άγιος. Προκειμένου να γλυτώσει ανήλικα παιδιά από τα νύχια των σωματεμπόρων έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας».

Μπορεί ο σύντροφος να έφυγε απ’ την ζωή άφησε πίσω του όμως μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Κι αυτή είναι το κομμουνιστικό ήθος που δίδαξε, το αγωνιστικό φρόνημα που τον διέκρινε, η δυναμικότητα που τον έκανε να μην σταματήσει ούτε στιγμή να παλεύει για μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους χωρίς καταπιεστές και καταπιεζόμενους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger