Home » , » Τσίπρας: Ξεφτιλίζοντας τον όρο "αριστερά"

Τσίπρας: Ξεφτιλίζοντας τον όρο "αριστερά"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 | 2:00 μ.μ.

Θα κοστίσει πολύ ακριβά στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το αυτογκόλ που έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας με την διαγραφή απ' την Κ.Ο του κόμματος του Π. Κουρουπλή. Αυτή την αίσθηση αποκομίζεις από τις αντιδράσεις χρηστών του twitter. Η ενόχληση αρκετών θαμώνων του μέσου, που αρκετοί σου δίνουν την εντύπωση ότι και φίλα προσκείμενοι στο πρώην κυβερνητικό κόμμα, εμφανίζονται οργισμένες. Ο λόγος είναι γιατί ο Τσίπρας απομάκρυνε έναν βουλευτή που η δήλωση του, ταυτιζόταν με τις απόψεις τους.   

Θα σας δώσουμε ένα δείγμα παρακάτω από τις σχετικές αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου. Πρώτα όμως να σταθούμε σε μια παράμετρο της υπόθεσης που πέρασε εντελώς απαρατήρητη.

Αυτό που έκανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με την κουλτούρα της αριστεράς. Είναι καθαρά μια αντίδραση ηγέτη αστικού κόμματος. Και εδώ δεν είναι αποκλειστικά δικό του πρόβλημα. Ευθύνη έχουν και αυτοί που συμμετέχουν στα κομματικά καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και δέχονται αδιαμαρτύρητα τέτοιες ηγετίστικες-φασιστικές συμπεριφορές

Χωρίς δηλαδή να υπάρξει καμιά απόφαση κομματικού οργάνου, επειδή απλώς έτσι του κάπνισε, ο "ηγέτης", αποφασίζει και ανακοινώνει την διαγραφή ενός στελέχους του κόμματος του. 
Ετσι ξεφτιλίζει και την λέξη ¨αριστερά" που έχει στον τίτλο του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.












Μοιράσου το :

+ σχόλια + 20 σχόλια

17 Δεκεμβρίου 2021 στις 4:45 μ.μ.

Αφου ο Συριζα δεν ειχε ποτε σχεση με την αριστερα πως ηταν δυνατον
τωρα στη διαγραφη του Κουρουμλη να τηρησει κανονες που διπουν την αριστερα?
Ενα αστικο κομμα τηρησα απερεγκλιτα τους κανονες της αστικης νομολογιας

17 Δεκεμβρίου 2021 στις 5:53 μ.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο υπεύθυνος με την ΝΔ εγκληματούν και οι δύο σε βάρος του ελληνικού λαού όπως και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα της χώρας κοινοβουλευτικοί και μη. Πρωτεργάτης στον "αγώνα" ενάντια σε ΚΑΘΕ περιοριστικό μέτρο, στον εμβολιασμό, πολέμιος των λοκντάουν και κάθε μέτρου αποτροπής της διασποράς (σε συνδυασμό με το γεγονός ότι άφησε πολύ λίγες ΜΕΘ και διαλυμένο λόγω μνημονίων δημόσιο σύστημα υγείας όταν έφυγε) και ξαμολύοντας διάφορα φασιστόσκυλα τύπου Πολάκη υπονομεύει-σαμποτάρει μαζί με την κυβέρνηση την υγεία του λαού.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ-ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ

V For Viva La Revolucion

17 Δεκεμβρίου 2021 στις 9:12 μ.μ.

Μονάχα ένα ξέχασε να συμπληρώσει ο Leo/και θα του γίνει ...άνωθεν μομφή ,και σας το λέω!/Καλά τους "αντι-εμβόλιους" τους τά' ψαλε ένα χέρι/ κι όποιων δεν θέλουν "κλείσιμο" κεραύνωσε τ' αστέρι./Μα σήμερα παρέλειψε, δεν είπε την αιτία:/για ποιον οι "μαυρο-κόκκινοι" μάς κάνουν τέτοια αστεία;/ Για ποιον αυτοί δουλεύουνε και ποιόν υπηρετούνε;/Γιατί μας σέρνουν στο γκρεμό; Σε τι αποσκοπούνε;/ Σκεφτείτε, φίλοι,ως πού μπορεί να φτάσει η παράνοια,/ καθώς ιδέες έμμονες φέρνουν στο τέλος ... άνοια!/ Γραμμή του μέγιστου αρχηγού της... "ΟΑΚΚΈ",του Ηλία/ είναι πως κάθε τι κακό προβαίνει απ' τη ... Ρωσία!/Πως σε μια χώρα, όπως το "Γκρις", πιονάκι Αμερικάνων,/ΕΟΚικών, Νατοϊκών και ντόπιων τσαρλατάνων,/ Δεξιά μαζί κι "Αριστερά" στον ίδιο σάκο απίδι/...Ρώσων-Κινέζων όργανα παίζουν κοινό παιγνίδι!!/ Δουλεύουν, λέει, στα σκοτεινά, λαλούν το ίδιο ...ούτιν:/Τσίπρες και Μητσοτάκηδες δουλεύουν για τον ...Πούτιν!!/ Πώς τα ... φαινόμενα απαιτούν, το λέει κι ο... Ευριπίδης/ κι όποιος δεν θέλει την ΕΟΚ είναι "Ρωσόδουλίδης"!!!/ Τι κι αν κοψομεσιάζονται μπρος στους Μακρόν και Μπάιντεν;/ Τι κι αν... χαλέδες γίνηκαν των Σολτς και Φον Ντερ Λάιεν;/ Τι κι αν τη χώρα φτιάξανε βάση, προτεκτοράτο;/Τι κι αν θωρούμε Τζώνηδες, ναύτες τρανό φουσάτο;/Εδώ "οι ταγοί μας 'πηρετούν τη Μόσχα, το Πεκίνο".../ της "ΟΑΚΚΈ" η εμμονή "μάς βγάζει τον ... καρκίνο"!/ Τι άλλο να πεις του Λέοντος, πώς να το καταλάβει,/πώς να χωνέψει ποιος "πασάς" κατέχει το καράβι;/ Έτσι κι ετούτος ο "καβγάς" σ' ανέκδοτο γυρνάει/ κι όποιος πιστεύει "ΟΑΚΚΈ", τρελαίνεται και πάει...

17 Δεκεμβρίου 2021 στις 10:31 μ.μ.

Σταματήστε ρε συντροφακια του Β Κ τις ανακοινώσεις ΟΑΚΚΕ με το ψευδώνυμο Λέο έλεος πια ΣΥΧΑΘΗΚΑΜΕ

18 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:32 μ.μ.

Νίκο επειδή τοποθετείσαι πολλές φορές υπέρ του Μάο και εναντίον των χρουτσοφικών ρεβιζιονιστών φαντάζομαι γνωρίζεις ότι κάποτε οι μαοϊκοί ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ ανοιχτά τις επεμβάσεις των σοβιετικών σοσιαλιμπεριαλιστών. Όχι με ανοησίες του στυλ "οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν" αλλά φώναζαν ξεκάθαρα ΕΞΩ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, καταδίκαζαν ανοιχτά σοβιετόφιλους δικτάτορες όπως τον Μεγκίστου ή τον Βιντέλα.

Πες μου μία φορά έστω μία που κάποιος από τον λεγόμενο μλ χώρο φώναξε ποτέ ανοιχτά ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ διότι ο μαρξισμός-λενινισμός διδάσκει ότι όταν η εθνική ανεξαρτησία μίας χώρας κινδυνεύει ανοιχτά από μία ιμπεριαλιστική υπερδύναμη που σκοπό έχει την ΚΑΤΟΧΗ αυτής της χώρας ή εδάφους της τότε το πρώτο και άμεσο εδώ είναι να ξεκουμπιστεί η υπερδύναμη αυτή. Και για να σε προλάβω μη μου πεις για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ και ΕΕ γιατί και η Ελλάδα προτεκτοράτο της Αγγλίας ήταν, το καθεστώς Μεταξά αγγλόδουλο ήταν αλλά όταν οι Ιταλοί σκόπευαν να κατακτήσουν την Ελλάδα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ τότε το ΚΚΕ, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΚΕ βροντοφώναζε ΕΞΩ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ και εκείνη την χρονική στιγμή αυτό ήταν το κύριο, το βασικό αίτημα.

Θα ήθελα να μου παραθέσεις μία ανακοίνωση, μία προκήρυξη κάτι που να το γράφει αυτό; Σου παραθέτω εδώ μερικές και αν μου πεις που το βλέπεις αυτό σαν αίτημα τότε σταματώ εδώ και παραδέχομαι ότι έχεις δίκιο σε όλα:

http://www.kkeml.gr/%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%8E%CE%BD/

http://www.kkeml.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1-%CE%B1-%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/

http://www.kkeml.gr/%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/

http://www.kkeml.gr/%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1/

https://la-aas.blogspot.com/2014/03/blog-post_7763.html

Αν μου πεις επίσης πότε τα δύο μλ ή κάποιος άλλος από την υπόλοιπη αριστερά πραγματοποίησαν πορεία έξω από την ρωσική πρεσβεία παραδέχομαι ότι έχεις δίκιο σε όλα.

Επίσης να σου πω ότι αν και είμαι εναντίον της ΕΕ και είμαι υπέρ του συνθήματος ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ παρόλα αυτά θεωρώ ότι η Ρωσία όπως και η Κίνα σαν ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις είναι ΧΙΛΙΕΣ φορές πιο επικίνδυνη οπότε ναι αρνούμαι να φύγω από την ΕΕ και να γίνω προτεκτοράτο Ρωσίας και Κίνας και για αυτό "αγωνίζεται" σύσσωμη η ψευτοαριστερά σας. Και το αρνούμαι αυτό γιατί στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε στην Ελλάδα μία ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πιο αυταρχική αστική δημοκρατία από αυτή που έχουμε σήμερα και στην χειρότερη περίπτωση ΧΟΥΝΤΑΡΑ τύπου Κίνας δεδομένο ότι η Κίνα έχει ένα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς και η Ρωσία μία πολύ πιο φασιστικοποιμένη και χειρότερη αστική δημοκρατία (σε σχέση με τη Δύση θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα ημιφασιστικό καθεστώς) και προφανώς στις χώρες που ελέγχουν ανάλογα καθεστώτα θα επιβάλλουν.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

18 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:32 μ.μ.

Σαν τριτοδιεθνιστής λοιπόν (φαντάζομαι γνωρίζεις ότι οι κομμουνιστές πάντα υπερασπιζόντουσαν την αστική δημοκρατία όταν αυτή κινδύνευε από το φασισμό και πάντα αγωνιζόντουσαν για εκδημοκρατισμό των αστικών κοινωνιών) είμαι ιδεολογικά εναντίον της αστικής δημοκρατίας αλλά όταν μπαίνει το ζήτημα να έχω κάτι ΠΟΛΥ χειρότερο πάνω από κεφάλι μου ανάμεσα στα δύο επιλέγω την αστική δημοκρατία παλεύοντας ταυτόχρονα εναντίον της αλλά και διεκδικώντας αγωνιστικά, κινηματικά να εκδημοκρατιστεί όσο περισσότερο γίνεται γιατί οκ η ταξική φύση της αστικής δημοκρατίας δεν πρόκειται να αλλάξει όμως από την άλλη δεν μπορείς να πεις ότι η θέση της γυναίκας είναι χειρότερη σήμερα. Προφανώς και βελτιώθηκε και αυτό από συνεχείς και μαζικούς ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Το ίδιο και για τους Αφροαμερικάνους γιατί το ότι σήμερα είναι φυσιολογικό να κάθεται μαύρος δίπλα σε ένα λευκό σε ένα λεωφορείο αυτό κατακτήθηκε με ΣΚΛΗΡΟΥΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ γιατί κάποτε το φυσιολογικό ήταν το αντίθετο. Ναι υπάρχει ακόμα ρατσισμός στις ΗΠΑ και το είδαμε και με την δολοφονία του Φλόυντ παρόλα αυτά δεν μπορείς να πεις ότι είναι ίδια η κατάσταση σήμερα με αυτή του '50 και του '60. Και αυτό έγινε ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Ναι για να επιτευχθεί πλήρως, για να αποκτήσουν οι Αφροαμερικάνοι πραγματική ισότητα χρειάζεται ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από τους δημοκρατικούς αγώνες γιατί αυτοί φέρνουν αποτελέσματα.

Η ΕΔΑ που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΚΕ απαιτούσε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ από τον...μοναρχοφασισμό δεν έλεγε το ΚΚΕ α επειδή έχουμε μοναρχοφασιστικό καθεστώς δεν θα παλέψουμε ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ για δημοκρατία και θα περιμένουμε τον σοσιαλισμό όχι το είχε θέσει εκείνη τη στιγμή και πάλευε γι'αυτό.

Γι'αυτό μιλάω για καθαρή υποκρισία από όλους τους "επαναστάτες" σήμερα. Δεν είναι όχι κομμουνιστές ούτε καν αντιιμπεριαλιστές, ούτε καν συνεπείς δημοκράτες.

V For Viva La Revolucion

18 Δεκεμβρίου 2021 στις 1:56 μ.μ.

Και πού κολλάνε, φίλε μου, οι δημοκρατικοί αγώνες του αμερικάνικου Λαού με το τερατούργημα που λέγεται αμερικάνικος ιμπεριαλισμός; Έχουν τόση σχέση, όση ένας πυρηνικός επιστήμονας ή αστροναύτης της ΝΑΣΑ με το μπάρμπα μου τον Κώστα, που βόσκει τα πέντε προβατάκια του γύρω απ' την "Κατ' τη Βρύση" στο χωριό μας! Κι ακόμα λιγότερη. Η υπεράσπιση της αστικής δημοκρατίας, με την έννοια των νομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού, από την απολυταρχία και από το φασισμό, όταν κινδυνεύει κάθε έννοια δημοκρατίας και κάθε ελευθερία, φυσικά και είναι πολιτικό καθήκον της εργατικής τάξης, που οι κομμουνιστές το έχουν πράξει και με το παραπάνω όταν χρειάστηκε. Όμως αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα κι όχι βέβαια με σκοπό να σώσει το αστικό καθεστώς, αλλά κυρίως για να συσπειρωθεί μέσα από τη δημοκρατική κι αντιφασιστική πάλη ο λαός και να παλέψει παραπέρα για τη λαοκρατία, για τη λαϊκή-σοσιαλιστική δημοκρατία, για την τελική ανατροπή του εκμεταλλευτικού καθεστώτος που γεννάει το φασισμό, για το χτίσιμο της πραγματικά λεύτερης κοινωνίας, του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού. Ποια σχέση λοιπόν έχει σήμερα η έννοια "δημοκρατία" με την απόλυτη μονοπωλιακή δικτατορία που επικρατεί σε ΗΠΑ και ΕΕ; Ποια σχέση με τη δημοκρατία έχουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και χασάπηδες των λαών; Φυσικά καμία. Όποιος λοιπόν εν ονόματι της αντίθεσης στον αντιλαϊκό επίσης ιμπεριαλισμό της Μόσχας και του Πεκίνου,λιβανιζει την εξάρτηση από τους καρχαρίες της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου, μόνο κομμουνιστής κι επαναστάτης δεν μπορεί να θεωρηθεί. Αυτά δεν τα λέω για σένα προσωπικά, φίλε Λέοντα, σαν άτομο. Ούτε σε ξέρω, ούτε βέβαια μπορώ να εκτιμήσω την πραγματική σου νοοτροπία,το χαρακτήρα, την εντιμότητα των προθέσεων και την πολιτική στόχευση. Αφορούν όμως πλήρως την πολιτική γραμμή εκείνου εκεί του γραφικού ήρωα της "ΟΑΚΚΈ", του απερίγραπτου κυρίου Ζαφειρόπουλου, που έχει προ πολλού αγγίξει την απόλυτη παράνοια. Όμως, εσείς οι άλλοι δεν καταλαβαίνετε ποιόν εξυπηρετούν αυτές οι ανοησίες που διαδίδει ο Ζαφειρόπουλος;!!

18 Δεκεμβρίου 2021 στις 3:00 μ.μ.

Και ο Συριζα εκει καταληγει,,δημοκρατικες ελευθεριες ,,μεχρι τον δημοκρατικο "κομμουνισμό"
Με μια κατσαρολα απο κατω που ολα τα αλεθει,,και βγάζει το λαγο

Δημοκρατικα "δικαιώματα".... Ο ορισμος της πολιτικης του οπορτουνισμου, που στελνει τον σοσιαλησμο στην 2 δευτερα παρουσια

Ο ΛΕΟ νομιζει οτι ο λαος ειναι ηλεκτρονικο παιχνιδι που τον ελενχει ,,,,, θα στριβει και θα φραναρει οποτε θελει το καρναβαλι ΟΑΚΚιτης
, και θα πηδαει απο την αστικη Δημοκρατια( φοβερο ε.?) στον σοσιαλισμο
Αντε πες του αυτα που γραφεις ,,,να σε παρουν στο κυνηγι...
Αλλα δεν τα λετε εξω.....αυτα....

18 Δεκεμβρίου 2021 στις 4:13 μ.μ.

Σε σχέση με τις αναφορές σε Βιντέλα, Αφγανιστάν και Τσεχοσλοβακία, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι ότι η πολιτική του ρεβιζιονισμού- σοσιαλιμπεριαλισμού ήταν απόλυτα καταδικαστέα. Δεν θα χρεωθούμε εμείς τις επιλογές εγχώριων ρεβιζιονιστικών ηγεσιών. Ούτε φυσικά θα αθωώσουμε και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές-ανταγωνιστες του Κρεμλίνου, που επίσης ήταν χωμένοι ως το λαιμό σε εκείνες τις υποθέσεις, για να πάρουν αυτοί το πάνω χέρι.. Σε σχέση με την Ουκρανία σήμερα φαλτσάρεις πλήρως. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός εγκατέστησε στην Ουκρανία ένα αντιδραστικό εθνικιστικό φιλοναζιστικό καθεστώς, ένα βρωμερό πιόνι, όπως άλλωστε και στα Βαλτικά σάπια προτεκτοράτα. Συνεπώς, οποίος στηρίζει όλη αυτή τη φασιστική μαφία, γιατί μισεί το ρωσικό ιμπεριαλισμό, δεν είναι κομμουνιστής. Έπειτα η Κριμαία είναι ένα έδαφος που δεν είχε ποτέ σχέση με την Ουκρανία κι ανήκε καθαρά στη Σοβιετική Ρωσία, μέχρις ότου ο Χρουστσόφ παίζοντας βρώμικα παιχνίδια με τις σοβιέτ εθνότητες, πήγε και την προσκόλλησε στη Σοβιετική Ουκρανία, στην οποία είχε πολιτική επιρροή ο ίδιος μεγαλύτερη από ό,τι στη Ρωσία. Ο κριμαϊκός πληθυσμός, ρωσικός σε μεγάλο βαθμό δεν ήθελε να έχει την παραμικρή σχέση με τους ναζιστές πραξικοπηματίες αμερικανολακεδες του Κιέβου, γι'αυτό και μόνος του ζήτησε να μπει στη Ρωσική ομοσπονδία, διώχνοντας από τη χερσόνησο τα ουκρανικά Ες-Ες. Προφανώς η Ρωσία του Πούτιν, δηλ.του συνήθους πλέον καπιταλισμού το αξιοποίησε αυτό στον ανταγωνισμό της με τους Γιάνκηδες φονιάδες, όμως η θέληση του κριμαϊκού λαού παραμένει. Εν τέλει, η ιστορία απέδειξε ότι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι ο μέγιστος, ο πιο επικίνδυνος, πραγματικά φασιστικός και θανατηφόρος εχθρός των λαών. Πολύ πιο επικίνδυνος από τους Ρώσους νεοαστούς, τους οποίους άλλωστε τώρα παλεύει να περικυκλώσει και να στραγγαλίσει. Η σημερινή αμερικάνικη ιμπεριαλιστική μηχανή θανάτου και σκλαβιάς καμία σχέση δεν έχει ούτε με τις αστικές δημοκρατικές ιδέες του Διαφωτισμού, ούτε με τις διακηρύξεις της αμερικανικής επανάστασης του 1776. Είναι η μήτρα του φασισμού και του αντικομμουνισμού. Καμία λοιπόν υποστήριξη δεν δίνουν οι μαρξιστές σε κανένα ιμπεριαλιστή, πολύ δε περισσότερο στον κτηνωδέστερο όλων, σε αυτόν που άμεσα, σε συνέργεια και με το γερμανικό, φυλακίζει, δένει βιάζει και πνίγει τη λευτεριά του ελληνικού λαού.

18 Δεκεμβρίου 2021 στις 11:51 μ.μ.

Καλησπέρα Διονύση, χρόνια πολλά, υγεία, αισιοδοξία κι ό,τι το καλύτερο. Καλές γιορτές.

19 Δεκεμβρίου 2021 στις 2:15 μ.μ.

Νίκο είσαι εκτός Μ-Λ τελείως. Σου ξαναλέω και στην Ελλάδα οι Άγγλοι είχαν στήσει χρόνια πριν καθεστώς αγγλόδουλο αλλά όταν η εδαφική-εθνική ανεξαρτησία της χώρας κινδύνευε από τους Ιταλούς οι κομμουνιστές κάλεσαν σε ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ της πατρίδας. Αυτό ήταν το ΚΥΡΙΟ ζήτημα εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Τώρα για το ουκρανικό αναπαράγεις ακριβώς όλη την ρωσόδουλη προπαγάνδα που αναπαράγουν από τον Περισσό μέχρι τον τελευταίο ψευτομαϊκό, τροτσκιστή και όποιον άλλον. Πότε ακριβώς οι Ρώσοι στην Κριμαία απαίτησαν την ένωσή τους με την Ρωσία; Πότε; Οι ίδιοι ήθελαν να είναι ενωμένοι με την Ουκρανία. Εφόσον η Κριμαία ΕΙΡΗΝΙΚΑ ήταν ενσωματωμένη στην Ουκρανία και εφόσον αυτό επιθυμούσε ο ρωσικός πληθυσμός η Κριμαία σωστά θεωρείται ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. Τι έγινε λοιπόν το 2014; Μία συμμορία ΕΝΟΠΛΩΝ ΡΩΣΟΔΟΥΛΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ μαζί με ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ (δεν μπορείτε να το αρνείστε πλέον ο ίδιος ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι τα πράσινα ανθρωπάκια ήταν δικοί του) ανέτρεψαν ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ την ΝΟΜΙΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τη χώρα και έτσι προχώρησαν σε δημοψήφισμα...αυτοδιάθεσης. Μόνο που αυτό δεν αποτελεί σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση αυτοδιάθεση γιατί αυτοδιάθεση με ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ απλά δεν υφίσταται αλλιώς και οι Αλβανοί του Κοσσόβου αποφάσισαν ελεύθερα με...Νατοϊκές (αλλά και ρώσικες) κατοχικές δυνάμεις να κάνουν κουμάντο και μετά από έναν πόλεμο στην Σερβία.

Αυτά τα παραδείγματα δεν αποτελούν περιπτώσεις εθνικής αυτοδιάθεσης. Γιατί λοιπόν δεν έγινε ελεύθερα δημοψήφισμα χωρίς ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και ρωσική στρατιωτική επέμβαση με την ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ κυβέρνηση της Κριμαίας; Γιατί έπρεπε αυτή να ανατραπεί; Να λοιπόν ποιον εξυπηρέτησαν τα ναζισταριά του Δεξιού Τομέα και του Σβόμποντα. Γιατί οι κατά τα άλλα αντιρώσοι ανδρώθηκαν μέσα σε...ρωσόδουλο καθεστώς; Γιατί ο Γιανουκόβιτς ρωσόδουλος ήταν. Γιατί δεν τους σταμάτησαν το ουκρανικό κράτος και οι Ρώσοι; Γιατί δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ αντίσταση από μεριάς ουκρανικού κράτους; Γιατί κάθε φορά που τα ναζισταριά κάνανε εφόδους σε αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτίρια ή όταν καίγανε και καταστρέφανε δεν τους σταματούσε ΚΑΝΕΝΑΣ ούτε αστυνομία, ούτε στρατός; Πως εξηγείς το γεγονός ότι την ίδια ώρα (αλλά και από την αρχή του Μαϊντάν) χτυπούσαν αλύπητα ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ διαδηλωτές και δημοκράτες ενώ μπροστά στους ναζισταράδες υποχωρούσαν; Πες μου εσύ θα άφηνε ολόκληρη ιμπεριαλιστική υπερδύναμη να χάσει τόσο εύκολα ένα προτεκτοράτο της και μάλιστα δίπλα ακριβώς στα σύνορά της; Πλάκα μου κάνεις ανετράπη τόσο εύκολα ένα καθεστώς ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ σε μία χώρα στρατηγικής σημασίας για έναν ιμπεριαλισμό ενώ είχαν τη δυνατότητα τόσο το καθεστώς όσο και ο ιμπεριαλισμός αυτός να τσακίσουν με ευκολία τους πραξικοπηματίες;

Αυτά γιατί δεν μας τα απαντήσατε ποτέ; Θα πάρουμε ποτέ κάποια απάντηση από όλους εσάς τους "αντιιμπεριαλιστές"; Ένας από τους ναζί που πρωτοστάτησαν από το 2013 και μετά είναι αυτός ο κύριος:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dmytro_Korchynsky

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

19 Δεκεμβρίου 2021 στις 2:15 μ.μ.

Όποιος κάνει τον κόπο να το ψάξει εύκολα θα διαπιστώσει ότι ο κατά τα άλλα αντιρώσος είναι στην πραγματικότητα ΦΙΛΟΡΩΣΟΣ στενός φίλος μάλιστα με Ουκρανό καπιτάλα ΦΙΛΟΡΩΣΟ τον Viktor Medvedchuk ενώ υπήρξε και υποστηρικτής του Γιανουκόβιτς στο παρελθόν. Αλλά αυτά μας τα κρύβουν οι "αντιιμπεριαλιστές" μας εδώ οπότε λογικό να μην τα γνωρίζεις ούτε εσύ. Αν δεν υπήρχαν οι φασίστες στην εξουσία δεν θα μπορούσε η Ρωσία να ελέγχει έστω και μερικώς την Ουκρανία φοβόταν μην την έχανε εξολοκλήρου οπότε θυσίασε τον Γιανουκόβιτς που έτσι και αλλιώς καμμένο χαρτί ήταν. Πήρε όμως την Κριμαία που είναι στρατηγικής σημασίας γι'αυτήν ενώ κατέχει στην ουσία και την Α.Ουκρανία και αυτό χάρη στους ΝΑΖΙ πράκτορές της τόσο στο Κίεβο όσο και την ανατολική πλευρά. Έτσι πέτυχε να κρατήσει ισχυρή την επιρροή της στην χώρα σε κάθε επίπεδο πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Οι ναζί ήταν ο μπαμπούλας που χρειαζόταν ο Πούτιν για να δικαιολογήσει την κατοχή ουκρανικού εδάφους μέσα από την τρομοκράτηση του ρωσικού πληθυσμού. Και τα κατάφερε η προβοκάτσια ΠΕΤΥΧΕ. Καταδικαστέα και επαίσχυντη η στάση της Δύσης φυσικά που υποστήριξαν το πραξικόπημα αλλά εδώ ξαναλέω έχουμε ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΝΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ από μία ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. Το πρώτο λοιπόν εδώ είναι ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ όπως ακριβώς ήταν και με την ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα που ΚΚΕ-ΕΑΜ έθεσαν σαν πρώτο και βασικό αίτημα εκείνη την στιγμή την απελευθέρωση της χώρα από τους ναζί. Φυσικά ο ουκρανικός λαός πρέπει να παλέψει συνολικά εναντίον ΟΛΩΝ των ιμπεριαλιστών για να τους διώξει από τη χώρα του αλλά πρώτα πρέπει να αποκατασταθεί η εθνική-εδαφική κυριαρχία της χώρας του.

Και επειδή συζητάμε για αυτοδιάθεση αλήθεια πιστεύεις ότι αν τώρα ο ελληνικός στρατός εισέβαλλε με τσαμπουκά στην Αλβανία, καταλάμβανε το νότιο κομμάτι και προχωρούσε σε δημοψήφισμα οι Έλληνες θα ψήφιζαν...κατά της ένωσης με την Ελλάδα; Προφανώς και θα ψήφιζαν υπέρ. Αυτό είναι όμως αυτοδιάθεση να κομματιάζεται και να διαμελίζεται μία χώρα με το έτσι θέλω και να καταλύεται η εθνική της και εδαφική της κυριαρχία από άλλα κράτη; Ε τότε ο Χίτλερ απελευθέρωσε τους Σουδήτες όταν ξεκίνησε την κατάκτηση της Τσεχοσλοβακίας. Ε ωραία οι Σουδήτες αποφάσισαν λοιπόν στα πλαίσια της...εθνικής αυτοδιάθεσης να ενωθούν με την Γερμανία. Μόνο που αυτό δεν το υποστήριξε ΠΟΤΕ καμία ΕΣΣΔ και ΚΑΝΕΝΑΣ κομμουνιστής ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

19 Δεκεμβρίου 2021 στις 3:52 μ.μ.

Ξαναλέω αναπαράγεις όλη την ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ προπαγάνδα. Η θεωρία της περικύκλωσης βρίσκεται μόνο στα κεφάλια όσων την αναπαράγουν. Που υπάρχει αυτή; Η πράγματι αντιρωσική και φιλοδυτική στάση των Βόρειων και Βαλτικών χωρών δεν αρκεί για να μιλήσεις για...περικύκλωση όταν ακόμα και κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία γίνονται όλο και πιο ρωσόφιλα. Το Ισραήλ επίσης στενός σύμμαχος των ΗΠΑ αλλά ακόμα και αυτό φιλορωσική πολιτική ακολουθεί. Το Ιράκ με το ιρανόδουλο σιίτικο καθεστώς επίσης. Το Ιράν ρωσόφιλο. Στην Βόρεια Αφρική η Ρωσία κάνει κουμάντο σε πολύ μεγάλο βαθμό ο Σίσι ρωσόδουλος, στη δε Λιβύη που υποτίθεται ό,τι έγινε έγινε ακριβώς για να μετατραπεί σε δυτικόδουλο προτεκτοράτο και εκεί πάλι το Κρεμλίνο μαζί με την Τουρκία παίζουν σημαντικότατο πλέον ρόλο (βοήθησε πάρα πολύ και ο πράκτορας του Κρεμλίνου Χαφτάρ) ενώ το πραξικόπημα στην Τυνησία τον Ιούλιο φαίνεται ότι είναι έργο της Ρωσίας αφού ο πράκτοράς τους Χαφτάρ το χαιρέτισε ενώ εκπρόσωπος της Ρωσίας δήλωσε ότι "τίποτα δεν θα απειλήσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του λαού" και ότι η ρωσική κυβέρνηση "παρακολουθεί την κατάσταση":

https://www.middleeasteye.net/news/tunisia-coup-how-world-reacted

https://libyaupdate.com/haftar-welcomes-tunisian-presidents-decision-to-oust-pm/

Συγγνώμη αλλά τα γεγονότα δεν υποστηρίζουν την θεωρία της περικύκλωσης. Δεν αρκεί μία χώρα ή μερικές χώρες να είναι στο ΝΑΤΟ για να ισχυριστείς περικύκλωση αλλά πρέπει οι αστικές τάξεις αυτών των χωρών να ασκούν αντιρωσική πολιτική σε κάθε επίπεδο. Η Τουρκία ξαναλέω είναι στο ΝΑΤΟ αλλά ακολουθεί όλο και πιο φιλορωσική πολιτική. Και η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ είναι αλλά η ρωσοκινέζικη διείσδυση και επιρροή αυξάνονται όλο και περισσότερο με την ελληνική αστική τάξη να προσδένεται όλο και πιο πολύ στο ανατολικό μπλοκ για την Βουλγαρία το ίδιο.

Κάτι τελευταίο. Έχεις χάσει επεισόδια. Η μήτρα σήμερα του φασισμού παγκοσμίως είναι ο άξονας ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ. Λεπέν, Σαλβίνι, Όρμπαν, AFD, Χρυσή Αυγή, Βελόπουλος, Τζόμπικ και λοιποί φασίστες καθοδηγούνται από αυτό το κέντρο. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί τα φασισταριά της ΕΕ στείλανε παρατηρητές στο ψευτοδημοψήφισμα της Κριμαίας; Μάλιστα επαίσχυντη και όχι απλά ΦΙΛΟΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ αλλά και ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ η στάση του ψευτοκκε που τότε έστειλε τον Αγγουράκη παρατηρητή. Το καταδικάζεις αυτό; Το καταδίκασε ανοιχτά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ μλ κάποιος; Βασικά το αναφέρανε καν σαν γεγονός;

Όλοι οι δικτάτορες σήμερα είναι ΡΩΣΟΦΙΛΟΙ. Ο Ερντογάν σπρώχνεται όλο και περισσότερο προς τη Ρωσία, ο Σίσι ΦΙΛΟΡΩΣΟΣ, ο σφαγέας Άσαντ τέρμα ρωσόδουλος, η χούντα της Μιανμάρ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ο Λουκασένκο ρωσόδουλος δηλαδή η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δικτατόρων, ναζί και ακροδεξιών καθοδηγούνται πλέον από τον ανατολικό ιμπεριαλισμό.

Προσγειωθείτε επιτέλους στην πραγματικότητα είμαστε οι μόνοι σε αυτή τη χώρα που έχουμε κολλήσει στο '70 και το '80 η κατάσταση άλλαξε ο φασισμός έχει άλλα αφεντικά πλέον.

V For Viva La Revolucion

19 Δεκεμβρίου 2021 στις 9:49 μ.μ.

Αυτά όλα που μου γράφεις, Lėo-ντα, νομίζω ότι αποτελούν όχι μαρξιστική προσέγγιση, αλλά αποθέωση της δυτικής ιμπεριαλιστικής σοφιστείας και προπαγάνδας, και δεν έχουν την παραμικρή σχέση ούτε με την πραγματικότητα ούτε με την ιστορική αλήθεια. Πρώτα πρώτα ο ρωσικός καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός, ακόμη και σήμερα, είναι αδύνατον να θεωρείται ο πιο δυνατός,ο πιο επιθετικός και πιο επικίνδυνος από το δυτικό. Η υποδεέστερη θέση του έτσι κι αλλιώς αποδείχτηκε περίτρανα από τη νίλα και τη διάλυση του 1989-1991, όταν φάνηκε πόσο είχε διαβρωθεί ο ανατολικός ρεβιζιονισμός από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές-ανταγωνιστές και από τους πράκτορες τους στην Ανατολή. Ωστόσο η ρωσική νέα αστική τάξη πήρε στην πορεία τα μέτρα της και ανέκοψε την πλήρη διάλυση που της επεφύλασσε ο αντίπαλος. Στηρίζεται γι'αυτό στους φυσικούς της πόρους, στα πυρηνικά της όπλα και φυσικά στη φαγωμάρα μεταξύ των ίδιων των λύκων της Δύσης, που έχουν ιδιαίτερα συμφέροντα και δεν μπορούν να αγνοήσουν ούτε το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια της Ρωσίας, ούτε τις χρυσοφόρες μπίζνες που τους προτείνει η νεοκσπιταλιστική Κίνα, που ως οικονομική δύναμη, όχι όμως ακόμη ως στρατιωτική, παρουσιάζεται πολύ πιο ακμαία από τη Δύση. Η νεοκαπιταλιστική Ρωσία ανέκοψε τη διάλυση και για την ώρα προσπαθεί να βγει από τον κλοιό που έχουν στήσει γύρω της οι Γιάνκηδες. Αυτό το ρόλο έπαιξε ο Πούτιν, γι'αυτό οι Γιάνκηδες νοσταλγούν ακόμη το Γέλτσιν και βγάζουν αφρούς λύσσας όταν ακούνε για Πούτιν. Αλλά δεν διαθέτουν πια υπολογίσιμο νέο Γέλτσιν στη Μόσχα.Η αρκούδα πήρε το μάθημά της και δεν ξαναπέφτει στα ίδια λάθη.

19 Δεκεμβρίου 2021 στις 9:50 μ.μ.

Φυσικά δεν πρόκειται εδώ για διαμάχη του αμερικάνικου καπιταλισμού με κάποια ρωσική αντικαπιταλιστική δύναμη. Δύο αντίπαλοι ιμπεριαλισμοί ανταγωνίζονται,στην περιοχή αυτή όμως ο ρωσικός ιμπεριαλισμός ακόμη και σήμερα, ακόμη και μετά τους πόντους που κέρδισε πρόσφατα στη Μέση Ανατολή, είναι φανερό ότι αμύνεται απέναντι στον επιτιθέμενο αντίπαλό του, που θέλει να φέρει το ΝΑΤΟ μέσα στα εδάφη της παλιάς ΕΣΣΔ και της μετέπειτα Κοινοπολιτείας, όσο γίνεται πιο κοντά στο Κρεμλίνο. Αμύνεται και επιχειρεί αντεπιθέσεις. Πολλές από αυτές την τελευταία δεκαετία ήταν επιτυχείς και με στρατηγική σημασία. Πάντως η κατάσταση στα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ, όσο και να τη διαστρεβλώνει η δυτική προπαγάνδα,δεν έχει ακόμη φτάσει στο σημείο να δείχνει ως κύρια επιθετική κι αχόρταγη δύναμη τη Ρωσία, η οποία προπάντων εδώ παλεύει χωρίς ακόμη να έχει πετύχει αποφασιστική νίκη, για να σπάσει το γύρω της κλοιό των δυτικών ληστών. Έπειτα, η υπόθεση της Ουκρανίας βγάζει μάτι και δε σηκώνει καμία διαστρέβλωση. Αν θέλεις να δεις τι πραγματικά φρονεί ο πληθυσμός της Κριμαίας και των περιοχών του Ντον, μην ακούς μόνο τη Φωνή της Αμερικής, από την οποία παίρνει το υλικό του ο κ. Ζαφειρόπουλος και το μεταφράζει στα ελληνικά! Άκου ταυτόχρονα και τη Φωνή της Μόσχας,δες και τι λένε οι ίδιες οι περιοχές που αυτονομήθηκαν από τη μαφία του Κιέβου, διασταύρωσε τις πηγές και βγάλε το συμπέρασμα. Ο ρωσικός πληθυσμός στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία ζούσε απολύτως ειρηνικά με τους Ουκρανούς εργαζομένους στη σοβιετική σοσιαλιστική εποχή. Το ίδιο έγινε και επί των ημερών του ρεβιζιονισμού, ακόμη και μετά τη διάλυση, για ένα διάστημα, παρά τα τεράστια προβλήματα που ανέκυψαν. Μέχρι τη στιγμή που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έβαλε ακόμα πιο μακρύ το βρώμικο χέρι του στην περιοχή, προωθώντας τον ουκρανικό φασισμό, για να μετατρέψει την Ουκρανία σε Νατοϊκή βάση εναντίον της Ρωσίας. Για να περικυκλώσει ακόμη πιο ασφυκτικά τον Πούτιν και να τον στραγγαλίσει, πετυχαίνοντας ίσως μια κυβέρνηση ανδρείκελων τύπου Γιέλτσιν στη Μόσχα.

19 Δεκεμβρίου 2021 στις 9:50 μ.μ.

Αλλά φυσικά η Ρωσία κι ο ρωσικός καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός με αρχηγό τον Πούτιν δεν είναι πια στην κατάσταση του 1991... Αν τώρα ψάχνεις να βρεις... Χίτλερ και Σουδήτες σήμερα, κοίταζε κυρίως κατά Ουάσιγκτον και υποτακτικούς μεριά, κοίταζε σε όλα τα αδίστακτα φασιστικά παράσιτα που τρέφει η CIA ανά τον κόσμο. Από τη Λατινική Αμερική ως την Ταϊβάν. Κι άσε στην άκρη τον Πούτιν και τον Άσαντ,όταν μιλάς για Χίτλερ, γιατί δε σε παίρνει. Χίτλερ σημαίνει φασισμός και επιθετισμός Κι αυτό το χαβά τον ξεκίνησαν οι ΗΠΑ κι όχι ο Πούτιν στη Μέση Ανατολή, από την πρώτη τους ιμπεριαλιστική επιχείρηση ενάντια στο Ιράκ το 1991. Ειδικά δε στην περίπτωση της Συρίας, εδώ οι Πούτιν και Άσαντ κατάφεραν αμυνόμενοι να αντεπιτεθούν και να κόψουν τα βρωμόχερα των Αμερικάνων επιθετιστών. Σημαντικότατο το γεγονός οπωσδήποτε. Έσπασε δηλ από τον Πούτιν η μονοκρατορία των ΗΠΑ, μετά το 1991 τουλάχιστον στη Μέση Ανατολή. Τελείωσε έτσι το παραμύθι περί της παγκοσμιοποιημένης πλανηταρχίας και του αμερικάνικου αιώνα. Το Αφγανιστάν φέτος επιβεβαίωσε τη στρατηγική ήττα των Γιάνκηδων στην ευρύτερη περιοχή. Γι'αυτό και αμέσως μετά από αυτή την ήττα φούντωσαν ξανά από τους Γιάνκηδες οι ιστορίες της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας, αλλά και της Ταϊβάν, αντιθέσεις δηλαδή που τώρα απειλούν με παγκόσμιο πόλεμο την ανθρωπότητα. Αντί λοιπόν να μιλάς για "σφαγείς" του Πούτιν και του Άσαντ στη Συρία, δες καλύτερα τι μέρος του λόγου είναι οι ισλαμιστές σκοταδιστές ουαχαμπίτες που εξέθρεψε κι εξόπλισε η Ουάσιγκτον για να διαλύσει τη φιλική προς τη Ρωσία Συρία του Άσαντ. Αυτή είναι η αλήθεια, πέρα από το γεγονός ότι οι Πούτιν και Άσαντ αποτελούν όχι φυσικά αντιιμπεριαλιστικές-σοσιαλιστικές, αλλά αστικές πολιτικές δυνάμεις,που έχουν διαφορετικά συμφέροντα σε σχέση με την Ουάσιγκτον και τους υποτακτικούς της. Με τη "λογική" άλλωστε της "ΟΑΚΚΈ" μάλλον αυτούς κι όχι τους Γιάνκηδες θα έπρεπε να υποστηρίξει οποίος δεν ήθελε την ισλαμοσκοταδιστική κυριαρχία στη Μέση Ανατολή, αλλά μιαν "ευρωπαϊκού τύπου" εξέλιξη της κοινωνίας, δηλ. μια κοσμική εξουσία. Αλλά φυσικά δεν υπάρχει καμία λογική στην "ΟΑΚΚΕ". Αυτή είναι ικανή αύριο να βγάλει και τούς ισλαμιστές όργανα του Πούτιν! Αν ήδη δεν το έχει κάνει και χάσαμε επεισόδια. Όσο για το "δικτάτορα" Λουκασένκο, τι γεγονός και μόνο ότι στο Μινσκ ξεριζώθηκε ολόκληρο αμερικάνικο πρακτορείο κι ότι εκεί τιμάται η ηρωική ιστορία της ΕΣΣΔ και του αντιφασιστικού της αγώνα, κι όχι τα Ες-Ες κι οι ταγματασφαλίτες, αυτό και μόνο δείχνει γιατί για τους δικτάτορες της Ουάσιγκτον ο Λουκασένκο θεωρείται ..."δικτάτορας". Η ανάλυση όμως, όπως και η ιστορία που γράφει η ομάδα Ζαφειρόπουλου είναι πέρα ως πέρα κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ, στα μέτρα του κάθε κυρίου Πάιατ της γνωστής πρεσβείας. Που αφού έστησε το προτεκτοράτο στο Κίεβο, κατηφόρισε στην Αθήνα για να κλείσει συμφωνία μετατροπής όλης της Ελλάδας σε απέραντη στρατιωτική βάση. Αυτη τη γραμμή αναπαράγει η γκρούπα Ζαφειρόπουλου. Και αυτό πια δεν κρύβεται από καμία επίκληση σε κανένα Μάο, σε καμία Διεθνή. Εκτός κι αν καμιά καινούργια ανάλυση του κ. Ηλία ανακηρύξει κάποια ωραία πρωία ακόμη και τον Εντιμοτατο Πάιατ ως"ρωσοδουλο", για να γελάσει ως και το παρδαλό κατσίκι! Δεν το έχει δα και δε τίποτα ο άνθρωπος. Πριν μερικά μόλις χρόνια διατύπωνε την ίδια άποψη περί ρωσοδουλείας για τον ...Τραμπ! Η παράνοια του ανθρώπου αυτού ώρες-ώρες δεν έχει όρια. Δεν μένει λοιπόν πριν οριστικά σε αποχαιρετήσω, Leo-ντα, και να προτείνω σε όλους να προσπαθήσουμε να βάλουμε φραγμό στο νέο παγκόσμιο πόλεμο που προετοιμάζει πρώτη και καλύτερη η Ουάσιγκτον. Κι ας ευχηθούμε να μην στείλουν από την εδώ πρεσβεία,πρώτους και καλύτερους στο πλευρό των Αμερικάνων φαντάρων μαζί με τα άλλα παιδιά του λαού μας, τα μέλη της νεολαίας της "ΟΑΚΚΈ" ή, ελλείψει νεολαίας, να στρατολογήσουν την ... εφεδρεία της οργάνωσής σας, για να πάνε ... ελευθερώσουν την Κριμαία ή το Σινγκιάνγκ, το Θιβέτ, τη ... Μιανμάρ και το Χονγκ Κονγκ..

19 Δεκεμβρίου 2021 στις 10:03 μ.μ.

Να εισαι καλα Νικολα,αντεύχομαι,,Να ειναι καλα και ολος ο κόσμος....
,Αν σε φερει ο δρομος απο τον πειραια στειλε μήνυμά να σε κερασω τσιπουρα (με τα συμπαρομαρτούντα)να τα πουμε κιολας,και να περασουμε ωραια

Απο πανω διαβαζουμε την προπαγανδα των ΗΠΑ και της ΕΕ.. Κανονικό πρακτορείο
Ακου λεει αν εχουν βασεις οι ΗΠΑ σε καποιες χώρες,(πραγμα που σε κανει αμέσως στοχο στα ρανταρ των αντιπαλων), αυτο δεν σημαίνει οτι ειναι προτεκτορατο της Δυσης,,.....
Ενταξει μπορει να εχον βασεις απο την Κρητη μεχρι την Αλεξανδρουπολη,,,αλλα τα Αμερικανικα οπλα ειναι ακίνδυνα πετάνε σοκοφρέτες
Εδω πιεζουν να βαλουν τα Πυρηνικά τους παντου οι ΗΠΑ (η "Ρωσοφιλη" Τουρκια εχει εδω και χρονια) και ο άλλος μας φλομώνει στις σαχλαμαρες της ΟΑΚΚΕ

20 Δεκεμβρίου 2021 στις 5:00 μ.μ.

Νίκο όσο σχολιάζεις τόσο αποκαλύπτεσαι. Υπερασπίζεσαι λοιπόν τον Λουκασένκο. Να σου πω κάτι; Ένας τύπος που εκμεταλλεύεται πρόσφυγες και μετανάστες με χυδαίο τρόπο για να εκβιάζει η Ρωσία την ΕΕ (όπως ακριβώς και ο άλλος "δημοκράτης" Ερντογάν) είναι ΤΕΡΜΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ, ΤΕΡΜΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. Θα μου πεις τα ίδια δεν έκανε και ο δικός μας με την Ειδομένη; Ποιος τον κατηγόρησε τότε από τους "αντιφασίστες" και "ανθρωπιστές" αριστερούς; Να αξιοποιείς ανθρώπους σαν εργαλείο εκβιασμού απέναντι σε μία γειτονική χώρα και να δηλώνεις και αριστερός σαν δεν ντρεπόμαστε. Ποιος μίλησε από το ψευτοκκε, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή όποιον άλλον για ΞΕΤΣΙΠΩΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ;

Ε όχι ρε φίλε δεν τιμάται έτσι ο αντιφασιστικός αγώνας της ΕΣΣΔ θα μας τρελάνεις τελείως; Το αντίθετο τέτοιου είδους καθεστώτα αμαυρώνουν την ιστορία της ΕΣΣΔ και ολόκληρου του κομμουνιστικού κινήματος. Και ο Πούτιν εκεί πατάει πάνω στο συναίσθημα του ρωσικού λαού και στην ιστορία της ΕΣΣΔ αυτό κάνουν όλοι αυτοί για να εξαπατούν τους λαούς τους το ίδιο κάνει και το κινέζικο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς. Οι Κινέζοι όμως είναι οι ΠΙΟ ΣΤΥΓΝΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Και εσύ τους υποστηρίζεις σε αυτό δηλαδή εσύ ο "κομμουνιστής" υποστηρίζεις να ΑΜΑΥΡΩΝΕΤΑΙ η ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και να αξιοποιείται σαν εργαλείο ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ προπαγάνδας. Και δεν ντρέπεσαι κιόλας και όχι μόνο εσύ όλοι όσοι σκέφτονται έτσι όπως ο σύντροφός σου dionmich με τον οποίο μια χαρά κολλάτε παρότι στρατευμένος αυτός με το "Κ"ΚΕ αλλά βλέπω ότι ταυτίζεσαι 100% με τον...ρεβιζιονισμό τον οποίο δήθεν καταγγέλεις. Τι ακριβώς υπερασπίζεσαι; ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ; Άγρια καταστολή λαϊκών-εργατικών αγώνων; Τον ρατσισμό σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας; Είχε πει ο φασίστας σε απάντηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Βεστερβέλε "Καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά γκέι". Να τον χαίρεσαι τον φασίστα σου. Εσύ είσαι κομμουνιστής τώρα;

Και μετά το '56 το σοβιετικό καθεστώς σήκωνε το σφυροδρέπανο αλλά ήταν ένα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς, Χρουτσόφ-Μπρέζνιεφ-Μικογιάν-Σουσλόφ και λοιποί ήταν ΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΕΣ όπως και οι πράκτορές τους στην υπόλοιπη Α.Ευρώπη. Έτσι επιτυγχάνεται η ταύτιση φασισμού και κομμουνισμού.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

20 Δεκεμβρίου 2021 στις 5:01 μ.μ.

Κατά τα άλλα δεν απαντάς ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ερώτημα που θέτω ούτε καν ασχολείσαι απλά τα αποφεύγεις γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ λογικό και καταφεύγεις σε αοριστολογίες. Θα σου θέσω λοιπόν και άλλα ερωτήματα έτσι για να έρθεις περισσότερο σε δύσκολη θέση. O ISIS πριν γίνει ISIS ήταν ISIL ξεκινώντας από το ΙΡΑΝΟΔΟΥΛΟ Ιράκ. Απάντησέ μου λοιπόν γιατί το..ρωσόφιλο και ιρανόδουλο Ιράκ τους άφησε να δυναμώσουν, να αρπάξουν μέχρι και οπλισμό που εγκατέλειπε ο Ιρακινός στρατός; Απάντησέ μου και σε αυτό γιατί ο Άσαντ τους άφησε να περάσουν τα σύνορα; Γιατί δεν τους τσάκισε από την πρώτη στιγμή ειδικά με Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολάχ στο πλευρό του; Γιατί τους άφηνε να κατακτούν έδαφος και να κάνουν περίπατο; Γιατί ο Άσαντ πριν τον ISIS είχε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ισλαμιστές τρομοκράτες ενώ την ίδια ώρα φυλάκιζε και τσάκιζε δημοκράτες; Γιατί έκανε μπίζνες μαζί τους αγοράζοντας πετρέλαιο από την Αλ Νούσρα; Γιατί η Δύση αφού είχε σκοπό να ρίξει το καθεστώς Άσαντ δεν ενίσχυσε με βαρύ οπλισμό τον FSA; Γιατί δεν κερδίζεις έναν πόλεμο μόνο με τουφέκια ή την...εκπαίδευση από την CIA με...κυάλια, ραδιόφωνα και άλλα τέτοια όταν ο άλλος έχει πλήρη στρατιωτική υποστήριξη από ολόκληρη στρατιωτική υπερδύναμη. Στην πραγματικότητα οι μόνοι που τους στήριξαν αποφασιστικά ήταν οι Τούρκοι γι'αυτό και παραμένουν στενοί τους σύμμαχοι. Γιατί οι δυτικοί ιμπεριαλιστές εγκατέλειψαν τον FSA και υποστήριξαν (και μάλιστα πολύ περισσότερο) τους Κούρδους οι οποίοι ποτέ δεν έθεσαν θέμα ανατροπής του Άσαντ; Οι τζιχαντιστές της Νούσρα γιατί χτυπούσαν και τσακίζανε τον FSA αφού υποτίθεται ότι και οι δύο αγωνιζόντουσαν εναντίον του Άσαντ; Αλήθεια γιατί οι υπερεθνικιστές φασίστες του Δεξιού Τομέα και του Σβόμποντα ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΜΑΧΗΤΙ την Κριμαία στον Πούτιν; Φοβεροί εθνικιστές ε να παραδίδουν χωρίς έστω μία τουφεκιά έδαφός τους. Κατά τα άλλα...σκληροί αντιρώσοι.

Είσαι και μεγάλος ψεύτης γιατί ποτέ δεν είπα ότι οι ΗΠΑ ή η ΕΕ θα σώσουν το λαό του Χονγκ-Κονγκ ή όποιον άλλο λαό. Αλλά εγώ σε αντίθεση με σένα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ αγώνα ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ.

V For Viva La Revolucion

22 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:37 μ.μ.

Η συζήτηση αυτή τελείωσε. Οι απόψεις αντιπαρατέθηκαν. Πρόκειται για δύο ολότελα αντίθετες θεωρήσεις της σημερινής παγκόσμιας πολιτικής που ξεκινούν από εντελώς αντίθετη αφετηρία και που φυσικά αποβλέπουν σε ολότελα διαφορετικό πρακτικό αποτέλεσμα. Πλήρως αντίθετες οι απόψεις ως προς την ουσία τους, κι όχι μόνο ως προς τις ερμηνείες επιμέρους επεισοδίων και λεπτομερειών.Οι αναγνώστες έχουν νου, έχουν γνώση των πραγμάτων για το τι γίνεται σήμερα στον κόσμο και μπορούν να κρίνουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger