Home » , » Χορεύοντας στο κέντρο ενώ το ηφαίστειο σιγοβράζει

Χορεύοντας στο κέντρο ενώ το ηφαίστειο σιγοβράζει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 | 5:52 μ.μ.

Πηγή: Θανάσης Καμπαγιάννης - f/b

Στην χορογραφία του κέντρου, που είναι το σημερινό πολιτικό σκηνικό, η διαγραφή του Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ έπρεπε να ακολουθηθεί από την διαγραφή του Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όμως, η «πολιτική οξύτητα» δεν αποτρέπεται ξορκίζοντας κακά λογάκια. Έχει κοινωνικές ρίζες. Γεννιέται μέσα από την τραγική αποτυχία της διαχείρισης της πολύπλευρης κρίσης (μέσα σ' αυτήν και της πανδημίας) με μια πολιτική κυριολεκτικά εγκληματική που σωρεύει πτώματα περιττών ανθρώπινων ζωών: από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα σύνορα, τους μικροπαραβατικούς ρομά, τους φτωχούς, τις γυναίκες που δεν μπορούν να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους και να φύγουν ζωντανές μέχρι τους ασθενείς - στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους - για τους οποίους η ιατρική φροντίδα κρίθηκε «πολυτέλεια».

Ιστορικά, η αποτελεσματικότερη αποτροπή της πολιτικής οξύτητας ερχόταν μέσα από την εκπροσώπηση των συμφερόντων των κυριαρχούμενων τάξεων στο πολιτικό σύστημα. Η πολιτική τραγωδία της περιόδου είναι ότι η σύγκλιση των κομμάτων στο κέντρο μπορεί να γεννήσει τέρατα, αν δεν υπάρξει κάποια πολιτική πρωτοβουλία που να δώσει εναλλακτική.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger