Home » , » Επιστρέφουμε στο 1946 ως προς την ελευθερία του τύπου

Επιστρέφουμε στο 1946 ως προς την ελευθερία του τύπου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 | 1:00 μ.μ.


Το διπλανό σκίτσο, δημοσίευσε στην πρώτη του σελίδα ο "Ριζοσπάστης" σαν σήμερα 4 Γενάρη 1946!

Μ' αυτή την ευκαιρία, λοιπόν, θυμηθήκαμε ότι και με την σημερινή δεξιά κυβέρνηση, η ελευθερία του τύπου γνωρίζει "μαύρες" μέρες. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να γίνεται θέμα και σε διεθνή ΜΜΕ. 

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση για το 2020, πέντε θέσεις πιο κάτω από την περσινή κατάταξη και χαρακτηρίζεται ως «προβληματική κατάσταση», σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Μόνο να αναλογιστεί κάποιος ότι κράτη όπως η Ναμίμπια, η Μπουργκίνα Φάσο και το Σουρινάμ, έχουν καλύτερη κατάταξη στον παγκόσμιο χάρτη για την ελευθερία του τύπου, αντιλαμβάνεται τι μαζική πλύση εγκεφάλου αντιμετωπίζουμε καθημερινά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, και πώς επιχειρείτε να εξοντωθεί κάθε δημοσιογραφική φωνή που αντιστέκεται στην Πετσωμένη πληροφόρηση.

Το ότι έφτασε μέχρι και η δεξιά διοίκηση της ΕΣΗΕΑ να εκδίδει ανακοίνωση συμπαράστασης στην δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου για την κλήση που δέχτηκε σαν κατηγορούμενη για την έρευνα που κάνει για το σκάνδαλο της Novartis, και να σημειώνει ότι «δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της ενημέρωσης, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα», δείχνει πόσο αδίσταχτη είναι η κυβέρνηση των "αρίστων".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger