Home » , » Το Σχίσμα είναι γεγονός.

Το Σχίσμα είναι γεγονός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 5:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αναρωτηθήκατε γιατί κανένα μεγάλο ΜΜΕ έχει να ασχοληθεί με το ερώτημα, αν κολλάει ο κορωνοϊός από τη Θεία Κοινωνία, από την αρχή της πανδημίας; Μα γιατί από το Μάρτη του 2020, σχεδόν δυο χρόνια πριν, η Εκκλησία ΑΕ εξέδωσε πόρισμα. Δεν κολλάει! Τουμπέκι όλοι! Θυμίζω λοιπόν πως, ενώ έλεγαν να τηρούμε τα μέτρα κι ό,τι άλλο μας πει η κυβέρνηση, έγραφαν:

“η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: «φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο»”

Η θέση μου ως άθεου είναι γνωστή. Να ρωτήσω όμως κι εγώ: Ποιος είναι ο ολιγόπιστος; Αυτός που πάει να Κοινωνήσει, που δε φοβάται «γιατί τον αγαπά ο Θεός», ή αυτός που αλλάζει την ώρα της Ανάστασης πχ, επειδή του το είπε η κυβέρνηση;

Η ανίερη σύνοδος, η συμμορία ρασοφόρων που λυμαίνεται τους αφελείς, έχει πέσει σε μια τεράστια αντίφαση. Ενώ λέει πως τάχα είναι με τους επιστήμονες, όσον αφορά τα εμβόλια, στο συγκεκριμένο κρίσιμο γι αυτή ερώτημα, είναι καθαρά εναντίον της Επιστήμης και της Λογικής προτάσσοντας την πίστη! Το πρόβλημα του Ιερώνυμου και των άλλων κομματόσκυλων είναι πως οι παπάδες που είναι κατά του εμβολίου, δεν λένε κάτι εναντίον των δογμάτων. Αντίθετα. Είναι ο Ιερώνυμος κατά των εκκλησιαστικών δοξασιών και των παραδόσεων της Εκκλησίας. Πχ αλλαγή της ώρας της Ανάστασης.

Ρωτάμε λοιπόν τον Ιερώνυμο ευθέως. Κολλάει; Αν όχι, γιατί; Έχει κάνει επιστημονικά πειράματα; Κι αν ρωτάει, αν έχουμε κάνει εμείς, να η απάντηση. Ξέρουμε πολύ καλά από πολλές επιστημονικές μελέτες πως, αν δεν πλυθούν μαγειρικά σκεύη, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια κλπ, μπορεί να μεταδοθούν ασθένειες, που μεταδίδονται με τα σταγονίδια του στόματος. Κι αν δεν δέχεται η ανίερη σύνοδος όλες τις επιστημονικές αλήθειες, γιατί να αποδεχτούν οι αντίπαλοι τους αυτές που τους λέει για να στηρίξει την κυβέρνηση;

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: Η εξουσία. Οι δήθεν αψέκαστοι παπάδες δεν δέχονται όλα τα λογικά συμπεράσματα της Επιστήμης, τα αυτονόητα. Οι άλλοι, που αρνούνται και τα εμβόλια, προχωρούν λιγάκι παραπέρα. Η ανίερη σύνοδος λυσσά γιατί τους αψηφούν πολλοί, χάνει επομένως το κύρος της. Ποιος όμως φταίει που έγιναν ρόμπες; Υπάρχει άγριος πόλεμος μεταξύ του κλήρου. Ο ανώτερος είναι συντριπτικά υπέρ της κυβέρνησης. Ακόμα κι αν αυτό στοιχίζει στην Εκκλησία. Όχι μόνο χρήμα, αλλά και κύρος, εξουσία. Οι του Ιερώνυμου ξέρουν πως θα ρεφάρουν τη ζημιά. Πχ ο Μητσοτάκης τους είπε πως θα βολέψει 4.000 δικά τους παιδιά.

Οι άλλοι όμως, που είναι κυρίως στον κατώτερο κλήρο, βλέπουν τους ναούς σχεδόν άδειους κι ανησυχούν. Ξέρουν τα παζάρια των από πάνω. Κάποιοι από τους απλούς παπάδες άλλωστε πιστεύουν πραγματικά, άσχετα αν αυτά που πιστεύουν είναι από μπούρδες ως επικίνδυνα. Οπότε θεωρούν Ιούδα τον Ιερώνυμο και το σινάφι του. Το Σχίσμα είναι de facto. Αλλά ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να τους διώξει, γιατί είναι αυτός που διασύρει περισσότερο την Εκκλησία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger