Home » , , » Παρέμβαση στη γειτονιά του Γκύζη σε αλληλεγγύη με την Γεωργία Μ.

Παρέμβαση στη γειτονιά του Γκύζη σε αλληλεγγύη με την Γεωργία Μ.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 5:28 μ.μ.

Γυναίκες της «Λαϊκής Δράσης – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών»

Παρέμβαση στη γειτονιά του Γκύζη σε αλληλεγγύη με την Γεωργία Μ. 

⭕ Για να βάλουμε τέλος στην πατριαρχία αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος | Αλληλεγγύη στην Γεωργία Μ.

Ακόμα μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού βγαίνει στην επιφάνεια μέσα σε μια περίοδο αυξανόμενης βίας κατά των γυναικών με πλήθος γυναικοκτονιών να καταγράφονται συστηματικά. Η σήψη στις διαπροσωπικές σχέσεις, ο ατομικισμός, οι εγωιστικές συμπεριφορές, ως απόρροια του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παράγωγης, συγκροτούν ένα μίγμα της αστικής ηθικής, ιδεολογίας και πρακτικής καθώς και ένα σύνολο κοινωνικών προβλημάτων που αναδεικνύονται εντός του συστήματος καταπίεσης και εκμετάλλευσης και έχουν ως πρώτους αποδέκτες εμάς, τις γυναίκες του λαού. 
Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, οι γυναίκες της εργατικής τάξης και του λαού, πρώτα και κύρια, βιώνουμε την πατριαρχία όντας εγκλωβισμένες σε καταπιεστικά οικογενειακά και κοινωνικά περιβάλλοντα.

Αντιμετωπιζόμαστε άλλοτε ως καταναλωτές εμπορευμάτων και άλλοτε ως εμπορεύματα, απογυμνωνόμαστε από την ανθρώπινη φύση μας και συχνά χρησιμοποιούμαστε ως αντικείμενα από τους άντρες (βιασμοί, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, γυναικοκτονίες) ως συνέπεια του μισογυνισμού που αναπαράγεται από το σύστημα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Η περίπτωση της πρόσφατης σεξουαλικής κακοποίησης και ομαδικού βιασμού της Γεωργίας Μ. σε πρωτοχρονιάτικο πάρτυ στη Θεσσαλονίκη με θύτες επιχειρηματίες της «καλής κοινωνίας» αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την σαπίλα του συστήματος. Αρωγοί στην προσπάθεια συγκάλυψης των «αυτοδημιούργητων» επιχειρηματιών στάθηκαν για ακόμα μια φορά τα ΜΜΕ, παίζοντας πιστά τον ρόλο τους ως μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και θεματοφύλακες της τιμής και της υπόληψης των πλουσίων, λες και ο λαός δεν γνωρίζει την βρώμα που επικρατεί στους επιχειρηματικούς κύκλους.

Ταυτόχρονα, τα αστικά δικαστήρια, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες αγωνιστές και αγωνίστριες και ασκούν διώξεις σε κομμουνιστές/στριες, αναρχικούς/ες και αντιφασίστες/στριες, αφήνουν ελεύθερη την ελίτ να σουλατσάρει, να κακοποιεί και να εκμεταλλεύεται. 
Απολύτως λογικό καθώς η δικαστική εξουσία είναι οργανικό κομμάτι και σπλάχνο από τα σπλάχνα των ισχυρών της κοινωνίας αυτής που ζούμε. Ωστόσο, τα παραπάνω δεν μας κάνουν εντύπωση, αυτός είναι ο ρόλος τους και οφείλουμε να μην έχουμε αυταπάτες σχετικά με τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούν.

Η ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης, η ανάγκη των γυναικών της τάξης μας να ακουστούμε και να ανατρέψουμε την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε μέσα στο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα συνδέεται με την ενδυνάμωση της παρουσίας μας σε σωματεία, συλλογικότητες γειτονιάς, πανεπιστήμια, σχολεία, γυναικείες οργανώσεις, στην ένταξη σε κάθε πτυχή των ταξικών-λαϊκών αγώνων συνθημάτων για τη βελτίωση της ζωής των γυναικών που αφορούν είτε την διπλή καταπίεση σε σπίτι και δουλειά είτε την νομοθετική προστασία απέναντι σε βιαστές-κακοποιητές. Δεν παραγνωρίζουμε πως η αστική δικαιοσύνη πέρα από κάποιες αστικές νομοθετικές βελτιώσεις υπό την πίεση του ταξικού-λαϊκού-γυναικείου κινήματος δεν μπορεί να δώσει οριστική λύση απέναντι στη βία εναντίον μας όσο υπάρχει ο καπιταλιστικός τρόπος οργάνωσης της παραγωγής και η πατριαρχία σε επίπεδο εποικοδομήματος. 

Σε στρατηγικό επίπεδο, για να θέσουμε τις βάσεις οριστικού ξεριζώματος της γυναικείας ανισοτιμίας και της πατριαρχίας πρέπει πρώτα να ανατρέψουμε επαναστατικά το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, παραδειγματιζόμαστε από τις γυναίκες που αγωνίζονται δυναμικά απέναντι στην βία του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, της πατριαρχίας και ως ενεργά υποκείμενα βγαίνουμε στην πρώτη γραμμή των ταξικών-λαϊκών αγώνων γιατί εκεί σμιλεύουμε την λευτεριά και την ισοτιμία μας.

Καθαρά και ξάστερα, ο αγώνας ενάντια στην γυναικεία ανισοτιμία και την καταπίεση, διατηρώντας την πολιτική του αυτοτέλεια, πρέπει να συνδέεται με τον συνολικό αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και την καταστρατήγηση των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα είναι αναγκαίο να θέσει ξανά το ζήτημα στις βάσεις που του αναλογούν και οι  πολύμορφοι αγώνες των γυναικών της τάξης μας να βγουν στο προσκήνιο δίνοντας νέα πνοή σε όλα τα μέτωπα πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

ΑΣΤΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΟΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΝ «Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ»

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΩ Η ΔΙΠΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ Μ. 

Γυναίκες της «Λαϊκής Δράσης – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger