Home » , , » Δράση ταξικής-λαϊκής αλληλεγγύης στο Γκύζη

Δράση ταξικής-λαϊκής αλληλεγγύης στο Γκύζη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 | 12:00 μ.μ.

  Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''· 

Δράση ταξικής-λαϊκής αλληλεγγύης στο Γκύζη

Για ακόμη μια φορά τις τελευταίες δύο μέρες γινόμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης του επιτελικού κράτους της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα απλό καιρικό φαινόμενο σε μια πιο ακραία ένταση, όπως η χιονόπτωση των τελευταίων 2 ημερών στην Αττική, απογυμνώνει ολοκληρωτικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΗ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΑΤΤΙΚΗ) που έχουν ακολουθήσει όλες οι αστικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατ’ εντολήν ντόπιων και ξένων αφεντικών.

Στη γειτονιά που βρίσκεται ο Πολιτικός μας Χώρος, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Γκύζη δέντρα είχαν πέσει πάνω σε αυτοκίνητα- με ένα να κλείνει τον δρόμο και την πρόσβαση στην πλατεία- και καμία κινητοποίηση δεν υπήρξε από τους μηχανισμούς του δήμου και του «άριστου» Κώστα Μπακογιάννη.

Υπό την απουσία οποιαδήποτε δράσης από τους αρμόδιους φορείς, άμεσα κινητοποιηθήκαμε, φέραμε εργαλεία, επικοινωνήσαμε με αγωνιστές της γειτονιάς και σαν ένα σώμα προσεγγίσαμε το σημείο. Πλήθος κατοίκων που βρισκόταν στην πλατεία ενεργοποιήθηκε και κατορθώσαμε από κοινού σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκαταστήσουμε την λειτουργικότητα του δρόμου, όπως και να βγάλουμε τα δέντρα από σημεία που μπορούσαν να δημιουργήσουν δυσκολία στον εργαζόμενο λαό, τους κατοίκους της περιοχής αλλά και στην παιδική χαρά καθώς πεσμένα δέντρα ή ετοιμόρροπα κλαδιά αποτελούσαν κίνδυνο για τα παιδιά και τους γονείς της περιοχής.

Δεν είμαστε «φιλάνθρωποι», λειτουργήσαμε με όρους ταξικής-λαϊκής αλληλεγγύης σε μια ενότητα με κατοίκους και αγωνιστές της γειτονιάς. Καλούμε τον λαό να πιστέψει στις δικές του δυνάμεις, να συγκροτηθεί, να αντισταθεί και να αναμετρηθεί με την βάρβαρη πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΥΓ. Για τα αυτοκίνητα που ενδεχομένως έχουν υποστεί ζημιά από την πτώση των δέντρων, τα κλαδιά των οποίων κόψαμε και αφαιρέσαμε, οι οδηγοί μπορούν να μας ζητήσουν φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό ώστε να μπορέσουν να πάρουν τις αποζημιώσεις από τους αρμόδιους φορείς

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

[Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη]

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger