Home » , , » "Εκπαιδεύουν" τα παιδιά του λαού στον σκοταδισμό, που εξυπηρετεί κάθε εκμεταλλευτική εξουσία.

"Εκπαιδεύουν" τα παιδιά του λαού στον σκοταδισμό, που εξυπηρετεί κάθε εκμεταλλευτική εξουσία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 | 1:21 μ.μ.

 Πηγή: Praxis Review - twitter

"Προστάτες των Γραμμάτων, οι Τρεις Ιεράρχες, που τιμούμε στις 30 Ιανουαρίου, μας καθοδηγούν. Σήμερα, τα ιδανικά μεταλαμπαδεύονται από το ίδιο το σχολείο στους μαθητές μας" γράφει η Υπουργός Ν. Κεραμέως σε μήνυμα για την σημερινή "γιορτή" που, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων εδώ και 110 χρόνια (και των πρόσφατων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κλπ) αναπαράγεται ως "εκπαιδευτική". 

Ορισμένα από τα "λόγια" των φανατικών καλόγερων, εμβληματικών εκπροσώπων θρησκευτικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, που παρουσιάζονται, χωρίς ντροπή, από την κρατική και Εκκλησιαστική προπαγάνδα ως.. προστάτες των Ελληνικών γραμμάτων για να δικαιολογείται η "γιορτή" τους στα σχολεία και σε ανήλικους μαθητές. 


Μέγας Βασίλειος: "Προσταγή! Μη δειλιάζετε από των ελληνικών πιθανολογημάτων…τα οποία είναι σκέτα ξύλα, σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν.("Εις τον προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον", 7.196.3).

"Είναι εχθροί οι Έλληνες.." ("Εις τον προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον", 9.230.8). 

Ιωάννης ο Χρυσόστομος: "Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των αρχαιοελληνικών επιστημών) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια …Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες" ("Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν", Ομιλία Ξ’, 59.369-370), 

"Οι Έλληνες φιλόσοφοι και ρήτορες, είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα παιδιά που λένε ανοησίες...ο Ελληνισμός μπορεί ν’ απλώθηκε σ’ όλη τη γη και να κατέκτησε τις καρδιές των ανθρώπων, καταλύθηκε όμως με την δύναμη του Χριστού και το κήρυγμά μας φυτεύτηκε στις ψυχές των ανθρώπων" ("Εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων", παρ. 11-12, 15, 40) 

"Tα παιδιά να υπακούτε στους γονείς σας σύμφωνα με το θέλημα του Kυρίου…εκτός κι αν ο γονέας είναι Έλληνας…"Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των (Ελλήνων) προγόνων του" ("Περί κενοδοξίας και όπως δει τους γονέας ανατρέφειν τα τέκνα") 

Γρηγόριος Ναζιανζηνός ο Θεολόγος: "Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου ελληνικά χέρια και ούτε ελληνικά τραγούδια να μολύνουν τα αφτιά και την γλώσσα μου" (Επιτάφιος εις τον πατέρα, παρόντος Βασιλείου", παρ. ι’) 

"Η σοφία των Ελλήνων είναι τύφος…" ("Εις Ηρώνα τον φιλόσοφον"). 

Όλα αυτά "γιορτάζονται" στα σχολεία των παιδιών του λαού για να τα "εκπαιδεύουν" στον σκοταδισμό, που εξυπηρετεί κάθε εκμεταλλευτική εξουσία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger