Home » , » Εμπρός πίσω στο Μεσαίωνα. Ο Άδωνης με τα ράσα.

Εμπρός πίσω στο Μεσαίωνα. Ο Άδωνης με τα ράσα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 | 10:26 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

Μητροπολίτης Κοζάνης. Μια σεξιστική σβούρα. Όπου φυσάει ο άνεμος. Αλλά ο πραγματικός του εαυτός δεν μπορεί να κρυφτεί.

Εγώ δεν θα πω για τα πρόσφατα, όχι! Θα πω μια ωραία ιστορία για μια διπλή προσωπικότητα ή ένα ρασοφόρο υποκριτή, ό,τι προτιμάτε.

Η ιστορία μου για το Μητροπολίτη Κοζάνης αρχίζει με μια δήλωση που είχε κάνει στις αρχές της επιδημίας.

«Να ’ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν».

Δεν πλησίασα. Ίσως γι αυτό δεν κόλλησα. Έλεγε πως εμείς δεν είχαμε τα θύματα Ευρωπαϊκών χωρών (Βέλγιο - Ολλανδία - Ελβετία) γιατί εδώ «επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας».

Δεν είχαμε τότε τόσα κρούσματα, χάρη όμως και σ’ αυτόν περάσαμε όλες αυτές τις χώρες. Την Ελβετία εδώ και καιρό, την Ολλανδία την περάσαμε πρόσφατα, όσο για το Βέλγιο τον τελευταίο χρόνο είχαμε περισσότερους νεκρούς. (https://luben.tv/stream/202983)

Ο Άδωνης με τα ράσα μετά είδε το επιστημονικό φως. Σαν καλό κομματόσκυλο έλεγε υπέρ των εμβολίων. Αναγέννηση; Δεν ελπίζω βέβαια 21ος αιώνας.

«Να κάνετε το εμβόλιο κι αφήστε κάποιους φανατικούς, δήθεν Χριστιανούς, κληρικούς & λαϊκούς, τους λεγόμενους "Ζηλωτὰς"». Ύμνοι από το πρώτο Ψέμα και τα άλλα πετσωμένα ΜΜΕ! Έτσι! Αφόρισε τους ανεμβολίαστους, κάψε τις νέες «μάγισσες»!

Παρά την ειρωνεία είπα, «εντάξει, άφησε πίσω το Μεσαίωνα». Αλλά έρχεται η σημερινή του δήλωση και τον επαναφέρει στην εποχή του, τον κόσμο του και το βιβλίο του. Το Malleus Maleficarum της Ανίερης Εξέτασης. Για το οποίο γράψαμε μόλις χθες! Λέτε να διάβασε το άρθρο και να ψάξε να το βρει; Θα κάνω τώρα το Βαρουφάκη. Δεν τα έγραψα για να τα κάνετε. Τα έγραψα για να μην τα κάνετε. Το χούμε; Δεν το έχουν.

«Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε»! Είπε. Αγάπη μόνο. Είναι που οι Χριστιανοί δεν είναι μισογύνηδες καθόλου. Τι να πω; Του τα ψέλνει ο κόσμος.

Παπά, ξέρω πως αντέχουμε τις υπέροχες γυναίκες, όπως ακριβώς αντέχουν αυτές εμάς. Όπως μας αντέχει η μάνα μας, η σύζυγος μας, η κόρη μας. Η απάντηση είναι πως υπάρχει αγάπη. Έτσι αντέχουμε κάθε άνθρωπο, εμβολιασμένο, ανεμβολίαστο, άνδρα, γυναίκα, ντόπιο, ξένο… Αυτή τη λέξη δεν την ξέρεις και δεν πρόκειται να τη μάθεις ποτέ.

Το ερώτημα είναι πως αντέχουμε λαμόγια, υποκριτές κι εγκληματίες…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger