Home » , » Να πως δουλεύει το επιτελικό κράτος των αρίστων

Να πως δουλεύει το επιτελικό κράτος των αρίστων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 | 9:30 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Να πως δουλεύει το επιτελικό κράτος των αρίστων

Να πως κατευνάζεται ο θυμός και η οργή

Να πως εξαγοράζονται συνειδήσεις

2.000 ευρώ αποζημίωση ανά εγκλωβισμενο αυτοκίνητο θα δώσει η Αττική Οδός, ύστερα από απαίτηση του Πρωθυπουργού μας, λέει..

Τι γενναιοδωρία της Αττικής Οδού!

Τι πυγμή του Πρωθυπουργού μας! 

Για να ξεχάσουμε τις εγκληματικές αμέλειες, κυβέρνησης και ιδιωτών

Για να ξεχάσουμε τη φρίκη που έζησαν χιλιάδες άνθρωποι, χωρίς φαΐ, νερό, παγωμένοι, στη Μεσογείων, στη Κατεχάκη, στη Λαυρίου και την Αττική Οδό, σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες της Αττικής, στους επιβάτες του τρένου, στη μέση του πουθενά, που έμειναν, τραυματισμένοι,  ώρες στα εφιαλτικά τοπία, στους επιβάτες του Ελ. Βενιζέλος, που τους άφησαν να κοιμούνται στα φιλόξενα δάπεδα του αεροδρομίου, ή να πηδάνε στις ράγες των τρένων για να προλάβουν τον ένα και μοναδικό συρμό, που εμφανίσθηκε μετά από  ώρες..

Και τους ασθενείς, που δεν είχαν πρόσβαση σε νοσοκομεία, ή έφταναν με σπασμένα χέρια, με τα πόδια..

Εντωμεταξύ, αν οποιοσδήποτε εγκλωβισμένος με αγωγή του διεκδικούσε αποζημίωση,  εικάζω, ότι περισσότερα θα του επιδικάζονταν. 

Χώρια οι ποινικές ευθύνες! 

Και δεν αφορά μόνο στην Αττική Οδό! Γιατί, για το συνολικό χάλι άμεσα υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση, που για μια ακόμα φορά, ήταν ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ να αντιμετωπίσει μια κακοκαιρία,  για την οποία μας είχαν ζαλίσει οι πάντες, εδώ και μια εβδομάδα. 

Πάντως, να ευχηθούμε καλοφάγωτα τα 2.000 και άντε για τις επόμενες υπερ-επιτυχημένες διαχειρίσεις σεισμών, λοιμών, χιονιών, πλημμυρών και  πανδημίας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Ιανουαρίου 2022 στις 10:03 μ.μ.

Το κράτος είναι οργανωμένη πολιτική "οντότητα" δηλ. θεσμός και όχι μηχανισμος παροχης υπηρεσιων στους πολιτες του. Περιλαμβάνει ένα σύνολο οργανισμών οι οποίοι έχουν τη δικαιοδοσία να φτιάχνουν νόμους(κΥνοβουλιο) και να τους επιβάλλουν(κυβέρνηση) στον πληθυσμό(στα αρχαία Ελληνικά σήμαινε "δύναμη"). Κανοντας κριτικη γενικα και αοριστα στο...κρατος, κανουμε το ιδιο λαθος με τον Ζηκο στην γνωστη ταινια "Μπακαλογατος": "Ποιος ειναι αυτος ο Ικας, ποτε θα τον γνωρισω αυτον το Ικα;" Ετσι ομως καλυπτονται οι τυχον υπευθυνοι: οργανισμοι, οι πολιτικες της κυβερνησης τραπεζικο και χρηματιστηριακο και αλλοι θεσμοι-εξουσίες της κοινωνιας οπως δικαστικο σωμα, συλλογικοτητες, κινηματα κ.α. Οταν τα...ριχνουμε, πρεπει να τα ριχνουμε εκει που πρεπει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger