Home » , » Κ. Πελετίδης: «Σύγκρουση με τα ιερά και όσια του συστήματος»

Κ. Πελετίδης: «Σύγκρουση με τα ιερά και όσια του συστήματος»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 | 10:30 π.μ.


 Ξεκάθαρες κουβέντες από τον κομμουνιστή δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. "Η ζωή διδάσκει ότι τίποτα δε χαρίζεται, ότι όλα κατακτιούνται με πείσμα, αγώνα, ανατροπή", μας λέει. 

Η Πάτρα είναι μια πόλη που μαστίζεται από ανεργία και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 38.000 ανέργους, ενώ και ο δήμος αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικότητας, "Μας μείωσαν τη χρηματοδότηση κατά 65%. Δε μας αφήνουν να προσλάβουμε μόνιμους εργαζόμενους", τονίζει ο Κ. Πελετίδης σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Πελοπόννησος".

"Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Δεν μπορεί κανείς να έχει πια αυταπάτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της δυναμικής διεκδίκησης, πέραν της πίεσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει μία σειρά διεκδικήσεις, κρίσιμες για τη ζωή μας" συμπληρώνει ο ίδιος.

 Γι' αυτό, λοιπόν σήμερα η δημοτική αρχή της Πάτρας μαζί με το Εργατικό Κέντρο της πόλης οργανώνουν μια μεγάλη κινητοποίηση στο Σύνταγμα από κόσμο που θα ρθει απ' την Αχαϊκή πρωτεύουσα στην Αθήνα.

"Ουσιαστικό, λοιπόν, αποτέλεσμα, στη ζωή των ανέργων, αλλά και των εργαζομένων, απόσπαση δηλαδή κατακτήσεων, είδαμε ιστορικά και θα δούμε και πάλι, μόνο όταν το σύστημα και οι κυβερνήσεις του καταλάβουν ότι ο λαός δεν αστειεύεται, ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους και ότι δεν υπάρχει επιλογή να μην του δώσουν αυτά που δικαιούται. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως έχουμε δει, τα λόγια και οι δεσμεύσεις γρήγορα εξανεμίζονται και παραπέμπονται στο μακρινό μέλλον, σε κάποια πιο ευνοϊκή οικονομική συγκυρία, που θα έχει «χώρο» για λαϊκά δικαιώματα", τονίζει ο Κ. Πελετίδης στην συνέντευξη που αναφέραμε.

Υ.Γ: Στην Πάτρα το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ δεν υπερβαίνει το 8%. Ο Πελετίδης όμως στην μακρόχρονη παρουσία του έχει αναδειχθεί  ηγέτης με την αταλάντευτη συνέπεια λόγων και έργων,   την εντιμότητα, το δυναμισμό, καθώς και την αφοσίωσή του, στις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger