Home » , » Ένας γενναίος GAY.

Ένας γενναίος GAY.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 12:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πολλοί ανδρείοι πολεμιστές υπήρξαν gay ή αμφιφυλόφιλοι, έκαναν δηλαδή σεξ με άντρες και γυναίκες. Ήταν κάτι συνηθισμένο στην Αρχαιότητα. Ως και ο Δίας, ο εραστής αναρίθμητων γυναικών, πήρε στον Όλυμπο έναν όμορφο άντρα το Γανυμήδη.

Η πλέον επίσημη και ιστορικά αποδεδειγμένη αξία των gay ως πολεμιστών ήταν ο Ιερός λόχος των Θηβών. 150 ζευγάρια ανδρών. Ζευγάρια με όλη τη σημασία της λέξης. Για τους Αρχαίους Έλληνες, που πολεμούσαν ως οπλίτες είχε τεράστια σημασία αυτός που καλύπτει με την ασπίδα το διπλανό του να μην υποχωρήσει και σπάσει η παράταξη της οπλιτικής φάλαγγας.

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, όπως έδειξαν οι πόλεμοι με τους Ρωμαίους. Όσο η φάλαγγα άντεχε, οι Έλληνες νικούσαν. Όταν όμως οι πιο ευέλικτοι Ρωμαίοι λεγεωνάριοι κατόρθωναν να διασπάσουν τις γραμμές με διάφορους τρόπους, συνήθως υπερκέραση, ή εκμεταλλευόμενοι το έδαφος, γίνονταν κυριολεκτικά σφαγή των Ελλήνων.

Εκείνος λοιπόν που είχε σεξουαλικές σχέσεις εγκατέλειπε πιο δύσκολα το σύντροφό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ιερός Λόχος να είναι αήττητος μέχρι τη μάχη της Χαιρώνειας. Τότε, ενώ άλλοι άντρακλες την κοπάνησαν για να σωθούν, ο Ιερός Λόχος πολέμησε ως τον τελευταίο, προκαλώντας ακόμα και το θαυμασμό του Φιλίππου. Ο Ηρακλής κι ο Ιόλαος ήταν το πρότυπό τους.

Φυσικά είναι γνωστή η σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Ηφαιστίωνα. Μόλις ο φίλος του πέθανε ο Αλέξανδρος έπεσε σε βαριά κατάθλιψη. Είναι παράξενο ένας στρατηγός και αναμφισβήτητα ένας γενναίος πολεμιστής που έβλεπε καθημερινά το θάνατο να αντιδρά έτσι. Φυσικά ο Αλέξανδρος πήγαινε και με γυναίκες, όπως το πρότυπο του ο Αχιλλέας!

Εδώ θα σταθούμε λίγο. Σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν ο πιο ικανός πολεμιστής στη μάχη σώμα με σώμα. Σκότωσε το γενναίο Έκτορα, τον καλύτερο των Τρώων. Σύμφωνα με την παράδοση η μητέρα του τον έντυνε γυναικεία για να μην πάει στην Τροία και τον ξεσκέπασε με το γνωστό κόλπο ο Οδυσσέας. Πως όμως δέχτηκε να κρυφτεί ένας άνθρωπος που έβαζε την υστεροφημία πάνω από τη ζωή του; Ίσως λοιπόν τα γυναικεία ρούχα να μην ήταν για να αποφύγει τη στράτευση, αλλά επειδή ικανοποιούσαν τον ίδιο.

Είναι δε γνωστό πως η μάνητα του τρομερού Αχιλλέα πέρασε αμέσως μόλις ο καλύτερος του φίλος ο Πάτροκλος, σκοτώνεται από τον Έκτορα. Ξεχνάει αμέσως τη Βρισηίδα και τρέχει να εκδικηθεί. Μάλιστα διαπράττει τη μέγιστη ύβρη της προσβολής του νεκρού αντιπάλου, πράγμα που δεν άξιζε στον Έκτορα, αφού υπερασπίζονταν την πατρίδα του. Ακόμα φιλιώνει με τον Αγαμέμνονα (αν και με υποχώρηση του τελευταίου) κι αρχίζει να σφάζει ανηλεώς τους Τρώες, ενώ πριν προτιμούσε να τους αιχμαλωτίζει και να τους ανταλλάσσει με λύτρα. Ένας πολεμιστής που βλέπει καθημερινά το θάνατο για χρόνια μπορεί να αντιδράσει έτσι αν δεν υπάρχει κάτι βαθύτερο;

Όποιος βρεθεί σε δύσκολη θέση θα πολεμήσει, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία και προσανατολισμό. Στη Συρία πχ οι gay ξεπάστρεψαν πολλούς ισλαμοφασίστες. Οι φασίστες της Ελλάδας πάλι δεν πολέμησαν ούτε για την Κύπρο.

ΥΓ Για μένα ο Παράβας ήταν πιο άντρας από πολλούς, κι ας έπαιζε τους ρόλους που έπαιζε στις ταινίες. Γιατί ήταν από τους λίγους που τόλμησε να πει δημόσια κατά της Χούντας. Κάτι άλλοι έσκυβαν το κεφάλι φοβισμένοι. Τον ανδρείο τον κάνει η γενναία πράξη, όχι οι σεξουαλικές του επιλογές.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger