Home » , , » Κι εμείς στον χαβά μας ...

Κι εμείς στον χαβά μας ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 | 10:00 π.μ.

Αφού τυχαίνει εμείς να μην χαμπαριάζουμε από "υψηλή πολιτική" και να καθαρίζουμε με την ορθή διαπίστωση ότι για τα πάντα φταίει ο καπιταλισμός και την επίσης σωστή εκτίμηση ότι αυτό το σύστημα δεν εκσυγχρονίζεται αλλά μόνο ανατρέπεται, για άλλη μια φορά θα λαϊκίσουμε.

Κι αυτό στην κατεύθυνση ότι μόνο αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα της καθημερινότητας τας πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει η μαζική απαξίωση των πυλώνων του αστικού συστήματος. Και ένας απ' αυτούς είναι η αστική "δικαιοσύνη".

Εναυσμα μας, γι' αυτή την ανάρτηση κάτι που μας θύμισε το f/b. Μας επανέφερε, λοιπόν στην μνήμη, ότι σαν σήμερα το 2019 είχαμε κάνει μια ανάρτηση η οποία αναφερόταν στην σύλληψη ενός  Αξιωματικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας ο οποίος είχε υπεξαιρέσει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. 

Στην κατακλείδα, λοιπόν, αυτού του κειμένου, είχαμε αναλάβει ρόλο ... Παϊσιου, γράφοντας:  "Στοιχηματίζουμε ότι όταν η περίπτωση του μπάτσου φτάσει στην ακροαματική διαδικασία, θα του επιβληθεί ποινή μικρότερη απ' τα 8 χρόνια κάθειρξης  τα οποία κάποιοι δικαστές στην Πρέβεζα καταδίκασαν μια καθαρίστρια, μητέρα 13 παιδιών η οποία άλλαξε το έτος αποφοίτησης στο απολυτήριο του δημοτικού, για να μπορεί να καθαρίζει σκάλες αποκτώντας ένα ξεροκόμματο για την ίδια και τα παιδιά της".

Σήμερα μετά όσα επανάφερε στην μνήμη μας το f/b, κάναμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δούμε αν δικαιώθηκε η .. προφητεία μας. Και αυτό που εντοπίσαμε ξεπέρασε τις ... "προσδοκίες" μας. Ο μπάτσο που υπεξαίρεσε 540.000 ευρώ πέρα από λίγες μέρες προφυλάκισης είναι ελεύθερος αφού δικάστηκε με αναστολή και το ζήτημα θεωρείτε λήξαν! 

Αντιγράφουμε από ενημερωτική ιστοσελίδα για το σχετικό γεγονός:

Ούτε μια, ούτε δύο ούτε τρεις χιλιαδες ευρώ αλλά... 540.000 ευρώ αφαίρεσε πρώην αστυνομικός από το Ταμείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Στα δικαστήρια της Πάτρας εκδικάστηκε χθες η υπόθεση και κρίθηκε ένοχος για κακουργηματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία με ποινή  φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος και ισχυρίστηκε ότι το πάθος του για τον τζόγο, ήταν αυτό που τον οδήγησε να κάνει όλα όσα κατηγορείτο.

Θα γίνουμε τώρα κουραστικοί αν μπούμε στον πειρασμό να θυμίσουμε άλλες σχετικές αποφάσεις της "δικαιοσύνης" τους. Θα αρκεστούμε μόνο να σας θυμίσουμε μια περασμένη ανάρτησή μας, Αυτή που τιτλοφορούσαμε: "Περίπτωση Χριστόφορου Κορτέση: Ξεκάθαρη περίπτωση ποινικοποίησης της φτώχειας". 

Τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα, αν και για μας εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο ένα ερώτημα που το είχαμε θέσει και σε περασμένη ανάρτηση μας με αφορμή την δικαστική αντιμετώπιση που είχαν με την εμπλοκή σου στο σκάνδαλο της Novartis Γεωργιάδης και Αβραμόπουλος. Γιατί δηλαδή η αριστερά δεν εκμεταλλεύεται αυτές τις κραυγαλέες περιπτώσεις, για να ξεσκεπάσει σε όλο το μέγεθος της την λειτουργία της αστικής δικαιοσύνη. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger