Home » , » Η άρχουσα τάξη κάθε χώρας καλεί συνέχεια τον λαό να πεθάνει

Η άρχουσα τάξη κάθε χώρας καλεί συνέχεια τον λαό να πεθάνει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 | 6:36 μ.μ.

«Μόνο οι κακοί στρατηγοί χρειάζονται ήρωες» Μπρεχτ.

Ο ίδιος είπε πως «ο πόλεμος είναι σαν την αγάπη: πάντα βρίσκει ένα τρόπο».

Οι Ουκρανοί χαρακτηρίζουν «ήρωες» τους 13 στρατιώτες μιας νησίδας που αρνήθηκαν να παραδοθούν.

Για μένα είναι ανόητοι. Δεν είχαν υποστήριξη, το έδαφος δεν πρόσφερε καμία κάλυψη, αν τα πλοία βομβάρδιζαν, όπως έγινε, θα πέθαιναν.

Οι Ρώσοι σωστά τους πρότειναν να παραδοθούν. Οι Ρώσοι έχουν λόγο να συμπεριφέρονται καλά στους αιχμαλώτους. Θέλουν να παραδοθούν οι Ουκρανοί, κι όχι να εμπλακούν σε ένα πόλεμο μέχρις εσχάτων.

Αυτό έπρεπε να το λάβει υπόψη ο επικεφαλής του νησιού.

Εξηγούμαι: Η παράδοση δεν έχει κανένα νόημα, αν είναι να εκτελεστείς από τον εχθρό. Σ αυτή την περίπτωση όμως δεν ίσχυε αυτό, κι είπαμε γιατί.

Δεν παραδίδεσαι επίσης αν η θυσία σου έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μάχη. Καθυστερήσεις πχ τον εχθρό να περικυκλώσει μεγαλύτερες δυνάμεις. Έτσι η θυσία στις Θερμοπύλες για παράδειγμα είχε νόημα. Ο στρατός των Ελλήνων πολέμησε αργότερα στις Πλαταιές. Ούτε αυτό ίσχυε στην περίπτωση των Ουκρανών. Δεν βλέπω πως εμπόδισε τις υπόλοιπες επιχειρήσεις ο θάνατος τους.

Το μόνο που έγινε ήταν να αυξηθούν οι απώλειες κι η προπαγάνδα. Το Κίεβο θέλει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Οι Ουκρανοί ναζί είναι αδίστακτοι. «Ρίξτε μολότοφ σε σύγχρονα άρματα»! Αν το κάνουν αυτό, το άρμα δε θα πάθει τίποτα. Τα σύγχρονα άρματα αντέχουν πολύ περισσότερο από εκείνα που είχαν χρησιμοποιηθεί το 1939 στη Φιλανδία. Αυτοί που θα ρίξουν όμως τις μολότοφ, θα πάθουν. Δεν πιστεύω πως θα βρεθούν πολλοί να κάνουν κάτι τέτοιο.

Η άρχουσα τάξη κάθε χώρας καλεί συνέχεια τον λαό να πεθάνει. Δήθεν για ανώτερο σκοπό, στην ουσία όμως για τα συμφέροντά τους. Ο Ουκρανός ναζί βάζει μπροστά τους αμάχους. Ευτυχώς οι περισσότεροι κοιτάζουν να σωθούν οι ίδιοι και πολύ καλά κάνουν.

Όχι μόνο αυτός ο πόλεμος μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά και του 2014 που είναι συνέχειά του. Οι ναζί έπρεπε απλά να μην παραβιάσουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Δεν το έκαναν γιατί ήταν ναζί.

Οι Ουκρανοί δεν υπερασπίζονται την πατρίδα τους. Υπερασπίζονται μια διεφθαρμένη συμμορία ακροδεξιών φονιάδων, υποτακτικών των Αμερικανών.

Οι Ρώσοι είναι άγιοι; Κάθε άλλο! Θέλουν να βάλουν τις δικές τους μαριονέτες και να καπελώσουν τις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Κι εδώ θέλω να καταλήξω: Ο απλός κόσμος δεν πρέπει να έχει καμία ανάμειξη στις μάχες μεταξύ των εθνικιστών της μιας και της άλλης πλευράς. Δυστυχώς οι Ουκρανοί είναι στη μέση. Δεν είμαι ουδέτερος, είμαι υπέρ της Ειρήνης και κατά του φασισμού που γεννά τον πόλεμο.

ΥΓ: Ο Αμερικάνος Πρόεδρος χαρακτήρισε δειλό τον αρχηγό του Ισλαμικού κράτους, που έκανε ακριβώς το ίδιο: Προτίμησε να πεθάνει παρά να αιχμαλωτιστεί. Κι εκεί υπάρχει το προηγούμενο του Γκουαντάναμο. Ήρωες και δειλοί κατά πως συμφέρει πάντοτε.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

25 Φεβρουαρίου 2022 στις 7:20 μ.μ.

Δεν μας τα λες καθολου καλα Οταν κανεις υπερασπιζεται το πατριο εδαφος
και βρισκεται σε μειονεκτικη εναντι του κατακτητη πρεπει να γινεται ριψα
σπιδας???? Αυτο δεν το ξανακουσαμε

26 Φεβρουαρίου 2022 στις 8:58 π.μ.

Ποιο πάτριο έδαφος; Τα τσιράκια των Αμερικάνων υπερασπίζονται. Εκεί ακριβώς όμως στηρίζονται οι εκμεταλλευτές. Βάζουν μπροστά τον πατριωτισμό.
Ακόμα, υπερασπίζεσαι τη χώρα σου καλύτερα, όταν μπορείς να ζήσεις και να την ανοικοδομήσεις, παρά όταν πεθαίνεις χωρίς κανένα όφελος.
Είμαι κατά της αυτοκτονίας.
Ρίψασπις είναι ο λιποτάχτης, όχι ο αιχμάλωτος. Ήταν βλακεία τους. Απλά η κουταμάρα αυτή χρησιμοποιείται από τους κάθε λογής εθνικιστές. "Πεθάνετε για την πατρίδα"! Ποια πατρίδα; Για τα συμφέροντα αυτών που κυβερνούν πέθαναν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger