Home » , , » Για την σύλληψη του απεργού πείνας Λάμπρου Τσάπαλη

Για την σύλληψη του απεργού πείνας Λάμπρου Τσάπαλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 | 6:53 μ.μ.

Από την Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα, λάβαμε και παραθέτουμε

 Για την σύλληψη του απεργού πείνας Λάμπρου Τσάπαλη

Συνάδερφος υγειονομικός, ο Λάμπρος Τσάπαλης, σε καθεστώς αναστολής όλους τους προηγούμενους μήνες όπως χιλιάδες άλλοι συνάδερφοι του, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας έξω από το Υπουργείο Υγείας, τις προηγούμενες πέντε ημέρες.

Μαζί με τους συνάδερφους του που συγκεντρώνονται κάθε μέρα έξω από το Υπουργείο, αγωνίζεται για να επιστρέψουν στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι σε αναστολή, για να μπορέσει να ορθοποδήσει ξανά το ΕΣΥ, για να μην περάσουν οι απολύσεις και οι νέες περικοπές προσωπικού μόνιμους και συμβασιούχου που σχεδιάζει ο Πλεύρης για τα δημόσια νοσοκομεία πριν τα δώσει δώρο στους κλινικάρχες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πίστη στο δόγμα της καταστολής, έστειλε μέσα στην νύκτα, Πέμπτη βράδυ, την αστυνομία και συνέλαβε τον απεργό πείνας. Τουλάχιστον έκανε την αυτονόητη κίνηση κάποια στιγμή να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, λόγω της επιβαρυμένης υγείας του, όπου αυτή την στιγμή βρίσκεται φρουρούμενος από την αστυνομία, περιμένοντας να του απαγγελθούν οι κατηγορίες που έχει σκαρφιστεί ο Θεοδωρικάκος.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να κυνηγήσει ένα απεργό πείνας μέσα στην νύχτα δείχνει τον πανικό της από την λαϊκή κατακραυγή που προκαλούν οι πολιτικές της. Τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και αυτό το ξέρουν όχι μόνον οι εργαζόμενοι αλλά το βιώνουν και όλοι οι ασθενείς και οι επισκέπτες των νοσοκομείων. Η τραγική αποτυχία της πολιτικής για την υγεία έχει αποκαλύψει τα σχέδια για να παραδώσει το δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ στα χέρια τον ιδιωτικού κεφάλαιου. Άλλωστε οι τελευταίες δηλώσεις του Πλεύρη φτάνουν για να δείξουν τι σημαίνει υγεία για την ΝΔ.

Να μην τους αφήσουμε! Η υπεράσπιση των εργαζόμενων σε αναστολή είναι υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν ΕΣΥ, είναι η προστασία της εργασίας όλων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, είναι η πάλη ενάντια στην πολιτική του Μητσοτάκη.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την Δευτέρα 28/2/2022 στις 11.00 πμ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα συνδικαλιστικά στελέχη και τους εργαζόμενους έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Η Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα καλεί στην συγκέντρωση σωματείων και συλλογικοτήτων το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στην Ομόνοια στις 1 μμ. Συμμετέχουν και στηρίζουν: Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στο Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε., Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

Να ελευθερωθεί άμεσα ο Λάμπρος Τσάπαλης και να πάψουν κάθε κατηγορίες εναντίον του.

Να επιστρέψουν πλήρως οι υγειονομικοί σε αναστολή με όλα τα εργασιακά δικαιώματα τους και με πλήρη αποζημίωση για τους χαμένους μισθούς.

Να καταργηθούν άμεσα τα πρόστιμα των 100€ και κάθε άλλο πρόστιμο.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι διαχωρισμοί, και τα πιστοποιητικά ελέγχου

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger