Home » , » Μυθοπλασίες που παρουσιάζονται, με χρηματοδότηση όλων μας, σαν αληθινά γεγονότα. Η περίπτωση με "ένα γεροντάκι που τα είχε χαμένα" και το οποίο το έκαναν "άγιο"

Μυθοπλασίες που παρουσιάζονται, με χρηματοδότηση όλων μας, σαν αληθινά γεγονότα. Η περίπτωση με "ένα γεροντάκι που τα είχε χαμένα" και το οποίο το έκαναν "άγιο"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 | 9:00 π.μ.

Το ότι μόνο κατ' όνομα είμαστε κοσμικό κράτος δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν. Ξεφυλλίζοντας, όμως, τις Κυριακάτικες εφημερίδες, πέσαμε πάνω σε ένα δημοσίευμα που αναφέρεται στις μυθοπλασίες που παρουσιάζονται, με χρηματοδότηση όλων μας, από το επίσημο κράτος  σαν αληθινά γεγονότα, 

Πρωταγωνιστές έχουν "ένα γεροντάκι που τα είχε χαμένα", -σύμφωνα με έναν ρασοφόρο που το γνώρισε-, το οποίο το ιερατείο το ανακήρυξε "άγιο" και τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Καμένο. 

Ριψοκινδυνεύοντας να δεχθούμε την μήνη του αοιδού Βασίλη Τερλέγκα, μιας και θα μιλήσουμε, όχι με την δέουσα ευλάβεια, για το αγαπημένο του αξιωματούχο του παραδείσου, θα παραθέσουμε μια πληροφορία που διαβάσαμε στην φυλλάδα "Πρώτο Θέμα".  

Απ' το δημοσίευμα αυτό, λοιπόν, μαθαίνουμε ότι με απόφαση του τότε υπουργού Εθνικής Αµυνας Πάνου Καµµένου το Νοέμβρη του 2017 "ο Αγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης ανακηρύχθηκε προστάτης του όπλου των ∆ιαβιβάσεων στον Ελληνικό Στρατό". Αυτό όμως είναι το ελάχιστον και πιθανόν να μην άξιζε καν αναφορά. 

Το ενδιαφέρον βρίσκεται παρακάτω: "Ηδη από το 2005, το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε εκδώσει το «Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924- 1994) - Ο Ασυρματιστής του Στρατού και του Θεού». Το σύγγραµµα των 104 σελίδων επιμελήθηκε ο τότε συνταγματάρχης (ΤΘ) ∆ηµήτριος Καραΐσκος σταχυολογώντας µια βιογραφία του Παϊσίου που είχε συγγράψει ένας άλλος Αγιορείτης γέρων, ο Ισαάκ....".

"Το βιβλίο για τον Αγιο Παΐσιο εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο του Ελληνικού Στρατού, άρα εξ ορισμού µμπορεί να θεωρείται έγκυρο", σημειώνει το δημοσίευμα και παρακάτω διαβάζοντας αποσπάσματά του κινδυνεύεις από τριχόπτωση!

"Οπως εξιστορεί το βιβλίο του συνταγματάρχη, από το 1957 όταν και εκάρη µμοναχός, ο Παΐσιος άρχισε να πραγματοποιεί θαύματα. Εφερε, φερ’ ειπείν, τη βροχή ύστερα από παρατεταµένη ανοµβρία στο Σινά, όπου είχε βρεθεί ως προσκυνητής το 1962 ή, αργότερα, εξουδετέρωσε την εξάρτηση ενός νέου από τα ναρκωτικά αμέσως, βάζοντας απλώς µμερικά φουντούκια στην παλάμη του. Θρυλούνταν επίσης ότι, όποιος µμανιώδης καπνιστής τον συναντούσε, φεύγοντας από κοντά του έχανε κάθε διάθεση να ανάψει ξανά τσιγάρο. Επιπλέον, στον Αγιο αποδίδεται το χάρισμα να γίνεται κατά βούλησιν «άβρεκτος» (να µην τον αγγίζει ούτε σταγόνα της βροχής), «αθέατος», «µμετέωρος», δηλαδή να υψώνεται από το έδαφος ενώ προσευχόταν βαθιά, ενώ σε περίπτωση ανάγκης µπορούσε να µμετακινήσει τεράστιους βράχους".

Κι αυτό είναι η εισαγωγή. Πάμε παρακάτω:

 «Το έτος 1987 ο γέρων Παΐσιος έγραψε τη γνωστή του επιστολή “Σημεία των καιρών-666”. Επειδή προείδε ότι και στο µμέλλον θα χρειαστεί, την έγραψε ιδιοχείρως και την υπέγραψε, για να µην αλλοιωθούν οι απόψεις του, που τις κράτησε ως την κοίμησή του. Συμπερασματικά πίστευε ότι “το σφράγισα είναι άρνηση. Ακόμη και η ταυτότητα είναι άρνηση. Οταν έχουν πάνω στην ταυτότητα το σύμβολο του διαβόλου 666 και υπογράφω, άρα το αποδέχομαι. Αρνείσαι το Αγιο Βάπτισµα, βάζεις άλλη σφραγίδα, αρνείσαι τη σφραγίδα του Χριστού και παίρνεις του διαβόλου. Ακόµη και αν δεχθεί να σφραγισθεί κανείς από αδικαιολόγητη άγνοια ή αδιαφορία, πάλι χάνει τη θεία χάρι και δέχεται δαιµονική ενέργεια”».  

Σύμφωνα µε το βιβλίο του συνταγματάρχη Καραΐσκου:

Ο Παΐσιος εμφανιζόταν βέβαιος ότι οι Ελληνες θα επανακτούσαν την Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, όπως είχε πει σε κάποιους φοιτητές της Αθωνιάδος Ακαδημίας τη δεκαετία του ’80, το χαρμόσυνο γεγονός δεν θα αργούσε, αφού «θα την πάρουμε την Πόλη και εσείς θα ζείτε κιόλας» και σε κάποιους άλλους ότι «την Πόλη θα µας τη δώσουν οι Ρώσοι, σε πόλεμό τους µε την Τουρκία, όχι γιατί µας αγαπούν, αλλά γιατί αυτό θα είναι το συµφέρον τους. Και οι Τούρκοι θα καταστραφούν, θα σβήσουν από τον χάρτη γιατί είναι ένα έθνος που δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού»

Τα θαύματα

Η αγαθοεργός δύναμη της προσωπικότητάς του, πάντα σύμφωνα µε το σύγγραµµα του κ. Καραΐσκου, δεν εξέλιπε ούτε µε τον βιολογικό θάνατό του, από καρκίνο στο παχύ έντερο σε ηλικία 69 ετών, στις 12 Ιουλίου του 1994. 

Το κελί του ανέδινε µια μυστηριώδη πλην αιθέρια ευωδία.

Φέρεται ότι µε τη δική του παρέμβαση σώθηκε παιδί που έπεσε σε φωταγωγό στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. 

Η µορφή του σχηματίστηκε πολλάκις µπροστά σε θύματα τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία και κράτησε στη ζωή. 

Εσάρπα του λέγεται ότι θεράπευσε καρκίνο του µαστού σε γυναίκα από το Βόλο -µία από τις δεκάδες αναφορές σε θαυματουργές επεμβάσεις του Παϊσίου...

 Μεταξύ πολλών άλλων, αποδίδεται στον Παΐσιο αντισιωνισµός («αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιούν για να πετύχουν το σκοπό τους τη µαγεία και το σατανισμό. Οµως οι άλλες σατανικές θεωρίες κράτησαν τουλάχιστον 70 χρόνια. Αυτοί δεν θα κρατήσουν ούτε εφτά»). 

«Σχέδια διαβόλων» υποτίθεται πως θεωρούσε επίσης θεσμούς όπως η κοινή αγορά, η Ευρωπαϊκή Ενωση κ.λπ. Για την Τουρκία πίστευε πως «έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη µμέτρηση για τη διάλυσή της σε 3-4 κοµµάτια. Εµείς θα πάρουμε τα δικά µας εδάφη, οι Αρµένιοι και οι Κούρδοι πάλι τα δικά τους». Για την Ιταλία προφήτευσε πως «θα παρουσιαστεί ένας πολιτικός τύπου Μουσολίνι και στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ, ενώ η ΕΟΚ θα διαλυθεί» 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger