Home » , » Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με βάση τον ν. 4823/21 ως μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης και συμμόρφωσης

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με βάση τον ν. 4823/21 ως μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης και συμμόρφωσης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 | 9:00 π.μ.

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*

«Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με στόχο την αναγνώριση του έργου τους και τη βελτίωση τυχόν αδυναμιών, ακολουθεί άμεσα. Είναι αίτημα της κοινωνίας, είναι προς όφελος της εκπαιδευτικής μας κοινότητας συνολικά».

 Νίκη Κεραμέως., υπουργός παιδείας «Η Καθημερινή», 2 – 3 – 2022

Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση με βάση τον νόμο 4823/21

Σύμφωνα με τον νόμο 4823/21, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα γίνεται σε δύο πεδία: α) το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο του εκπαιδευτικού και β) την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια του εκπαιδευτικού. Οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται από τον σύμβουλο Εκπαίδευσης Επιστημονικής Ευθύνης ως προς τη γενική και ειδική διδακτική του γνωστικού αντικειμένου, από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας ως προς το παιδαγωγικό κλίμα και τη διαχείριση της τάξης, και από τον σύμβουλο Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης ως προς την υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκειά τους. 

 Για τη διδασκαλία στην τάξη η αξιολόγηση θα γίνει μέσα στην τάξη. «Ο αξιολογητής θα παρακολουθεί διακριτικά τη διδασκαλία του εκπαιδευτικού, λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά κριτήρια και εστιάζοντας στα σημεία που έχουν συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση προετοιμασίας», λέει ο νόμος. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger