Home » , » Αλήθεια, που έχει εξαφανιστεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνας Πιπίνης;

Αλήθεια, που έχει εξαφανιστεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνας Πιπίνης;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 | 9:28 μ.μ.

Την είδηση φέρνουν στην επιφάνεια  οι Νew York Times. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, μια από τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αφορά την παγκόσμια αγορά ενέργειας, ειδικά μετά και την ανακοίνωση του εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στους συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λατινική Αμερική, που η Ουάσινγκτον θεωρεί πως θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή ασφαλείας εάν βαθύνει η σύγκρουση με τη Ρωσία» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ετσι, λοιπόν "ο πρόεδρος Μαδούρο μαζί με τη σύζυγό του Σέλια Φλόρες και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Χόρχε Ροντρίγκες υποδέχτηκαν τον Χουάν Γκονσάλες -βασικό σύμβουλο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη Λατινική Αμερική- και τον πρέσβη Τζέιμς Στόρι, στην πρώτη υψηλού επιπέδου διμερή συνάντηση εδώ και χρόνια. Μια συνάντηση που ο Βενεζουελάνος ηγέτης χαρακτήρισε «γεμάτη σεβασμό, εγκάρδια και άκρως διπλωματική»¨".

Κοίτα τώρα, σε τι ταξίδεψε η μνήμη μας, διαβάζοντας αυτή την είδηση. Θυμάστε έναν "κ" που εμφανιζόταν ως "δημοσιογράφος" του Σκάι και ονομάζεται Ιάσονας Πιπίνης; Αυτός λοιπόν ο δημοσιολόγος είχε αποκλειστική  συνέντευξη, στην τηλεόραση του Αλαφούζου, από τον αυτοδιορισμένο "Πρόεδρο" της Βενεζουέλας Γκουαϊντο.

Υπακούοντας τότε στις εντολές των Αμερικάνων ο Μητσοτάκης, αναγνώριζε σαν νόμιμο ηγέτη της Βενεζουέλας τον εκλεκτό των ΗΠΑ και επίδοξο πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊντο. Στην συνέχεια ο απόφοιτος του Χάρβαρντ, ανταμείβοντας τον Ι. Πιπίνη για τις υπηρεσίες που του πρόσφερε, του εξασφάλισε αργομισθία - με δικά μας χρήματα- προσλαμβάνοντας τον σαν σύμβουλο του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής. 

Αλήθεια, που έχει εξαφανιστεί σήμερα ο "σύμβουλος"; Φανταζόμαστε ότι θα εξακολουθεί να δίνει συμβουλές στον πρωθυπουργό, ίδιας βαρύτητας των συμβουλών που παρέχει ο Γρηγόρης Ψαριανός, τον οποίο πληρώνουμε σαν συνεργάτη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου. 

Λεφτόδεντρα για τα δικά τους παιδιά πάντα υπάρχουν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger