Home » , » Τι υποστηρίζουν οι Ρώσοι για την εισβολή στην Ουκρανία

Τι υποστηρίζουν οι Ρώσοι για την εισβολή στην Ουκρανία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 | 10:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ουκρανία: Το τελευταίο 24ωρο δεν χαρακτηρίστηκε από ιδιαιτέρες αλλαγές στο μέτωπο λόγω των διαπραγματεύσεων. Τι υποστηρίζουν οι Ρώσοι.

Η Ουκρανία συνέχισε να αποσύρει τις μονάδες της από την περιοχή του Ντονμπάς προς τη Ζαπορίσγια, το Δνείπερο και το Κίεβο, όμως «υπερασπίζεται πεισματικά καλά οχυρωμένες θέσεις στην περιοχή».

Στα ΒΔ του Κιέβου κατά μήκος της όχθης του ποταμού Ίρπεν, οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως κατέστρεψαν «οχυρώσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με εντατικά πυρά πυροβολικού». Στην περιοχή Mykolayiv, μάχες διεξάγονται Βόρεια της πόλης.

«Η επίθεση στη Μαριούπολη συνεχίστηκε. Οι μονάδες του DPR προχώρησαν σε διάφορες περιοχές εν μέσω της πεισματικής και οργανωμένης αντίστασης των δυνάμεων του Κιέβου. Οι αντιμαχόμενες πλευρές μάχονταν για πλήρη εξάλειψη και υπήρχαν ελάχιστες ή καθόλου αναφορές αιχμαλωτισμένων. Η 53η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς. Υπήρχαν αναφορές ότι το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο εξέταζε τη διάλυση της ταξιαρχίας λόγω των τεράστιων απωλειών της.

Η εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη κατέστη δυνατή αφού μονάδες του DPR κατέλαβαν περιφερειακές περιοχές γύρω από την περίμετρο της πόλης και ανέλαβαν τον έλεγχο των εξόδων. Πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν την πόλη με δική τους ευθύνη, επιλέγοντας εκείνους τους δρόμους μέσα στην πόλη όπου δεν υπάρχουν Ουκρανοί στρατιώτες. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι Ουκρανοί εθνικιστές είχαν ναρκοθετήσει όλες τις προσεγγίσεις στη Μαριούπολη, ανατινάζοντας γέφυρες, κατοικημένες περιοχές, νηπιαγωγεία και σχολεία, ιατρικές εγκαταστάσεις και άλλες πολιτικές υποδομές.

Η λαϊκή πολιτοφυλακή απώθησε τις δυνάμεις του Κιέβου κατά 8 χιλιόμετρα βόρεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Αργά το βράδυ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέο χτύπημα με τακτικό πύραυλο Tochka-U, αυτή τη φορά στον μεγάλο οικισμό Makiivka»

Οι Ρώσοι σχολίασαν επίσης δηλώσεις Ουκρανού ναζί.

«Ουκρανός «δημοσιογράφος» που μιλούσε ζωντανά στον αέρα, ζήτησε να σκοτωθούν παιδιά από τη Ρωσία, αναφερόμενος σε δηλώσεις του ειδώλου του, του ναζί εγκληματία Άντολφ Άιχμαν. Γιατί τότε, είπε, τα παιδιά δεν θα μεγάλωναν και το έθνος θα εξαφανίζονταν. «Αν μας έλεγαν Ναζί, δεν θα έπρεπε να ντρεπόμαστε...» πρόσθεσε.

Αυτές οι δηλώσεις εξηγούν πολύ καλά τη συμπεριφορά μαχητών από εθνικιστικές μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, την οποία έχουν επιδείξει όλα τα 8 χρόνια της σύγκρουσης στο Donbass. Αυτή η συμπεριφορά υποστηρίζεται, αν όχι με δηλώσεις αλλά με πράξεις, στα υψηλότερα επίπεδα της σύγχρονης ουκρανικής ηγεσίας».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Μαρτίου 2022 στις 6:02 μ.μ.

πρώτη φορά μπήκα..Πολύ ωραίο σε μορφή και περιεχόπμενο το blog σας. Μπράβο
http://faiakas.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger