Home » , » Ουκρανία και το γελοίο υπουργείο Εξωτερικών

Ουκρανία και το γελοίο υπουργείο Εξωτερικών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 | 8:55 μ.μ.

Από αναγνώστη μας, λάβαμε και παραθέτουμε ένα σχόλιο που δημοσιεύεται σε εφημερίδα η οποία απευθύνεται στην ομογένεια των ΗΠΑ.

''Αγανάκτηση'' για τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ουκρανία (Β. Μπορνόβα), που εγκατέλειψε το Κίεβο για να... σωθεί από την ρωσική επίθεση, αδιαφορώντας για τους εκεί ευρισκόμενους 25 'Ελληνες, αγνοώντας τις εντολές της Αθήνας, που υποτίθεται ''ενδιαφερόταν'' γιά την ασφαλή αποχώρηση των Ελλήνων πολιτών. Το είπε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κατσανιώτης: ''Είμαστε δίπλα στους Ελληνες της Ουκρανίας'', αλλά... ''φευγάτοι''.

'Eλληνας εργαζόμενος στο Κίεβο, που προσπαθούσε να διαφύγει για να επιστρέψει στην Ελλάδα την πρώτη ημέρα των εχθροπραξιών, δεν μάσησε τα λόγια του: ''Ο πρέσβης μας εγκατέλειψε και την κοπάνησε... Ευτυχώς, ενδιαφέρθηκε η πρεσβεία της Κύπρου''.

Ζήσαμε και την νεοελληνική ''διπλωματική'' φαιδρή περίπτωση, ενώ έκλεισε η πρεσβεία και έφυγε ο ευθυνόφοβος πρέσβης, ελληνικά προξενεία έμειναν ανοιχτά σε περιοχές με Ομογενείς, όπως στην Μαριούπολη και στην Οδησσό.

Υπουργείο Εξωτερικών Eλλάδας, της διαχρονικής γελοιότητας και αχρηστίας, με διπλωμάτες-τουρίστες. Το ''μεγάλο ενδιαφέρον'' γιά τους Ομογενείς Ουκρανίας, εκδηλώνεται από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και υπουργούς του, με λόγια μόνο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger