Home » , » Πόσο επίκαιρος είναι ο Λένιν!

Πόσο επίκαιρος είναι ο Λένιν!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 | 8:24 μ.μ.

Όπως είναι φανερό, ο Λένιν άφησε μια μοναδική διαλεκτική και δυναμική προσφορά στο εθνικό ζήτημα, η οποία θα βρει τη θέση της ανάμεσα στο θεωρητικό θησαυροφυλάκιο του εργατικού κινήματος. Τα εθνικά σύνορα δημιουργήθηκαν από τον καπιταλισμό και έχουν από καιρό τώρα μετατραπεί σε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της κοινωνίας. Το δικό μας καθήκον παραμένει η απαλλοτρίωση των μονοπωλίων, η εξαφάνιση των συνόρων και η ελεύθερη συνεργασία των λαών. Είναι σε αυτή την πορεία, που τελικά το εθνικό ζήτημα θα βρει τη λύση του.

Ρόμπ Σιούελ (συγγραφέας και υπεύθυνος έκδοσης το Βρετανικού μαρξιστικού περιοδικού “Socialist Appeal”).

Την μπροσούρα "Ο ιμπεριαλισμός, ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού" την έγραψε ο Β. Ι. Λένιν στη Ζυρίχη την άνοιξη 1916. Ανέλυε πολύ παραστατικά τον χαρακτήρα του ιμπεριαλισμού, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη των μονοπωλίων, την εξαγωγή κεφαλαίου, την πάλη για την κατάκτηση νέων αγορών και σφαιρών επιρροής ....

"Ο καπιταλισμός αναπτύχθηκε σε σύστημα αποικιακής καταπίεσής και χρηματιστικής κατάπνιξης της τεράστιας πλειοψηφίας από μια  χούφτα «προηγμένες» χώρες. Και το μοίρασμα αυτής της «λείας» γίνεται  ανάμεσα σέ 2 -3 ληστές με παγκόσμια δύναμη, οπλισμένους ως τα δόντια ... πού τραβούν όλη τη γη στον πόλεμο τους για το μοίρασμα της λείας τους". 

Ολα τα παραπάνω δεν επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο στις μέρες μας;  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger