Μια απ' τις καθιερωμένες καθημερινές μου συνήθειες είναι να επισκέπτομαι την Ψηφιακή βιβλιοθήκη που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας. Αρκετά δημοσιεύματα που βρίσκω εκεί και αναφέρονται σε πτυχές τις νεότερης ιστορίας μας, τα κρατώ στο αρχείο μου, ενώ άλλα αποτελούν έναυσμα για να κάνω άμεσα ανάρτηση. Στην τελευταία περίπτωση εντάσσεται και το παρακάτω κείμενο.
Επειδή θεωρούμε ότι η ιστορική μνήμη και ειδικά της πρόσφατης ιστορίας μας πρέπει να παραμείνει ζωντανή, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα δίνουμε απάντηση σε κάθε παραχάραξη της που επιχειρείται και φυσικά θα κάνουμε σε σταθερή βάση ιστορικές αναφορές.
Οπως είχα ξαναγράψει, πριν τρεις δεκαετίες περίπου έτυχε να βρεθώ για αρκετό καιρό στην Φλώρινα. Μέλος του ΚΚΕ τότε απέκτησα μοναδικές εμπειρίες με την συναναστροφή μου με Σλαβομακεδόνες ηλικιωμένους συντρόφους. Μια συζήτηση που είχα με έναν αγωνιστή απ' αυτούς, - μακαρίτης πια- μου ήρθε στην μνήμη, διαβάζοντας ένα δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη".
Θα αναφερθώ στην συνέχεια στο τι μου έχει μείνουν αξέχαστα απ' τα λεγόμενα του αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ αφού παραθέσω τι έγραφε το δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ, στο φύλο που κυκλοφορούσε σαν σήμερα, 29 Απρίλη 1945:
"Στους πρώτους μήνες της απελευθέρωσης η ελληνική Δικαιοσύνη είχε στα χέρια της δέκα χιλιάδες εγκληματίες πολέμου που είχαν πιαστεί μονάχα στην περιφέρεια Αττικής.
Τι έγιναν αυτοί οι δολοφόνοι; Σύμφωνα με τις στατιστικές της δικαστικής υπηρεσίας για την τύχη των δοσιλόγων μέχρι της 23 Απρίλη είχαν προφυλακιστεί το όλο εκατό πενήντα πέντε -αριθ 155-. Και οι υπόλοιποι 9.550 μονάχα στην Αττική;:
Την απάντηση έχει η μαύρη τρομοκρατία που απλώθηκε στην πρωτεύουσα και την ύπαιθρο.
Οι περισσότεροι απ' αυτούς τους προδότες ενσωματώθηκαν στον "Εθνικό Στρατό" και καταδιώκουν τους πατριώτες που πολέμησαν τους Γερμανούς.
Δημοσίευση σχολίου