Home » , » «Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, διαλέγουμε το στρατόπεδο των λαών»

«Δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, διαλέγουμε το στρατόπεδο των λαών»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 | 10:14 μ.μ.

Πηγή: 902

«Ο πόλεμος που έρχεται δεν είναι ο πρώτος/ Πριν απ' αυτόν γίνανε κι άλλοι πόλεμοι./ Όταν τελείωσε ο τελευταίος, υπήρχαν νικητές και νικημένοι./ Στους νικημένους, ο φτωχός λαός πέθαινε από την πείνα./ Στους νικητές ο φτωχός λαός πέθαινε το ίδιο»...

Στους λαούς που «πεθαίνουν» από τη φτώχεια και τα βόλια που τους «κερνάνε» γενναιόδωρα οι ιμπεριαλιστές, σήμερα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, χτες της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Συρίας και τόσων άλλων, στάλθηκε το βράδυ της Παρασκευής ένα στεντόρειο μήνυμα αλληλεγγύης, ένα ηχηρό κάλεσμα πύκνωσης των γραμμών του αγώνα για να υπερασπίσουν τη ζωή τους απέναντι σε όσους την επιβουλεύονται.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου έδωσαν μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία του). Ένωσαν τη φωνή τους στο σύνθημα: «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Διεκδίκησαν να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας. Βροντοφώναξαν ότι δεν δέχονται να πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια που εξανεμίζει το εργατικό - λαϊκό εισόδημα και τη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα 902

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger