Home » , » Τι τραβάει και ο "σεβασμός στο θρησκευτικό συναίσθημα" του ποίμνιου ...

Τι τραβάει και ο "σεβασμός στο θρησκευτικό συναίσθημα" του ποίμνιου ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 | 11:39 μ.μ.

Πέρα από τον προβοκατόρικο τρόπο που τιτλοφορεί ένα κείμενο -που για μας δεν θα έπρεπε να έχει θέση σε ένα ειδησεογραφικό site- η ιστοσελίδα του Μαρινάκη, ένα πραγματικό ή μη γεγονός -δεν έχει και μεγάλη σημασία- προκύπτει και κάτι άλλο. Οτι όσο και να προσπαθούν περί του αντιθέτου -βασικά με την προβολή κατασκευασμένων "θαυμάτων"- τα καθεστωτικά ΜΜΕ, το θρησκευόμενο ποίμνιο συνεχώς μειώνεται, ενώ η αντίληψη περί "σεβασμού του θρησκευτικού συναισθήματος" έχει δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα.

Η χριστιανική νεκροφιλία, που αυτή την στιγμή έχει την μορφή της  "λιτανείας του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα", αν δεν αντιμετωπίζεται με ειρωνεία, από μεγάλο μέρος του κόσμου, συναντά την αδιαφορία του. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει απ' το δημοσίευμα του in.gr όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται: "Κατά τη διάρκεια της λιτανείας εκείνο που κέντρισε την προσοχή των παρευρισκόμενων δεν ήταν η περιφορά του σκηνώματος του Αγίου, αλλά τα τραπέζια που είχαν στήσει στο μπαλκόνι του Ιονίου Πανεπιστημίου οι νεαροί, οι οποίοι έτρωγαν ανενόχλητοι τα σουβλάκια τους".

Ας μην κάνουμε περαιτέρω αναφορά σ΄ αυτό το δημοσίευμα αρκούμενοι να σας παραπέμψουμε σε ένα σχετικό κείμενο που είχε γράψει ο σύντροφος mitsos175 και είχε τίτλο "Άμλετ με ράσο".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger