Home » , » Της αρχειοθέτησης το κάγκελο. - Η αστική "δικαιοσύνη" στην εποχή της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης των "αρίστων".

Της αρχειοθέτησης το κάγκελο. - Η αστική "δικαιοσύνη" στην εποχή της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης των "αρίστων".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 | 10:56 μ.μ.


Οπως είχε αποκαλυφθεί στο παρελθόν ο Α. Γεωργιαδης άσκησε στον Κ. Μητσοτάκη "Αφόρητες πιέσεις ώστε να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Δυτική Αττική ο στενός του συνεργάτης Σταμάτης Πουλής"
Τα κατάφερε και έτσι ο Σ. Πουλής  βρέθηκε Α΄ επιλαχών βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Οι στενές σχέσεις του αντιπροέδρου του κυβερνητικού κόμματος με το συγκεκριμένο στέλεχος της παράταξης του δεν περιορίστηκαν εκεί. Ο υπουργός Ανάπτυξης προσέλαβε και στο ιδιαίτερο γραφείο του και την σύζυγο του Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, ... για να τον συμβουλεύει. (Διάβαζε ότι της εξασφάλισε μια αργομισθία με τα δικά μας λεφτά).  

Να θυμίσουμε ότι ο Σ. Πουλής ήταν πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ που απολύθηκε μαζί με τη σύζυγό του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου λόγω των ποινικών  διώξεων που είχαν ασκηθεί εναντίον του,  κάποιες απ' τις οποίες ήταν και κακουργηματικού χαρακτήρα

Οπως γράφαμε και σε περασμένο κείμενο, τον Μάρτη του 2019, ο Στατάμης Πουλής φέρεται να είχε λάβει σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό 243.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ποσό που στην έρευνα που έγινε δεν μπορούσε να το δικαιολογήσει.

Επίσης, ότι ο Πουλής καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που είχε συσταθεί για να εξετάσει τα όσα συνέβαιναν στο χώρο της δημόσιας Υγείας. είχε ομολόγησε ότι ο μπατζανάκης του, είχε αναλάβει και τη σίτιση και τη συντήρηση κτηρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ (με αμοιβή 11.000 - 12.500 ευρώ μηνιαίως) αλλά και υπηρεσίες κέτερινγκ (με τιμή 12,5 ευρώ κάθε μερίδα φασολάδας, αρακά και φακές).

Τελικά οι δικαστές παρέδωσαν τον τύπο πεντακαθαρίδη στην κοινωνία, αρχειοθετώντας τις κατηγορίες που τον βάρυναν. 

Το σκεπτικό της πράξη αρχειοθέτησής μνημείο απονομής αστικής δικαιοσύνης για τα δικά τους παιδιά.

Αντιγράφουμε από ρεπορτάζ που υπογράφει ο  Άγγελος Προβολισιάνος στην ιστοσελίδα του Documento:

Το σκεπτικό του τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, το οποίο -αν μη τι άλλο- προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αρχειοθέτηση του υπόδικου για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ βασίστηκε στο ότι δεν υπήρχε διαγωνισμός προκειμένου να γίνει σύγκριση τιμών. Δηλαδή, οι εισαγγελείς φέρονται να μην έκριναν αν ήταν «χρυσοπληρωμένες» οι φακές που σερβίρονταν από τον μπατζανάκη του, Γιώργο Δρόση, σε δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς, εξαιτίας της έλλειψης διαγωνισμού που θα βοηθούσε να γίνει η σχετική σύγκριση.

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι στο documentonews.gr, το σκεπτικό της αρχειοθέτησης του κ. Πουλή θυμίζει έντονα την εισαγγελική μανιέρα που ακολουθήθηκε για την περίπτωση του Αδ. Γεωργιάδη με τα «αδιευκρίνιστα ποσά» στο πόρισμα αρχειοθέτησης του για το σκάνδαλο Novartis. Εν προκειμένω, κανείς δεν προσάπτει στον κ. Πουλή ότι βρέθηκαν σε λογαριασμούς του χρηματικά ποσά που χρήζουν διερεύνησης. Αντιθέτως, το ζήτημα αφορά αποκλειστικά τους λειτουργούς της Θέμιδας, οι οποίοι φέρονται να έχουν μετατρέψει τη μέθοδο των «αδιευκρίνιστων αρχειοθετήσεων» σε κανόνα.

Μιλώντας, λοιπόν για τους λειτουργούς της Θέμιδας και την απόδοση αστικής δικαιοσύνης δυο επισημάνσεις.  Δείτε την συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στον Χ. Αβραμίδη, ο Γιάννης Μάγγος που μεταξύ άλλων μιλάει για την ατιμωρησία των μπάτσων που ευθύνονται για τον θάνατο του γιού του Βασίλη και την στάση των δικαστών σ' αυτή την υπόθεση. 

Επίσης επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του "Ρουβίκωνα" στο κείμενο το οποίο μας πληροφορεί ότι σε λίγο καιρό - στις 27/6 - δικάζονται δυο μέλη της συλλογικότητας με αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα για κάποιες μπογιές που κατηγορούνται ότι έριξαν στο κτήριο της βουλή. Η ετυμηγορία σ' αυτή την δίκη "μπορεί να τους οδηγήσει στη φυλακή με διψήφιο αριθμό χρόνων καταδίκης".

Η υπόθεση του Σ. Πουλή και τα όσα αναφέραμε, συνθέτουν την εικόνα της αστικής "δικαιοσύνης" στην εποχή της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης των "αρίστων".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger