Home » , , » Στα μαλακά οι νεοναζιστές του Πειραιά για τη δολοφονική καταδρομική επίθεση στη «Φαβέλα»

Στα μαλακά οι νεοναζιστές του Πειραιά για τη δολοφονική καταδρομική επίθεση στη «Φαβέλα»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 | 7:59 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

 Στη φυλακή ο Δεβελέκος, στη Σουηδία ο Θεοδώρου

Οπως φοβόμασταν, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας και μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος των νεοναζιστών Δεβελέκου και Θεοδώρου, για τη δολοφονική καταδρομική επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, από απόπειρα ανθρωποκτονίας (κακούργημα) σε επικίνδυνη σωματική βλάβη (πλημμέλημα). Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση που κλείνει τα μάτια στα πραγματικά περιστατικά και «χαϊδεύει» τους νεοναζιστές εγκληματίες.

Ο Σωτήρης Δεβελέκος, από τα πρωτοπαλίκαρα της νεοναζιστικής δολοφονικής συμμορίας (μέλος της ΚΕ της Χρυσής Αυγής, τέως πυρηνάρχης Πειραιά, σωματοφύλακας του Μιχαλολιάκου και έμπιστος του Λαγού), και ο Βασίλης-Παναγιώτης (Ακης) Θεοδώρου, γνωστό στέλεχος της συμμορίας στον Πειραιά, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη του τάγματος εφόδου που εισέβαλε στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά, τον Φλεβάρη του 2018. Ουρλιάζοντας «αίμα-τιμή-χρυσή αυγή» και απειλώντας «θα σας κάψουμε», «θα σας γαμήσουμε μουνιά», χτυπούσαν αδιακρίτως με λοστούς τους συγκεντρωμένους, αφήνοντας πίσω τους έξι τραυματίες (μεταξύ αυτών και η Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα).

Το ότι δεν σκότωσαν κάποιον ήταν καθαρά θέμα τύχης, ανεξάρτητο από τη θέλησή τους. Οταν τα μέλη μιας συμμορίας, που έχει κριθεί ως εγκληματική οργάνωση, που συγκροτήθηκε για να τελέσει κακουργήματα και πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων και ανθρωποκτονίες, και έχει ήδη καταδικαστεί για μια ανθρωποκτονία (Παύλος Φύσσας) και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας (αιγύπτιοι αλιεργάτες), εισβάλλουν -φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωριστούν- σ’ ένα κλειστό χώρο, οπλισμένα με λοστούς κι αρχίζουν να χτυπούν αδιάκριτα τους παρευρισκόμενους, η πρόθεσή τους είναι καθαρά ανθρωποκτόνος και δεν πραγματώθηκε για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους. Για να μιλήσουμε αυστηρά νομικά, ο δόλος τους ήταν ανθρωποκτόνος και η καταδίκη τους για απόπειρες ανθρωποκτονίας ήταν μονόδρομος.

Αυτά τα πραγματικά περιστατικά, όμως, πετάχτηκαν στα σκουπίδια από τον εισαγγελέα και τη σύνθεση του ΜΟΕ (δικαστές και ενόρκους). Οπως ακριβώς πετάχτηκαν στα σκουπίδια και από το ΜΟΕ Αθήνας, που προχθές αθώωσε τους μπάτσους που συμμετείχαν στο λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Θυμίζουμε ακόμη πως οι δύο χρυσαυγίτες κλήθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας) και δεν εμφανίστηκαν. Ο ανακριτής εξέδωσε εντάλματα σύλληψης και ο μεν Δεβελέκος συνελήφθη τρεις μήνες αργότερα, ενώ ο Θεοδώρου πρόλαβε να το σκάσει για τη Σουηδία, με το δικαστικό μηχανισμό να του προσφέρει στη συνέχεια ασυλία, όπως έχουμε αποκαλύψει.

Η δίκη στο ΜΟΕ Πειραιά κράτησε μέχρι αργά και ολοκληρώθηκε σήμερα στις 4 τα χαράματα! Τελικά, για το σύνολο των πλημμελημάτων που κατηγορούνταν (αφού μετατράπηκε σε πλημμέλημα και η βασική κατηγορία), καταδικάστηκαν ο μεν Δεβελέκος σε φυλάκιση 3 χρόνων και 6 μηνών, ο δε Θεοδώρου σε φυλάκιση 5 χρόνων και 9 μηνών, χωρίς αναστολή. Ο Δεβελέκος οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή, ενώ ο Θεοδώρου βρίσκεται στη Σουηδία. Ομως, είναι γνωστής διαμονής και στη δίκη εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Απαιτούμε να κινηθεί άμεσα ο δικαστικός μηχανισμός για τη σύλληψή του με την έκδοση ερυθράς αγγελίας στην Ιντερπόλ. Να μη γίνουν τα ίδια που έγιναν την περίοδο πριν από τη δίκη, όταν τον άφησαν να φύγει και μετά αρνήθηκαν να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης και ερθυθρά αγγελία στην Ιντερπόλ, μολονότι αυτός ήταν γνωστής διαμονής.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Μαΐου 2022 στις 10:31 π.μ.

Ο Θεοδωρου δεν εχει πάει στην Αργεντινη ούτε στην Ουγκάντα.Στην Σουηδία είναι πώς διαολο δεν βρίσκεται πουθενά;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger