Home » , , » Αναβιώνει το σπουδαστικό της Ασφάλειας. Η ΕΚΟΦ πότε;

Αναβιώνει το σπουδαστικό της Ασφάλειας. Η ΕΚΟΦ πότε;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 | 7:01 μ.μ.


Σαν προσφορά στην ιστορική μνήμη θα σας προτείναμε να ρίξετε μια ματιά στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: "Προς ανιστόρητους, σε σχέση με την δήλωση του υφυπουργού Συρίγου για την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων". Θεωρούμε ότι είναι πολύ χρήσιμη για να συνειδητοποιήσουμε ότι σήμερα  δεν ζούμε έναν εφιάλτη, αλλά έχουμε την παλινόρθωση του σκληρού κράτους της μετεμφυλιακής δεξιάς, φτιαγμένο ακριβώς από τα "υλικά" που χρησιμοποίησε η "εθνικόφρων" παράταξη, απ' τα πρώρα ακόμα μετεμφυλιακά χρόνια.

Με την ταχύτητα δηλαδή της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας" που πάμε, ας μην μας παραξενέψει -αν δεν παλέψουμε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση- σε λίγο καιρό να μας καλούν οι μπάτσοι στα αστυνομικά τμήματα για να υπογράφουμε δήλωση μετανοίας ότι "αποκηρύσσουμε τον κομμουνισμό και τα παραφυάδας αυτού".  

Αφορμή για την παραπάνω εισαγωγή είναι η σημερινή είδηση που αναφέρετε σε κάποια ΜΜΕ.

 "Πανεπιστημιακοί στο ΑΠΘ «έπιασαν στα πράσα» ασφαλίτες να παρακολουθούν συνδικαλιστικές τους συναντήσεις, ενώ καταγγέλλουν και απόπειρα παρείσφρησης αστυνομικών σε φοιτητική καλλιτεχνική ομάδα ● «Η έντονη, συνεχής και αδιάλειπτη δράση ασφαλιτών στο πανεπιστημιακό campus, αν δεν είναι “φάρσα” (!) υποδηλώνει την αναβίωση(;) του αλήστου μνήμης “σπουδαστικού” της Ασφάλειας», τονίζει ο ΕΣΔΕΠ", αναφέρει το ρεπορτάζ που υπογράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Φωτόπουλος, στην ιστοσελίδα της "ΕφΣυν".

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα βασίστηκε στην δημόσια καταγγελία την οποία έκανε μια επιστημονική συλλογικότητα, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, και στην οποία αναφέρεται: 

«Οι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές του τελευταίου διαστήματος βρίσκονται σε συνεχή κλιμάκωση. Μετά τον απρόκλητο ξυλοδαρμό των φοιτητριών/τών μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, τη ρίψη χημικών και κρότου/λάμψης εντός του κτιρίου της ΣΘΕ σε ώρα μαθημάτων και τη δράση “μεσήλικων” προβοκατόρων σε κοινή θέα, ο ΕΣΔΕΠ καταγγέλλει και την πρόσφατη συνεχή παρουσία ασφαλιτών και “πληροφοριοδοτών” σε συνδικαλιστικές συναντήσεις μελών του, καθώς και σε κινητοποιήσεις που ο ΕΣΔΕΠ διοργανώνει με τους υπόλοιπους φορείς του πανεπιστημιακού κινήματος. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ασφαλίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία επιχείρησαν με φαιδρά προσχήματα να παρεισφρήσουν σε συνάντηση συνδικαλιστικής συλλογικότητας μελών ΔΕΠ, καθώς και σε φοιτητική καλλιτεχνική ομάδα, στον χώρο του πανεπιστημίου, ενώ οι ίδιοι ασφαλίτες εθεάθησαν και στην κινητοποίηση του ΕΣΔΕΠ την προηγούμενη Πέμπτη 19 Μαΐου. Σε κάθε μία περίπτωση, μόλις αναγνωρίστηκαν από μέλη ΔΕΠ ως εν ενεργεία αστυνομικοί και πρώην φοιτητές του ΑΠΘ ετράπησαν σε φυγή χωρίς να δώσουν εξηγήσεις στα προφανή ερωτήματα που τους έθεσαν οι παρευρισκόμενοι καθηγητές και εργαζόμενοι»!

Το μόνο που μένει δηλαδή είναι η δεξιά -μετά την εκλογική πανωλεθρία της ΔΑΠ- είναι να αναστήσει και την παρακρατική ουσιαστικά οργάνωση που είχε φτιάξει ο ιδρυτής της Ν.Δ., ΕΚΟΦ (Εθνική Κοινωνική Οργάνωσις Φοιτητών) για να δράσει δίπλα στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και στο αναγεννηθέν "Σπουδαστικό της Ασφάλειας". 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger