Home » , » Μια προσχηματική διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ, ενώ έχουμε πρόεδρο της ΕΡΤ, ένα άτομο, προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη, που έχει τιμωρηθεί για «παραπλάνηση κοινού»

Μια προσχηματική διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ, ενώ έχουμε πρόεδρο της ΕΡΤ, ένα άτομο, προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη, που έχει τιμωρηθεί για «παραπλάνηση κοινού»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Μαΐου 2022 | 10:51 μ.μ.

Πριν κάποιους μήνες είχαμε μια ανάρτηση την οποία τιτλοφορούσαμε: "Μετά την πειθαρχική δίωξη από την ΕΣΗΕΑ, στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, μένει έκθετος ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης". Αναφερόμαστε στις εξελίξεις που είχαν προκύψει μετά την αποκάλυψη ότι στο δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης παρουσιαζόταν ένας δημοσιογράφος ο οποίος αν και ήταν σπίτι του στην Κυψέλη, εμφανιζόταν από τους παρουσιαστές των δελτίων της ΕΡΤ να μεταδίδει "ζωντανό" ρεπορτάζ από την Μόσχα, σχετικά με τα όσα διαδραματιζόταν στο πολεμικό μέτωπο! 

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το όλο θέμα, αναγκάστηκε η ΕΣΗΕΑ να επιβάλλει μια προσχηματική διαγραφή από τα Μητρώα της για 3 μήνες στον πρόεδρο της ΕΡΤ. Επίσης το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προσχηματικές ποινές επέβαλε και σε άλλα στελέχη του ειδησεογραφικού τομέα της κρατικής τηλεόρασης, διαπιστώνοντας ότι υπήρξε «παραπλάνηση κοινού», καθώς παραβιάστηκε η παρ. β. αρ.1 για «τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών».

Το θέμα όμως δεν μπορεί να περιοριστεί σ' αυτό. Σήμερα και με απόφαση ενός θεσμικού οργάνου -ελεγχόμενου μάλιστα από την Ν.Δ- έχουμε πρόεδρο, στην κατ' όνομα δημόσια και κατ' ουσία κυβερνητικό όργανο, κρατική τηλεόραση ένα άτομο που του έχουν αποδοθεί υποτιμητικές κατηγορίες. Είναι δυνατόν μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο εκλεκτός συνεργάτης του Μητσοτάκη -υπήρξε για χρόνια διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ.- να εξακολουθεί να παραμένει στην θέση του;  (Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει προσωπικά την εποπτεία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, δηλαδή της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων). 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger