Home » , » Καταδικάζουμε την κυβερνητική παρέμβαση στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ

Καταδικάζουμε την κυβερνητική παρέμβαση στην απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 | 7:11 μ.μ.

Από την ΠΕΝΕΝ λάβαμε και παραθέτουμε:

Καταγγέλλουμε ως πράξη τρομοκρατίας, εκφοβισμού και καταστολής την προσφυγή που έκανε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών (μέσω της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ) ζητώντας όχι μόνο να κηρυχθεί ως παράνομη η απεργία τους (στάση εργασίας στα πλαίσια του ΕΚΑ) για την κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο ΣτΕ στις 10/5/2022 αλλά και την φυλάκιση των μελών των Διοικήσεων των Σωματείων τους!

Ο αντιδραστικός – εκτρωματικός νόμος Χατζηδάκη (4808/21) τίθεται για πολλοστή φορά ως εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για να χτυπηθούν οι δίκαιοι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Από αυτή την πλευρά αποκτά ξεχωριστή σημασία η συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων για την κατάργηση αυτού του αντεργατικού νόμου όπως επίσης και το υπόλοιπο αντεργατικό θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους δεν πρέπει να κάνουν κανένα βήμα πίσω στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και τον εντεινόμενο αυταρχισμό της.

Να προχωρήσουν αποφασιστικά – αγωνιστικά τον αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ και την λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και του πληθωρισμού που λεηλατούν το εργατικό τους εισόδημα!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger