Home » , » Η μάχη που κέρδισε τον μεγαλύτερο Πόλεμο όλων των εποχών πριν καν αρχίσει!

Η μάχη που κέρδισε τον μεγαλύτερο Πόλεμο όλων των εποχών πριν καν αρχίσει!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 | 7:35 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

11 Μάη 1935. Ιάπωνες και Σοβιετικοί θα αναμετρηθούν για μια ακόμα φορά σε μια από τις πολλές συνοριακές μάχες. Αυτή τη φορά οι Σοβιετικοί θα πετύχουν μια αποφασιστική νίκη και θα αλλάξουν την πορεία της Ιστορίας.

Γιατί η Αυτοκρατορία της Ιαπωνίας δεν επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου; Η σύντομη απάντηση είναι Χαλκίν Γκολ, εκεί που ο Ζούκοφ με μικρότερες δυνάμεις περικυκλώνει και εξοντώνει την 6η Ιαπωνική Στρατιά, επαναλαμβάνοντας το Μαραθώνα και τις Κάννες.

Πέμπτη, 11 Μάη 1939. Μερικοί Μογγόλοι ιππείς περνούν το ποτάμι ώστε να ταΐσουν τα άλογά τους. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Μογγολίας ξέρει πως τα σύνορα με το προτεκτοράτο της Ιαπωνίας Μαντσουκούο είναι 16 χιλιόμετρα μακριά. Οι ιμπεριαλιστές όμως θεωρούν πως το ποτάμι είναι το όριο, οπότε επιτίθενται στους ιππείς. Τις επόμενες μέρες Μογγόλοι και Σοβιετικοί σύμμαχοι τους διεξάγουν συνεχώς μάχες με στρατεύματα που ενισχύονται καθημερινά.

Τελικά οι Γιαπωνέζοι θα εμπλέξουν 75.000 άντρες 250 αεροσκάφη, 135 τανκς, ενώ Μογγόλοι και Σοβιετικοί 57.000 άντρες 800+ αεροπλάνα και 500 άρματα. Οι Ιάπωνες γενικά κάνουν επιθέσεις που τσακίζονται πάνω στην άμυνα των Σοβιετικών, ενώ δυο ελιγμοί στα βόρεια των Σοβιετικών θέσεων με σκοπό την υπερφαλάγγιση τους αποκρούονται με μεγάλες απώλειες για τους επιτιθέμενους.

Ο Ζούκοφ μόλις αναλαμβάνει (5 Ιουνίου) καταστρώνει ένα έξοχο σχέδιο. Στέλνει μυστικά στρατό στα Νότια, εκεί που δεν το περιμένει ο εχθρός και ταυτόχρονα ενισχύει τη Βόρεια πτέρυγα, ενώ το Κέντρο θα υπομείνει τις ανώτερα αριθμητικά Ιαπωνικές δυνάμεις. Είναι περίπου το σχέδιο που έκανε αργότερα και στο Στάλινγκραντ

Μια «λαβίδα» που κυκλώνει εντελώς και διαλύει τον εχθρό. Το σχέδιο πετυχαίνει μετά από σκληρές μάχες και οι Ιάπωνες συντρίβονται χάνοντας το 75% της δύναμής τους! Αλλά και οι δυνάμεις του Ζούκοφ έχουν πολλές απώλειες. Όμως ο ελιγμός κι ο κεραυνοβόλος πόλεμος με συνεργασία αεροπορίας, πυροβολικού, αρμάτων και πεζικού εκπλήσσουν τους μιλιταριστές στη Ιαπωνία, που κατανοούν πως υποτίμησαν πολύ τον Κόκκινο Στρατό. Καμία σχέση με αυτόν του Τσάρου.

Πιο μεγάλη σημασία έχει όμως το Σύμφωνο Ουδετερότητας μεταξύ ΕΣΣΔ και Ιαπωνίας όπου υπογράφεται στις 13/4/1941, πάνω στην ώρα! Η Γερμανία, που δεν ενημέρωνε ποτέ τους άσπονδους συμμάχους της Ασίας, πρόκειται να εισβάλει στην ΕΣΣΔ στις 22/6/1941.

Χάρη σε αυτό το Σύμφωνο που υπογράφηκε κατόπιν ανάλυσης της μάχης, οι Ιάπωνες στρέφουν την προσοχή τους αλλού. Άλλωστε ήταν πολύ επικίνδυνο να αρχίσουν πόλεμο με την ΕΣΣΔ, όταν είχε 100 μεραρχίες στα σύνορα της Ματζουρίας, τουλάχιστο όσο η Αυτοκρατορία πολεμούσε στην Κίνα.

Χάρη επίσης στην κατασκοπία, ο Στάλιν δίνει τη μοιραία για τον Χίτλερ και τον Άξονα διαταγή, να ενισχυθεί με τις μεραρχίες της Σιβηρίας η άμυνα της Μόσχας. Οι άντρες που κατατρόπωσαν τον Ιαπωνικό στρατό, θα τσακίσουν και τους ναζί μπροστά από τη Σοβιετική πρωτεύουσα, ενώ ο πατέρας της νίκης του Χαλκίν Γκολ θα πετύχει μια ακόμα πιο ένδοξη: Αυτή του Στάλινγκραντ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger