Home » , » Φωτορεπορτάζ για την πολιτική διαδρομή του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο ο Μητσοτάκης διόρισε στην "επιτροπή σοφών"

Φωτορεπορτάζ για την πολιτική διαδρομή του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο ο Μητσοτάκης διόρισε στην "επιτροπή σοφών"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 | 12:13 π.μ.

Υπήρχε ένας "αποτυχημένος" πολιτικός, -άριστα επιτυχημένος στην οικονομική του ανάδειξη και στην υπεράσπιση ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας- ο οποίος βρισκόταν στα αζήτητα και η πολιτική του διαδρομή περιλαμβάνει:

 ➤ Όταν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2005, είχε φτάσει πολύ κοντά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, εντοπίζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς της Drumilam offshore εταιρίας η οποία ήταν μπλεγμένη και στους ρωσικούς πυραύλους ΤΟr-Μ1, ο Βενιζέλος κατακεραύνωνε τους πάντες, υποστηρίζοντας τον πρώην υπουργό.

 ➤ Ηταν εκείνος που ως υπουργός έκανε πολιτική ρύθμιση για την εταιρεία HDW. Η HDW, αφού προπληρώθηκε τα υποβρύχια και μοίρασε μίζες, δεν παρέδωσε τα υποβρύχια, δεν υλοποίησε αντισταθμιστικά προγράμματα και έπρεπε να πληρώσει ρήτρες στο Ελληνικό Δημόσιο. Επίσης έκανε φοροπαραβάσεις και χειρίστηκε εικονικά τιμολόγια. Η εταιρεία ώφειλε να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο Βενιζέλος, αντί να τα αξιώσει, «καθάρισε» τους Γερμανούς από κάθε ευθύνη.

 ➤ Στη συνέχεια, ο ίδιος, με το επιχείρημα πως τα Ναυπηγεία θα κλείσουν αν δεν πουληθούν σε Άραβες "επενδυτές" (πάλι οι εργαζόμενοι ως επιχείρημα), έβαλε την ελληνική Βουλή να ψηφίσει τον νόμο 3885/2010, με τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται ρητά από το δικαίωμά του να εγείρει αξιώσεις που απορρέουν από τις ζημιογόνες συμβάσεις για τα υποβρύχια. Επίσης, τα Ναυπηγεία «καθαρίζονται» φορολογικά για να παραδοθούν στον νέο επενδυτή


Είναι το ίδιο πρόσωπο που έχει αφήσει ιστορία για τις διαχρονικά σωστές εκτιμήσεις του


Ο κ Βενιζέλος αποτέλεσε η αιτία για μια σειρά εύστοχους τίτλους δημοσιευμάτων:



Είναι η ίδια προσωπικότητα που η πολιτική του πορεία έχει αφήσει ιστορία.  Και μόνο το ότι υπό την ηγεσία το ΠΑΣΟΚ στο 4,7%, αρκεί να αντιληφθούμε την ποιότητα του ανδρός.

Κάτι "ξεχάσματα" όπως αυτό με την κατοχή της λίστας Λαγκάρντ που είχε στα συρτάρια του, για δυο χρόνια ας τα παραβλέψουμε:

Αν μιλήσουν καλύτερα τα παρακάτω σκίτσα για την πολιτική που εφάρμοσε σαν υπουργός Οικονομικών



Εδώ όμως πρέπει να θυμηθούμε και άλλες πτυχές της πολιτικής διαδρομής του Ευ. Βενιζέλου που συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε τώρα ο Μητσοτάκης να τον διορίσει στην "επιτροπή σοφών".




Και προφανώς, δεν γίνεται να παραβλέψουμε να αναφέρουμε τις άριστες επιδόσεις τους ως ... προς τον πλουτισμό  του ίδιου του κ. Βενιζέλου:

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Ιουνίου 2022 στις 9:18 π.μ.

Πάει, εξευτελίστηκε ολότελα από τους δεξιούς και από τα ευρωλιγούρια ακόμα και η έννοια της σοφίας! Και ξεφτιλίστηκε πολύ χοντρά, στην κυριολεξία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger