Home » , , » Επισημάνσεις με αφορμή μια δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ

Επισημάνσεις με αφορμή μια δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 8:00 π.μ.


Εχοντας άποψη για τα κριτήρια με τα οποία ιεραρχούν οι αρχισυντάκτες των ΜΜΕ τις ειδήσεις, δεν σου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι σήμερα μια μόνο ημερήσια εφημερίδα -ο "Ελεύθερος Τύπος"- έχει "χτύπημα" στην πρώτη σελίδα για τον παγκόσμιο σάλο που έχει ξεσηκωθεί μετά την απόφαση  του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει το δικαίωμα στις γυναίκες στην άμβλωση. 
(Τι να μετράει, μπροστά στα "δικά" μας δημοσιογραφικά τσακάλια η δημοσιογραφική ομάδα που διευθύνει την Liberation η οποία το έχει κεντρικό θέμα σήμερα).

Και εδώ αξίζει να κάνουμε δυο επισημάνσεις.

Η πρώτη είναι συμπληρωματική σε προηγούμενη ανάρτησή μας η οποία έκανε λόγο για την υποκρισία της υπουργού Παιδείας σ' αυτό το θέμα. Σ' αυτή υπήρχε μια σοβαρή παράληψη. Δεν αναφέρετε το γεγονός ότι έπρεπε να δημιουργηθεί σάλος για να αναγκαστεί το υπουργείο της Ν. Κεραμέως να εκδώσει εγκύκλιο για να αποσυρθούν τα τρία βίντεο που είχαν σταλεί από κάποια ονομαζόμενη Ελληνική Εταιρεία προγεννητικής αγωγής, με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, για προβολή στα γυμνάσια όλης της χώρας,

Και να προσθέσουμε και κάτι άλλο σχετικά με το Συνέδριο γονιμότητας που αναφέραμε και επρόκειτο να γίνει "υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότης προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου".

Το δεύτερο αξιοσημείωτο, για να μην πούμε εντυπωσιακό γεγονός είναι η τοποθέτηση του Μπάιντεν για την πρόσφατη δικαστική απόφαση στις ΗΠ. 

Κι εδώ να κάνουμε μια παρένθεση για να μην τυχόν δημιουργηθούν παρανοήσεις. Ολα τα καπιταλιστικά κράτη είναι αστικές δικτατορίες. Κάθε ένα όμως έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Κάποιο είναι ιμπεριαλιστική δύναμη, άλλο αποικία, διαφέρουν στο μέγεθος των κοινωνικών ανισοτήτων, στο βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, στην παρουσία ή μη στοιχειώδης κοινωνικών δομών κλπ. 

Ο  Αμερικανός πρόεδρος έκανε έκτακτο διάγγελμα για την συγκεκριμένη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Τα όσα είπε, στους εδώ πολιτικούς ηγέτες θα μοιάζουν σαν την ιστορία που είπε ο Μητσοτάκης με τον εξωγήινο του Υμηττού.  

Μπορείτε να φανταστείτε ποτέ πρωθυπουργό αυτής της χώρας, ή έστω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σχολιάζει δικαστική απόφαση λέγοντας: "Το δικαστήριο έκανε αυτό που δεν έχει ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν ,,, μας γυρνάει πίσω 150 χρόνια ...", όπως έκανε ο Μπάιντεν;

Και μην μας πείτε ότι οι "δικοί" μας δικαστάδες ... δεν έχουν δώσει δικαιώματα. Νομιμοποίησαν μνημόνια, έβαλαν στην βούλα τους σε σφαγιασμό μισθών και συντάξεων, σφράγισαν αποφάσεις για επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα .... 

Βλέπετε όμως, για το πολιτικό μας σύστημα ο σεβασμός στην αστική νομιμότητα είναι η "ιερή αγελάδα", το ευαγγέλιο τους, και όποιος ξεφεύγει, ειδικά όταν επιλέξει μορφές πάλης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι .. ιερόσυλος ....και δεν ενδιαφέρεται κανένας απ' αυτούς.

Σήμερα στα μπουντρούμια του αστικού κράτους έχουμε δυο άδικα φυλακισμένους, με δικαστικές αποφάσεις. Τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που αντιμετωπίζει την εκδικητικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών και τον ολότελα αθώο Πάνο Καλαϊτζή που το μόνο "ενοχοποιητικό" στοιχείο που του αποδίδουν είναι οι κοινωνικές του σχέσεις. Βλέπετε να υπάρχει η παραμικρή ουσιαστική αντίδραση από τα κοινοβουλευτικά κόμματα;   

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger