Home » , , » Υπαγορευμένο από τον Μαρινάκη κείμενο του Γ. Παπαχρήστου;

Υπαγορευμένο από τον Μαρινάκη κείμενο του Γ. Παπαχρήστου;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 | 10:35 μ.μ.

Θα άξιζε να θυμηθείτε μια ανάρτηση που υπέγραφε ο σ. Γιώργης με τίτλο "Το θράσος του σφουγγοκωλάριου Γιώργου Παπαχρήστου", για να θυμηθείτε το ποιόν του δημοσιολόγου, που υπογράφει το παρακάτω κείμενο στην σημερινή φυλλάδα του Μαρινάκη. 

Θα θέλαμε να παραθέταμε κάποιες εκτιμήσεις γι' αυτή την απίστευτη επίθεση που εξαπολύει στην κυβέρνηση από την στήλη του στα σημερινά "ΝΕΑ", ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος,, αλλά το θεωρούμε παρακινδυνευμένο. Μπορούμε όμως να προσθέσουμε, ότι ένα τέτοιο "άρθρο γραμμής", μας θυμίζει υπαγορευμένη- ενσωματωμένη δημοσιογραφία. Κανένας εργαζόμενος σε αστικό φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ δεν θα διανοείτο να χαρακτηρίσει τους κυβερνητικούς αξιωματούχους "καραγκιόζηδές" αν δεν διατελούσε σε διατεταγμένη υπηρεσία.   

Η κατακλείδα με την ρητορική του ερώτηση που απευθύνει προς την ηγεσία του Μαξίμου ο Γ. Παπαχρήστου, τα λέει όλα: "Μα τι διάολο, χάθηκε πια ο κοινός νους;". 

(Να έχει κάποια σχέση, λέτε, το κείμενο του δημοσιολόγου με την διαπίστωση άρθρου της ΚΟΝΤΡΑ: "Τα «γαλλικά» των εφοπλ(η)στών έπιασαν τόπο"; Πάντως σίγουρα ένα παρόμοιο κείμενο θα μπορούσε να φέρει την υπογραφή και του εφοπλιστή Μαρινάκη).

Παραθέτουμε το κείμενο του Γ. Παπαχρήστου. (Οι εμφάσεις είναι δική μας παρέμβαση):

Ακυρη η κατάσχεση.

Τι χώρα (είμαστε)! Γίνεται όλη αυτή η ιστορία με την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου, το οποίο μετέφερε ρωσικό τάνκερ, στα ανοιχτά της Καρύστου. Η κατάσχεση δικαιολογείται στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Αποφασίζεται δε το πετρέλαιο να σταλεί στις ΗΠΑ – άγνωστο για ποιον λόγο.

 Περνάνε λίγες ημέρες, και οι Ιρανοί, που δεν είναι καθόλου καλά παιδιά, κάνουν σε αντίποινα ρεσάλτο σε δύο ελληνικά τάνκερ που πλέουν στον Κόλπο, κατάσχουν το πετρέλαιο που μετέφεραν, και κρατούν σε ομηρεία τα πληρώματα των δύο καραβιών. Στην υπόθεση παρεμβαίνει μέχρι και ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Ωραία; 

Διαμαρτυρόμαστε εμείς για την πειρατεία, ψελλίζει, κατά τα γνωστά, και κάτι αυτό το φάντασμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά τα πλοία σε ομηρεία, και οι ναυτικοί κρατούμενοι, αν και δεν φταίνε σε τίποτε. 

Και ξαφνικά χθες μαθαίνουμε από το Ρόιτερ παρακαλώ, ότι το Εφετείο Χαλκίδας ακύρωσε την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου, το οποίο μετέφερε το ρωσικό τάνκερ, και θα πήγαινε πακέτο στις ΗΠΑ. Το οποίο σημαίνει ότι το πετρέλαιο πρέπει να μεταφορτωθεί στο ρωσικό τάνκερ, το ρωσικό τάνκερ να πάρει δρόμο από τα μέρη μας, και εμείς να περιμένουμε με το στόμα ανοιχτό, αν οι Ιρανοί θα εκτιμήσουν την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. 

Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Δεν είναι δείγματα σοβαρού κράτους. Δηλαδή όταν αποφασίζουν να κατασχέσουν το ιρανικό πετρέλαιο, τι περίμεναν ότι θα έκανε ένα καθεστώς, όπως αυτό του Ιράν; Θα έβγαζε καμιά ευχαριστήρια ανακοίνωση ή θα αποθέωνε την… αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιεί τις αποφάσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας; Μα τι διάολο, χάθηκε πια ο κοινός νους;.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger