Home » , » Μαθήματα από Μητσοτάκη "ολιστικού μασούλημα δημόσιου χρήματος"

Μαθήματα από Μητσοτάκη "ολιστικού μασούλημα δημόσιου χρήματος"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 | 9:38 μ.μ.


Θεωρούμε ότι έχει γίνει σε όλους/ες πια αντιληπτό ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να επιχειρεί οικονομικό στραγγαλισμό του Documento. Οπως μάλιστα κατάγγειλε δημόσια ο εκδότης της εφημερίδα Κώστας Βαξεβάνης υπεύθυνος γ' αυτή την μεθόδευση, είναι προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος "τηλεφωνεί σε επιχειρηματίες από τους οποίους ζητά εκβιαστικά να κόψουν τη διαφημιστική σχέση με το Documento".

Επειδή εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα σχετικά για το εκδοτικό εγχείρημα που κάνει σήμερα την αποκάλυψη που θα αναφέρουμε στην συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορεί να μην αναγνωρίζουμε ότι σήμερα η δημοσιογραφική ομάδα του Documento είναι η μόνη που κάνει ερευνητικά και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ έχοντας δημιουργήσει μόνιμο πονοκέφαλο στην ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά στον πρωθυπουργό.  

Και προφανώς δεν θυμόμαστε από τα χρόνια της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα να έχει εμφανιστεί αστός δημοσιογράφος, όπως ο εκδότης του Documento και να ισχυρίζεται δημοσίως ακριβώς αυτά που λέμε κι εμείς. Οτι δηλαδή "το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα αλληλοεμπλέκεται και λειτουργεί με πρακτική μαφίας¨. 

Αν επίσης, κάτι θέλουμε να τονίζουμε, είναι ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας με αστικούς όρους, είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων. 

Να αναφέρουμε ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αν, ας πούμε, η "Αυγή" δημοσίευε σε σημερινό πρωτοσέλιδο τα στοιχεία που είχαμε χτες στην ανάρτησή μας "Αηδία και αλητεία από τους υπευθύνους των δημοσκοπικών εταιρειών", και το ίδιο έκαναν τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε καταφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια μεγάλη επικοινωνιακή επιτυχία. Και θα τόνωνε την αισιοδοξία των οπαδών του και θα αποδομούσε τις προσπάθειες χειραγώγησης της λεγόμενης κοινής γνώμης μέσω των δημοσκοπήσεων.

Η μαχητική αντιπολίτευση δεν είναι όμως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό και η τακτική του Documento αντιμετωπίζεται με καχυποψία και απαξίωση από μερίδα της ηγετικής ομάδας της Κουνδούρου.

Φυσικά ο πυρήνας του προβλήματος στο πολιτικό σύστημα δεν βρίσκεται στα "μαθήματα" "ολιστικού μασούλημα δημόσιου χρήματος" -όπως σχολιάζει χρήστης του twitter- κάνοντας αναφορά στην σημερινή αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός το 2020 και το 2021, πήρε περίπου 8.500 ευρώ αγροτική επιδότηση, σαν ... ξωμάχος γης, (Εδώ που τα λέμε, έχει μια λογική σαν παραγωγός και έμπορας σανού για το γαλάζιο ποίμνιο που είναι).  Ούτε έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία ότι το 2019, ο Μητσοτάκης απαίτησε και πήρε από τον ΕΛΓΑ αποζημίωση για ελαιόδεντρα του τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από πλημμύρες.

Η προβολή και ανάδειξη αυτών των γεγονότων όμως, με δεδομένο το πώς έχουν διαμορφωθεί τα κριτήρια του μεγαλύτερου μέρους του εκλογικού σώματος, για ένα αστικό κόμμα το οποίο διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία, έχει τεράστια σημασία. Αλλά επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για τα μπάζα. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger