Home » , » Κυβερνητική προπαγάνδα και πραγματικότητα

Κυβερνητική προπαγάνδα και πραγματικότητα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 | 9:31 μ.μ.

Ολα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων έχουν εκτενή ρεπορτάζ για την 70λεπτη συνομιλία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και για τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν με τις οποίες ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τη συμφωνία που κατέληξε με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, αίροντας το μπλόκο στην ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. 

Σε δημοσίευμά του το Bloomberg, αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν αργότερα σήμερα για την πώληση δεκάδων νέων πολεμικών αεροσκαφών F-16 για τον εκσυγχρονισμό του τουρκικού στόλου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Από κει και πέρα η καθεστωτική προπαγάνδα θα μας παρουσιάσει το γεγονός με τα γαλάζια γυαλιά της. 

Αντιγράφουμε από το f/b του Παναγιώτη Σωτήρη:

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου σπεύδει να μιλήσει για «αναδίπλωση» της Τουρκίας, παρότι γνωρίζει ότι πρόκειται για ουρανομήκη παπαριά.

Η Τουρκία πήρε αυτά που ήθελε. Ο Ερντογάν φεύγει νικητής. Ο Μητσοτάκης επένδυσε στο ότι για κάποιον λόγο η Τουρκία θα έκανε μπάχαλα, θα απομονωνόταν, θα έχανε τα F-16 κλπ.

Ο Ερντογάν έπαιξε ένα χαρτί που είχε, το βέτο, το έπαιξε έξυπνα (πολύ θόρυβος προς τα έξω - «μετριοπάθεια» στην πραγματική διαπραγμάτευση) και πήρε την παρτίδα.

Το Μητσοτακέικο θα μας τα κάνει κουδούνια τώρα με τον άθλιο Μενέντεζ αλλά δεν νομίζω ότι θα τους βγει. 

Η Τουρκία παραμένει αναντικατάστατη για τη Δύση και αυτό θα το δούμε ως αντίκτυπο και στο Αιγαίο. Και εκεί θα φανεί ότι η στρατηγική «θα καθαρίσουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ» ήταν εξαρχής πύργος χτισμένος στην άμμο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger