Home » , » Μια δικαστική απόφαση με ιδιαίτερη σημασία

Μια δικαστική απόφαση με ιδιαίτερη σημασία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 11:58 μ.μ.

Εχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει ο Κώστας Βαξεβάνης, για το ότι κατέρρευσε δικαστικά ένα ανυπόστατο και κακοκατασκευασμένο κατηγορητήριο, το οποίο επιχειρούσε να ποινικοποιήσει την ερευνητική δημοσιογραφία. Μαζί με τον εκδότη του Documento είχαν βρεθεί κατηγορούμενοι και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου, Γιάννης Φιλιππάκης, Αλέξανδρος Τάρκας, που με τα δημοσιεύματά τους είχαν αναφερθεί αναλυτικά στο σκάνδαλο Novartis.

Εδώ υπάρχει το σχετικό ρεπορτάζ αλλά το πιο σημαντικό, κατά την άποψη μας δεν είναι αυτό. Νομίζουμε, ότι πέρα απ' το ότι δύσκολα θα στεκόταν στην βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας ένα τόσο άθλια στημένο κατηγορητήριο, -βλέπουμε να βρίσκονται στις φυλακές άτομα, όπως ο Πάνος Καλαϊτζής, με πολύ πιο κακοστημένα κατηγορητήρια-, ότι μέρος της δικαστικής εξουσιαστικής κάστας κάνει πολιτικές προβλέψεις που δεν πρέπει να ενθουσιάζουν το Μέγαρο Μαξίμου. 

Κι αυτό το εκτιμούμε γιατί δεν μπορεί να λησμονήσουμε -όπως παρακολουθούμε και στο παρακάτω βίντεο- ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από το βήμα της βουλής θέλησε να εκβιάσει την συγκεκριμένη  δικαστική απόφαση.

Υ.Γ: Υπάρχει άλλη μια δικαστική απόφαση με ιδιαίτερη σημασία στην οποία θα αναφερθούμε στην επόμενη ανάρτησή μας.

(Και κάτι άλλο που έχει την σημασία του. Ενώ εδώ και πολύ καιρό η εφημερίδα Documento δεν είχε ούτε μια ολοσέλιδη διαφήμιση -κι αυτό γινόταν με παρέμβαση στους καπιταλιστές του ίδιου του Μητσοτάκη, όπως έχει καταγγείλει δημόσια ο Κ. Βαξεβάνης-, βλέπουμε τις τελευταίες 2-3 βδομάδες να υπάρχουν ολοσέλιδες διαφημίσεις καπιταλιστικών ομίλων. Τυχαίο;). 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger