Home » , » Απίστευτη έκρηξη του δικηγόρου Ν. Κωνσταντόπουλου: "Ούτε στην δικτατορία δεν υπήρξε τέτοιος εξευτελισμός της δικαιοσύνης"! (Ηχητικό)

Απίστευτη έκρηξη του δικηγόρου Ν. Κωνσταντόπουλου: "Ούτε στην δικτατορία δεν υπήρξε τέτοιος εξευτελισμός της δικαιοσύνης"! (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 | 10:52 μ.μ.

"Είμαι 59 χρόνια δικηγόρος. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή. Εχω δικαστεί από έκτακτο στρατοδικείο, σε κάθειρξη στην διάρκεια της δικτατορίας, και δεν αντιμετώπισα τέτοιους εξευτελισμούς.  Εκείνο που εμένα με πνίγει περισσότερο είναι ότι ποτέ δεν έχω ζήσει τόσο άθλιο κλίμα στο εσωτερικό της δικαιοσύνης". 

Οταν τα παραπάνω τα λέει δημόσια ένας αστός δικηγόρος, εμείς τι να πούμε; Πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε το παρακάτω ηχητικό. Είναι από την τοποθέτηση που έκανε ο συνήγορος της  οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου.

Είναι κυριολεκτικά δύσκολο να αντιληφθεί κανένας το σκηνικό που υπήρξε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου εκδικάζεται πάλι ο δολοφόνος του Αλέξη, μπάτσος Επαμεινώνδας Κορκονέας. 

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος χωρίς να μασάει τα λόγια του μας αναφέρει το παρασκήνιο που υπάρχει ώστε "να εξασφαλισθεί πάσει θυσία ευνοϊκή μεταχείριση και σε αυτό το στάδιο για τον Κορκωνέα", όπως τονίζει και δεν περιορίζεται απλώς στο πρωτοφανές γεγονός ότι το  δικαστήριο αποφάσισε πως οι συνήγοροι της οικογένειας του Γρηγορόπουλου δεν έχουν δικαίωμα να μετάσχουν στη διαδικασία της δίκης.

Ενα μικρό απόσπασμα από τα λεγόμενα του δικηγόρου, μας κάνει να μην χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε περισσότερο εμείς για την λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης επί εποχής νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.

"Ολοι αυτοί οι πρωταγωνιστές της έκνομης διαδικασίας να υποβάλουν αίτηση για να κληθούν από τον Ερντογάν για να δώσουμε μαθήματα παραβίασης όλων των εγγυήσεων δίκαιης δίκη. Πώς παραβιάζονται  οι εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι ρήτρες του Συντάγματος περί δικαιώματος ακροάσεων, περί ισότητας των όπλων,  περί δίκαιης δίκης πως όλα αυτά τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια όσοι νομίζουν ότι μπορούν αυθαίρετα και αυτόβουλα να αναγορεύουν τον συγνωτισμό τους ως δικαστών σε νόμιμο δικαστήριο ... Είναι τέτοιο το σάπισμα πια, που θα πέσει με ηχηρό τρόπο αυτό το κούφιο σύστημα το οποίο στηρίζεται σε νομιμοφανή προσχήματα και παράνομα επιχειρήματα και σε αυθαίρετες πρακτικές επίορκων θεσμικών φορέων. Δεν είναι δικαστές αυτοί. Είναι φυσικά πρόσωπα που παρανομούν και το δικαίωμα του πολίτη είναι να αντιστέκεται". 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger