Home » , » Κάποιες σκέψεις για τον εμπρησμό στο μαγαζί του Χατζηνικολάου

Κάποιες σκέψεις για τον εμπρησμό στο μαγαζί του Χατζηνικολάου

Από giorgis , Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022 | 4:00 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ας γράψω τηλεγραφικά κάποιες προσωπικές μου σκέψεις σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm.

Αρχικά ας παραθέσουμε το πώς παρουσιάζει τα γεγονότα η ιστοσελίδα του Ν. Χατζηνικολάου. 

 "Ο μηχανισμός αποτελείτο από τρία γκαζάκια, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό ... Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς φορούν κουκούλες, να αφήνουν τα γκαζάκια στο κτίριο. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε η φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι. Δύο περιστατικά, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαία… Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τον Realfm".

1. Την συμπάθεια μου, στην ηχολήπτρια Κατερίνα Βουτσά, που βίωσε μια περιπέτεια την ώρα της πυρκαγιάς και ευτυχώς της στοίχισε μόνο ένα μεγάλο σοκ. Για τις υλικές ζημιές δεν το συζητάμε ... Το κτίριο και οι εγκαταστάσεις του σταθμού είναι ασφαλισμένες και εκτός αυτού βρήκε ευκαιρία ο Χατζηνικολάου να του χαριστεί κρατικό χρήμα.

2. Το μεγάλο ζητούμενο είναι ποιοι και γιατί έκαναν αυτή την εμπρηστική επίθεση. Μετά την θέαση κάποιων βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η αναφορά ότι αυτή η πυρκαγιά προήλθε "από τρία γκαζάκια, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό", μόνο γέλια προκαλεί. Η ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς και το μέγεθος της, μπορεί να σε οδηγήσουν στο να πιθανολογήσεις ότι ο εμπρησμός προήλθε από ανάλογο διαβαθμισμένο υλικό, που μόνο οι μυστικές υπηρεσίες και οι μαφιόζικες συμμορίες μπορεί να προμηθευτούν και μάλιστα τοποθετημένο από έμπειρα άτομα. 

3. Την γνωστή κασέτα με τις δηλώσεις πολιτικάντηδων που ακούμε σ' αυτές τις περιπτώσεις "για χτύπημα στην δημοκρατία", ας την προσπεράσουμε. Στην αστική μας δικτατορία, όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και οικονομικά συμφέροντα. Το παραμύθι που παπαγαλίζουν από το πρωί όλοι/ες οι δημοσιολογούντες σ' αυτόν τον ρ/σ για την "πλουραλιστική δημοσιογραφία" που υπάρχει στον Realfm, μόνο από εντελώς άσχετους μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είναι ένα θέμα που το έχουμε αναλύσει από πολύ παλιά.

4. Στο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Χατζηνικολάου έχουμε μια πολύ σοβαρή επισήμανση: "Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε η φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι. Δύο περιστατικά, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαία… Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τον Realfm". 

Ποιοι θα μπορούσαν να έχουν συμφέρον να μπει σήμερα λουκέτο στο μαγαζί του Χατζηνικολάου; Η απλή λογική λέει ότι μόνο κάποιος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σ' αυτό τον επαγγελματικό χώρο. Προφανώς δεν μπορεί να ξέρουμε αν ισχύει μια τέτοια υπόθεση εργασίας. Το γεγονός είναι πάντως ότι ποτέ δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ ιδιοκτητών ΜΜΕ

Πρόχειρα θυμόμαστε το σχετικό σκηνικό μεταξύ Χατζηνικολάου και συγκροτήματος Αλαφούζου.

5. Οταν αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε ποιοι και γιατί "προσπαθούν να κλείσουν τον Realfm", όπως γράφει η ιστοσελίδα του εκδότη-δημοσιογράφου, έχουμε κάποιο λόγο να πάρουμε θέση για τον εμπρησμό του κτιρίου που στεγάζονται οι επιχειρήσεις του Χατζηνικολάου; 

Και γιατί όλη αυτή η εξέλιξη να μην είναι αποτέλεσμα "πολέμου" που έχουν αναμεταξύ τους οι καπιταλιστές; Να το γράψουμε και κάπως ποιο τραβηγμένα και ... Λενινιστικά: «Φανταστείτε ότι ένας δουλοκτήτης που έχει 100 δούλους, πολεμάει μ' έναν δουλοκτήτη που έχει 200 δούλους, για ένα πιο "δίκαιο" ξαναμοίρασμα των δούλων». Εχουμε καμιά δουλειά εμείς να ανακατευτούμε σε ένα τέτοιο πόλεμο;

Υ.Γ: Η πολιτική αλητεία που διέπραξε ο πρωθυπουργός στην βουλή συνδέοντας τον εμπρησμό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιανόητη. Ο Μητσοτάκης μίλησε για "βόμβες που μπήκαν  στα γραφεία ενός σταθμού ο οποίος χτες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναδάκη". Απίστευτη απρέπεια ακόμα και για ένα Μητσοτάκη. 
(Σημ: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναδάκης, με ανάρτησή του στα social media χαρακτήρισε την υπουργό Παιδείας ως «Πισπιρίγκου της παιδείας», κάτι για το οποίο ζήτησε μετά συγνώμη).  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger