Home » , » Τζον Μπόλτον: Ενα κυνικό κάθαρμα.

Τζον Μπόλτον: Ενα κυνικό κάθαρμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 | 6:25 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175  

Ο Τζον Μπόλτον είναι ένας από τα μεγαλύτερα καθάρματα των ΗΠΑ. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε το «γεράκι» ενώ υπηρετούσε ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Τραμπ ήταν να διασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Αμέσως μετά, ο εστίασε στην επέμβαση στη Βενεζουέλα. Ο Μπόλτον επικεντρώθηκε στο να υποστηρίξει εισβολές ή αλλαγή καθεστώτος, εκτός της Βενεζουέλας, στο Ιράν, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κούβα, την Υεμένη, τη Βόρεια Κορέα κ.λπ.

Ο Τζον Μπόλτον είναι σίγουρα ένα κυνικό κάθαρμα. Έτσι ποτέ δεν προσπάθησε να κρύψει τις προθέσεις των ΗΠΑ. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNN την Τρίτη, όπου ο Μπόλτον παραδέχτηκε πως συμμετείχε άμεσα στην οργάνωση πραξικοπημάτων για την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων. Ο Μπόλτον ισχυρίστηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πραξικόπημα. «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς έξυπνος για να επιχειρήσει πραξικόπημα», υποστήριξε ο δημοσιογράφος. «Διαφωνώ με αυτό», απάντησε ο Μπόλτον και στη συνέχεια συνέχισε: «Ως κάποιος που βοήθησε στο σχεδιασμό πραξικοπημάτων – όχι εδώ αλλά, ξέρετε, σε άλλα μέρη – χρειάζεται πολλή δουλειά. Και δεν είναι αυτό που έκανε. Απλώς πήγαινε από τη μια ιδέα στην άλλη»!

Το 2020, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την «Επιχείρηση Gideon», μια συντονισμένη επίθεση που στόχος ήταν να εξαπλωθεί η σύγκρουση σε ολόκληρη τη χώρα και τελικά να ανατραπεί ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. «Η «εξέγερση» απέτυχε παταγωδώς, με τουλάχιστον δύο αμερικανούς πράκτορες να συλλαμβάνονται, μαζί με δεκάδες συνεργάτες τους. Οι δύο ταυτοποιήθηκαν ως ο Λουκ Ντένμαν και ο Άιραν Μπέρι, και οι δύο πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και συντονίστηκαν από τον πρώην αξιωματικό των Πράσινων Μπερέ Τζόρνταν Γκουντρώ με έδρα τη Φλόριντα σε μια αποστολή απαγωγής του Μαδούρο και «απελευθέρωσης» της Βενεζουέλας».

Το 2019, ένα χρόνο πριν από το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Μπόλτον, υπό την ιδιότητά του ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είχε ανακοινώσει υποστήριξη στον προδότη – μαριονέτα Χουάν Γκουαϊδό και τις προσπάθειές του να εμπλέξει τον στρατό της Βενεζουέλας στην ανατροπή του Μαδούρο. «Ο Μπόλτον υποστήριξε ότι η επανεκλογή του ηγέτη της Βενεζουέλας φέρεται να ήταν «παράνομη», αν και δεν είναι σαφές ποιος εξουσιοδότησε τον Μπόλτον (ή τις ίδιες τις ΗΠΑ για αυτό το θέμα) να κάνει τέτοιες δηλώσεις, πόσο μάλλον να επιβάλει ό,τι θεωρούσε «νόμιμο». Ευτυχώς, ο λαός της Βενεζουέλας τους απώθησε και ο (πραγματικά) νόμιμος Πρόεδρος Μαδούρο παρέμεινε στην εξουσία. Ο Μπόλτον αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες».

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως βοήθησαν να αποτραπεί η εισβολή των Αμερικανών. Πιθανό. Όμως ήταν ο λαός της Βενεζουέλας που συσπειρώθηκε γύρω από τον πραγματικό Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και τσάκισε τους προδότες. Ας τα έχουμε αυτά υπόψη μας γιατί σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από το λαό θα έχουμε απόπειρες πραξικοπημάτων με τη βοήθεια της CIA.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger