Home » , » Είσαι μπάτσος και κάνεις 11 ένοπλες ληστείες; Σε λιγότερο από δυο χρόνια φυλακή είσαι ελεύθερος. Αν είσαι αναρχικός και κάνεις απόπειρα ληστείας τράπεζας ... άστα να πάνε ...

Είσαι μπάτσος και κάνεις 11 ένοπλες ληστείες; Σε λιγότερο από δυο χρόνια φυλακή είσαι ελεύθερος. Αν είσαι αναρχικός και κάνεις απόπειρα ληστείας τράπεζας ... άστα να πάνε ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 | 12:26 π.μ.

Αλλη μια ανάρτηση που μπορεί να θεωρηθεί συμπληρωματική με την χθεσινή που τιτλοφορούσαμε "Θυμάστε την ποινική αντιμετώπιση που είχε ο πρώην εξουσιαστής Γιάννος Παπαντωνίου που τσέπωσε 2.800.000 ελβετικά φράγκα από μίζες; Συγκρίνεται την με αυτή του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη".

Στις 13 Φλεβάρη του 2020 είχαμε ένα κείμενο που είχε τίτλο: "Αν είχε συλληφθεί αναρχικός που είχε διαπράξει 11 ένοπλες ληστείες θα γινόταν χαμός στα ΜΜΕ - Τώρα που ο δράστης ήταν μπάτσος η είδηση πέρασε στα "ψιλά". 

Να δούμε και την αντιμετώπιση που είχε ο μπάτσος - ληστής ο οποίος είχε διαπράξει 11 ένοπλες ληστείες, κυρίως σε βενζινάδικα σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Αρχικά παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κακουργηματική κατηγορία της διάπραξης ληστειών κατά συρροή, της παράνομης οπλοχρησίας ,της οπλοφορίας.  Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης. (Σημειωτέον ότι αν κριθείς ένοχος για μια και μόνο ένοπλη ληστεία η προβλεπόμενη ποινή είναι από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξη).

Η ετυμηγορία της δευτεροβάθμιας δίκης που έγινε στο  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ήταν η ποινή του από τα 10 χρόνιο κάθειρξης να μειωθεί στα έξι χρόνια φυλάκισης με αποτέλεσμα "μετά από λιγότερο δύο χρόνια στη φυλακή ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Βορειοανατολικού Τομέα Αττικής και κατάγεται από το Δοκίμι Αγρινίου, να αποφυλακιστεί από το Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας", όπως ανέφερε η σχετική ειδησεογραφία.

Τώρα θα πείτε τι αστική δικαιοσύνη θα ήταν αν αντιμετώπιζε το ίδιο έναν αναρχικό που έκανε απόπειρα να ληστέψει μια τράπεζα και έναν ένστολο ληστή μέλος ενός κατασταλτικού μηχανισμού προστασίας του συστήματος; Σωστό κι αυτό.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger