Home » , , » Προσλαμβάνουν ακόμη 600 μπάτσους για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Προσλαμβάνουν ακόμη 600 μπάτσους για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 | 10:11 μ.μ.

Πηγή: Γιούλα Γκεσούλη - ΚΟΝΤΡΑ

 Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (4218 Β/10.8.2022) η Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Βορίδη για την κατανομή 600 Ειδικών Φρουρών από τη λίστα επιλαχόντων της προκήρυξης 6000/2/6785-πε΄/31-05-2021 της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη συγκρότηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – ΟΠΠΙ). 

Η πρόσληψη επιπλέον 600 ειδικών φρουρών μέσα στο κατακαλόκαιρο βασίζεται στην πρόβλεψη της εν λόγω προκήρυξης της ΕΛΑΣ, ότι μετά την  πρόσληψη αρχικά των 400 ειδικών φρουρών -που σημειωτέον έχουν ήδη «εκπαιδευθεί» και σταλεί προς το παρόν στα αστυνομικά τμήματα- υπάρχει η δυνατότητα «πρόσληψης επιπλέον εξακοσίων (600) από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη, εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων».

Ποια ανάγκη, λοιπόν, προέκυψε που υποχρέωσε τον Βορίδη, δηλαδή τον Μητσοτάκη, να προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον 600 μπάτσων μέσα στον Αύγουστο, όταν τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά;

Η ανάγκη ικανοποίησης των νοικοκυραίων ψηφοφόρων, φανατικών οπαδών «του νόμου και της τάξης».

Ο Μητσοτάκης βουλιάζει πολιτικά, κυριολεκτικά. Βλέποντας ότι χάνει το παιχνίδι, μετά την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, την ακρίβεια που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά, τις φωτιές που κατακαίνε την Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον και τελευταία το πατατράκ με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του και συγκεκριμένα απ’ ό,τι του έχει απομείνει ως εκλογική μαγιά, τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Αυτούς προσπαθεί να συγκινήσει με κάτι τέτοια.

Γι’ αυτό και έχει βάλει τους μπάτσους να δέρνουν νυχθημερόν τον κόσμο που διαδηλώνει (είτε ενάντια στην προκλητική απόφαση αποφυλάκισης Λιγνάδη, είτε για τον Μιχαηλίδη, είτε με αφορμή την κατασκευή εισόδου μετρό στην πλατεία Εξαρχείων) και έχει βάλει μπροστά τις φιλικές προς την κυβέρνησή του Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ να προχωρήσουν ήδη στην εγκατάσταση τουρνικέ για την ελεγχόμενη είσοδο στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστήμιου, υλοποιώντας τον εκτρωματικό νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, ώστε η είσοδος των φοιτητών να γίνεται με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας που θα είναι σε ψηφιακή μορφή.

Η φιλοκυβερνητική ναυαρχίδα της Δεξιάς «Καθημερινή» μας πληροφορεί ότι τα μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου αγοράστηκαν «με δωρεά συνολικού ύψους 752.432,76 ευρώ, από ελληνική εταιρεία με σημαντικό κοινωφελές έργο» και ότι «εκτός από το ΑΠΘ, τη δωρεά της εταιρείας έχουν αποδεχθεί το Οικονομικό Παν. Αθηνών, το ΕΚΠΑ και το Παν. Πειραιώς. Αντίθετα, το ΕΜΠ δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα».

Η εγκατάσταση μηχανημάτων ελεγχόμενης εισόδου, η κατευθυνόμενη προπαγάνδα με τη γραφίδα των φιλοκυβερνητικών παπαγαλακίων, είναι η προετοιμασία για την ένταση της καταστολής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μαζί με τις πρώτες προσπάθειες εφαρμογής του νόμου-πλαίσιο.

Από εδώ, όμως, μέχρι την άμεση εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα campus των Ιδρυμάτων, ώστε να αιφνιδιαστούν οι φοιτητές με την επιστροφή στα Πανεπιστήμια τον Σεπτέμβρη, υπάρχει απόσταση. Και αυτή, όπως προαναφέραμε, αφορά το πολιτικό κόστος και τον φόβο για ανεξέλεγκτες αντιδράσεις σε μια περίοδο προεκλογική, με τον Κούλη να είναι στριμωγμένος κυριολεκτικά «στα σχοινιά».

Αλλωστε, πολλή φιλολογία υπήρξε και πρόσφατα, μόλις τον φετινό Ιούνιο, για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η οποία όμως αποδείχθηκε, για τους ίδιους λόγους που επικαλούμαστε, άνευ άμεσου πρακτικού αντικρίσματος (δες εδώ και εδώ).

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger